به گزارش می متالز، محمدرضا پورمحمدی اظهار کرد: بخش عمدهای از مراحل تولید مس کاتدی، ذوب و پالایش را طی کردهایم؛ اما این همه ماجرا نیست و برای راهاندازی بقیه مراحل نیز کمر همت بستهایم.
وی افزود: 14 هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری برای راهاندازی مرحله سوم تولید کنستانتره، تغلیظ، ذوب و پالایش مس در شورای عالی معادن تصویب شده و از نمایندگان محترم و هیات مدیره شرکت مس سونگون تقاضا داریم ما را در طی مراحل باقیمانده همراهی کنند.
پورمحمدی یادآور شد: راهاندازی ذوب مس شامل صنایع پاییندستی است که به ایجاد هزاران فرصت شغلی و گردش مالی در منطقه منجر میشود.
استاندار آذربایجانشرقی در پاسخ به سوال خبرنگار در ارتباط با سهم استان از درآمدهای مس سونگون، ابراز داشت: نص صریح قانون برنامه ششم میگوید، باید 15 درصد از درآمدهای معادن و کانیها به عنوان حقوق دولتی پرداخت شود؛ سپس به استانها بازگردد و برای توسعه استان صرف شود. علاوه بر آن یک درصد از این درآمدها برای زیرساختها و یک درصد نیز برای بهبود شرایط زیستمحیطی باید هزینه شود.
وی تصریح کرد: از آنجایی که منابع درآمدی دولت محدود شده درآمدهایی را که به خزانه واریز میشود، دوباره به استان بازنمیگردانند. اگر هم بخواهند بازگردانند به وزارتخانه مربوطه محول میکنند که با این مکانیزم توزیع، حداکثر 5 تا 8 درصد به استان میرسد. در هر صورت یکی از اصلیترین منابعی که میتواند به توسعه استان کمک کند صرف درآمدهای استان در خود استان است.
پورمحمدی بیان داشت: علاوه بر مسسونگون، معادن و صنایع متعددی داریم که اگر درآمدهای آنها در هر یک از زمینههای توسعهای استان هزینه شود، گردش مالی و سرمایهگذاری مجدد ایجاد میکند و در نتیجه بسیاری از مشکلات بومی حل خواهد شد.
این مسوول با بیان باید واحدهای تولیدی استان مالیاتهای خود را در استان پرداخت کنند، متذکر شد: برخی از شرکتهای بزرگ مثل مس که در کرمان ثبت شده مالیاتشان را هم در کرمان پرداخت میکنند و در نتیجه حتی ما از درآمدهای مالیاتی مس هم نمیتوانیم بهرهمند شویم.