به گزارش می متالز، اخیرا وزیر صنعت، معدن و تجارت در نشستی که با نیکزاد، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی برای بررسی نرخ فولاد داشت گفت: براساس قانون باید کل فولاد در بازار بورس عرضه شود. رزمحسینی اعلام کرد که حداقل خرید فولاد در بازار بورس ۲۰ تُن است در همین ارتباط گفتوگویی با وحید یعقوبی مدیر اجرایی انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران را در ادامه خواهید خواند:
مدیر اجرایی انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران درباره خبر عرضه کل فولاد در بورس از سوی وزیر صمت گفت: باید به این موضوع توجه داشت در صورتی که منظور عرضه تنها شمش فولاد باشد این اقدام نمیتواند جلوی دلالی را بگیرد اما اگر منظور از عرضه فولاد، محصولات فولادی است که در نهایت بهدست مردم خواهد رسید اقدامی مثبت است.
یعقوبی ادامه داد: در چندین دوره عرضه شمش در بورس کالا با نرخ پایینتر عرضه شده از نوردکار و یا سازنده میلگرد خواسته شده تا میزان ورق و میلگرد را به میزان تحویل گرفته عرضه شود که در هر مقطع زمانی محقق نشده است. به طور مثال در شهریورماه سال ۹۷ براساس دستورالعمل تنظیم فولاد شمش با ارز ۴۲۰۰ تومانی در بورس کالا عرضه شد و تنها ۶ درصد محصول نهایی به بازار بازگشت یا در ۶ ماهه دوم سال ۹۹ شمش عرضه شده در بورس کالا سبب شد تا نوردکاران تنها ۳۵ درصد محصول را از شمش خریداری شده از بورس کالا را تحویل بازار دهند.
وی گفت: بازار نشان میدهد که زمانی که تنظیم بازار به جای اینکه در محصول نهایی صورت گیرد در محصول میانی قرار گرفته، نتیجهای حاصل نشده است و اگر منظور وزیر صمت، محصول نهایی باشد که بهدست مردم برسد مشکلی وجود نخواهد داشت البته با شرایطی که در آن ساز وکار شناسایی خریداران و شرکتهایی که محصول را از بورس کالا خریداری میکنند مشخص شود ضمن اینکه درحالحاضر شاهدیم که این خلا نظارتی همچنان وجود دارد.
مدیر اجرایی انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران درباره حداقل خرید ۲۰ تن در بورس کالا گفت: این اقدام مثبتی به شمار میرود چرا که به خریداران خرد نیز کمک خواهد کرد تا از بورس کالا خرید داشته باشند به عنوان مثال فردی که قرار است تا برای ساختمان خود میلگرد تهیه کند از ظرفیت خرید در بورس کالا استفاده کند اما این اقدام نیازمند آن است تا زیرساختهای آن در بورس کالا تغییر کرده و همچنین فرهنگ خرید مردم اصلاح شود چرا که درحالحاضر مردم برای خرید چنین ظرفیتهایی به بورس مراجعه نمیکنند و نیاز خود را از طریق بازار تامین میکنند.
مدیر اجرایی انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران درباره برخورد تعزیرات با شرکتهای مختلف فولادی متخلف در بورس کالا گفت: برخوردها قاطع است و برای بسیاری از شرکتهای متخلف نیز پرونده تعزیراتی تشکیل شده است اما مسئلهای که در این میان وجود دارد حجم زیادی از بخشنامهها و دستورالعملهای صادر شده است است به نوعی که ممکن است براساس یک بخشنامه یا دستورالعمل یک شرکت متخلف شناخته شده و با استناد به یک بخشنامه دیگر آن شرکت از تخلف تبرئه میشود و همین امر سبب شده که کار سازمانهای نظارتی نیز سخت شود.
وی ادامه داد: سامان دادن به بخشنامهها کار سختی نیست به همین منظور باید سازوکار مناسب عرضه فولاد با ایجاد ساختار تصمیمگیری متمرکز و حرفهای ایجاد شود. ضمن اینکه در گذشته ما ستادی با عنوان ستاد فولاد کشور با حضور تمامی ذینفعان بازار، فعالان این حوزه و تولیدکنندگان داشتیم که وظیفه آن تنظیم بازار، طراحهای توسعههای و اعطای مجوزها را بر عهده داشت. به همین منظور نیاز است تا این ستاد احیا و تشکیل شده و در آن بازار به صورت هفتگی رصد شود و تصمیمگیریهای لازم توسط افرادی که تسلط کافی داشته و سوابق اجرایی دارند انجام گیرد.
یعقوبی در پایان درباره افزایش تولیدات شمش فولاد و مشکلات موجود در بازار فولاد کشور گفت: تولید فولاد ما در نیمه نخست سال ۹۹ با ۱۰ درصد افزایش روبهرو بوده است و این در حالی است روند صادرات فولاد نیز کاهشی بوده است بنابراین شمش فولاد نمیتواند جایی رفته باشد و بهدست نوردکاران و میلگرد سازان نیز رسیده است و باید مشکل محصولات فولادی را در انبارها جستوجو کرد چرا که ممکن است برخی واسطهگران برای حفظ ارزش پول خود محصولات را خریداری و انبار کرده باشند.