تاریخ: ۲۰ مهر ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۴:۲۳
بازدید: ۲۶۸
کد خبر: ۱۳۵۹۳۳
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

فولادسازان ملزم به عرضه تمام محصولات در بورس با قیمت مجاز می‌شوند

می متالز - نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی از تدوین یک طرح مبنی بر الزام تامین‌کنندگان مواد اولیه فولاد به عرضه کلیه محصولات در بورس با نرخ مجاز و بررسی احتمالی آن در صحن علنی هفته آینده مجلس خبر داد.
فولادسازان ملزم به عرضه تمام محصولات در بورس با قیمت مجاز می‌شوند

به گزارش می متالز، نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی از تدوین یک طرح مبنی بر الزام تامین‌کنندگان مواد اولیه فولاد به عرضه کلیه محصولات در بورس با نرخ مجاز و بررسی احتمالی آن در صحن علنی هفته آینده مجلس خبر داد.

علی جدی اظهار داشت: طرحی مبتنی بر رفع مشکل تامین مواد اولیه فولادی برای صنایع مختلف تهیه شده که همراه با گزارش مربوطه احتمالا طی هفته آینده در صحن علنی مجلس شورای اسلامی قرائت می‌شود و پس از آن به منظور بررسی به کمیسیون صنایع ارجاع خواهد شد.

وی با اشاره به محتویات این طرح مبنی بر الزام فولادسازان به عرضه تمام تولیداتشان در بورس گفت: بر اساس این طرح، فولادسازان نمی‌توانند، از عرضه محصولات در بورس شانه خالی کنند اما اگر بخشی از تولیدات آنها در بورس به فروش نرسید، امکان صادرات میزان مازاد طی یک شرایطی فراهم شده است.

نماینده مردم شیروان در مجلس شورای اسلامی افزود: تولید سالانه فولاد در کشور رقمی بالغ بر 30 میلیون تن است؛ در حالی که مصرف داخلی آن 15 تا 16 میلیون تن تخمین زده می‌شود؛ بنابراین 14 میلیون تن، تولید مازاد داریم.

جدی در ادامه با اشاره به عرضه قطره‌چکانی تولیدات فولادی به بورس از سوی فولادسازان بیان کرد: در حال حاضر تامین فولاد برای خودروسازان به صورت مستقیم و با قیمت مشخص از طریق بورس امکان‌پذیر نیست لذا بالاجبار اقدام به تهیه مایحتاج خود از محلی خارج از بورس و با قیمت‌های بالا هستند؛ بنابراین این طرح در صورت اجرا، مشکلات نه تنها خودروسازان بلکه صنعت لوازم خانگی، ساختمان و نوردکاران را خودبخود مرتفع خواهد نمود.

وی با اشاره به تعیین مبنای نرخ فولاد در بورس بر اساس این طرح تا سقف 95 درصد نرخ فوب جهانی گفت: بدین ترتیب فولاد به میزان 5 درصد کمتر از نرخ جهانی در بورس عرضه شده و امکان افزایش قیمت بیش از سقف تعیین شده وجود ندارد.

نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی ادامه داد: عرضه قطره‌چکانی فولاد در گذشته منجر به بروز عطش در بازار سرمایه، ایجاد رانت به صورت مستقیم از درب کارخانه و در نهایت رشد قیمت ‌شد که به عنوان نمونه، فروش آن 15 تا 20 درصد بالاتر از نرخ جهانی در تابستان گذشته را شاهد بودیم که با گرانی لوازم خانگی، ایجاد مشکلاتی برای صنعت ساختمان و زیان‌دهی خودروسازان همراه بود.

جدی در پایان خاطرنشان کرد: عرضه فولاد در بورس و تعیین سقف قیمتی با توجه به اینکه مازاد تولید بر مصرف وجود دارد، قیمت‌ها را تحت کنترل قرار خواهد داد.

عناوین برگزیده