تاریخ: ۱۱ آبان ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۷:۲۷
بازدید: ۲۲۵
کد خبر: ۱۴۰۲۶۰
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
پیشنهاد تازه بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها به دولت ترامپ:

FDD خواستار تحریم شرکت‌های خودروسازی ایرانی شد

می متالز - بنیاد ضد ایرانی دفاع از دموکراسی‌ها (FDD) از دولت ترامپ خواست تا شرکت‌های خودروسازی ایرانی سایپا و ایران خودرو را تحریم کند.
FDD خواستار تحریم شرکت‌های خودروسازی ایرانی شد

به گزارش می متالز، بنیاد ضد ایرانی دفاع از دموکراسی‌ها (FDD) که از زمان روی کار آمدن ترامپ با سلسله لابی‌های گسترده علیه ایران و توافق برجام فعالیت کرده و در این زمینه طرح‌های بسیاری به دست‌اندرکاران دولت ترامپ ارائه کرده در تازه‌ترین طرح خود خواهان تحریم کامل صنعت خودروسازی ایران شده است.

در بخشی از توییت FDD آمده: بخش خودرویی ایران تحت سلطه دو شرکت است: ایران‌خودرو و سایپا که بیش از ۹۰ درصد خودروها را در ایران تولید می‌کنند. واشنگتن هنوز این دو شرکت و شرکت‌ها و افراد تابعه را تحریم نکرده است.

بنیاد ضد ایرانی دفاع از دموکراسی‌ها (FDD) که از زمان روی کار آمدن ترامپ با سلسله لابی‌های گسترده علیه ایران و توافق برجام فعالیت نموده و در این زمینه طرح‌های بسیاری به دست‌اندرکاران دولت ترامپ ارائه کرده در تازه‌ترین طرح خود خواهان تحریم کامل صنعت خودروسازی ایران شده است.

در بخشی از توییت FDD آمده: بخش خودرویی ایران تحت سلطه دو شرکت است: ایران‌خودرو و سایپا که بیش از ۹۰ درصد خودروها را در ایران تولید می‌کنند. واشنگتن هنوز این دو شرکت و شرکت‌ها و افراد تابعه را تحریم نکرده است.

این بنیاد پیش‌تر نیز نقش پررنگی در تحریم‌ها علیه ایران داشته است خبرگزاری بلومبرگ چندی پیش از اعلام رسمی تصمیم دولت ترامپ در تحریم شبکه بانکی ایران از نقش بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها دراین‌باره خبر داده بود. علاوه بر این بنیاد، ۵۶ نماینده جمهوری‌خواه در کنگره و چند سناتور از این حزب از جمله تد کروز و تام کاتن از این اقدام حمایت کرده بودند. با این حال به نظر می‌رسد که بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها اصلی‌ترین نقش را در اعمال این تحریم‌ها داشته است.

می ۲۰۱۹: سنگ‌اندازی در مسیر اینستکس

در این ماه مارک دوبوویتس، مدیر این بنیاد و سعید قاسمی نژاد- مشاور ارشد امور ایران به واشنگتن هشدار دادند که اجرایی شدن سازوکار اینستکس می‌تواند به تضعیف جدی راهبرد تحریمی آمریکا منجر شود. این دو با متهم کردن بانک مرکزی به تامین مالی تروریسم و فعالیت‌های غیرقانونی، به وزارت خزانه‌داری آمریکا توصیه کردند ریسک همکاری با شرکت متناظر با اینستکس در ایران را به طرفین اروپایی گوشزد و احتمال قرار گرفتن در فهرست تحریم‌های ثانویه آمریکا را برای آنها یادآوری کند.

سپتامبر ۲۰۲۰: پیشنهاد تحریم کل شبکه بانکی

ریچارد گلدبرگ، مشاور ارشد این بنیاد و مارکو دوبوویتس در مقاله‌ای، نگرانی برخی از مقامات در خصوص اعمال تحریم‌های جدید را بی مورد دانسته و مدعی شده بودند که قرار گرفتن کل شبکه بانکی ایران در فهرست تحریمی، اخلالی در مبادلات بشردوستانه با ایران ایجاد نمی‌کند. دوبوویتس پیش از این، در مقاله دیگری در وال‌استریت ژورنال برای نخستین بار پیشنهاد تحریم بانک‌های باقی‌مانده ایران را به دولت ترامپ ارائه کرده بود.

با وجود تحریم مستقیم بانک مرکزی ایران توسط خزانه‌داری آمریکا، تحت مجوزی به نام مجوز شماره هشت به این بانک اجازه داده شده است تا به ایفای نقش خود در انجام مبادلات مربوط به امور بشردوستانه بپردازد. با این حال دسترسی بانک مرکزی به سیستم سوییفت تحت فشار آمریکا در نوامبر ۲۰۱۸ قطع و بیشتر این مبادلات از طریق سیستم سوییفت بانک‌هایی که به تازگی تحریم شدند، انجام می شد.

به گفته این دو نفر، کانال مالی سوئیس که به تازگی عملیاتی شده است، می‌تواند مسیری برای انجام امور بشردوستانه با ایران باشد.

اکتبر ۲۰۲۰: دفاع از تحریم‌ها

بهنام بن طالب لو،از مشاوران بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها با دفاع از این تحریم‌ها، آن را در راستای رویکرد فشار حداکثری دولت ترامپ ارزیابی کرده است که از ابزارهای مجازات نوآورانه‌ای را با هدف وادار ساختن حکومت ایران در بازگشت به میز مذاکره استفاده کرده است.

عناوین برگزیده