به گزارش می متالز، علی تشنه دل روز پنجشنبه به رسانه ها افزود: فرآوری مواد معدنی، دانش بنیان کردن و صادرات آن در استان سمنان باید در دستور کار قرار گیرد.
وی افزود: برای فرآوری ماده معدنی به آب نیاز است و اگر آب وجود نداشته باشد، فرآوری و در نتیجه، صادرات این مواد با مشکل مواجه می شود.
وی یکی دیگر از دلایل اصلی فرآوری نشدن مواد معدنی در استان سمنان را ضعیف بودن ساختارهای زیربنایی عنوان کرد و گفت: ساختارهای زیربنایی استان مانند برق، گاز و آب در ارایه خدمات به معادن استان بسیار ضعیف است که پراکندگی معادن یکی از دلایل اصلی آن عنوان می شود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان سمنان بیان کرد: در استان ۴۹ فقره پروانه بهره برداری برای معادن مس، ۱۳ فقره گواهی کشف و ۲۶ فقره پروانه اکتشاف صادر شده است که مجموع ذخیره قطعی این ماده معدنی در استان در حدود ۱۲ میلیون تن برآورد می شود.
وی با اشاره به ظرفیت بالای معادن مس در استان سمنان تصریح کرد: ذخیره احتمالی این ماده معدنی در استان به ۲۰ میلیون تن می رسد و ظرفیت استخراج اسمی معادن مس در استان به بیش از یک میلیون تن در سال است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان سمنان از فعالیت ۲۳ واحد فرآوری مس در استان خبر داد و گفت: این واحدهای فرآوری، مواد معدنی حاصل از استخراج ۳۱ معدن مس را تحت پوشش خود قرار می دهند.
بر اساس آمار، ۷۶ درصد معادن استان سمنان به تعداد ۳۸۴ واحد معدنی فعال و ۱۵۲ واحد معدنی استان تعطیل است.
۸۹ واحد معدنی استان سمنان نیز درحال تجهیز عنوان شده است.