به گزارش می متالز، مجتبی خسروتاج در نخستین جلسه کمیته تحلیل تجاری با بیان این مطلب افزود: پتروشیمی و معدن دو بخش عمده صادرات کشور محسوب میشوند که در سال جدید با مشارکت استانها ظرفیتهای تولیدی صادراتی که در سال ۹۷ به بهره برداری خواهند رسید احصا و برنامهریزی صادراتی برای آنها انجام خواهد شد.
وی با تأکید بر اهمیت رصد و پیگیری اهداف کمی و کیفی در توسعه صادرات غیر نفتی و تأثیر تحلیل تجاری بر تصمیمگیری و اتخاذ استراتژی مناسب صادراتی بیان کرد: توسعه صادرات نیازمند ظرفیتسازی است، اگر ظرفیتهای تولید صادراتی وجود نداشته باشد بازاریابی نیز راه به جایی نخواهد برد.
خسروتاج تصریح کرد: امیدواریم همه سه قوه، در حمایت از صادرات غیر نفتی و پاسخگویی مثبت به الزامات دسترسی به این ظرفیتها، صادرات غیرنفتی را کمک کنند تا نیل به اهداف کمی میسر شود.
در ادامه این جلسه، مدیر کل دفتر توسعه صادرات محصولات صنعتی و معدنی ضمن ارایه گزارشی از عملکرد صادرات محصولات پتروشیمی و معدن گفت: در دوازدهماهه سال ۱۳۹۶ صادرات به رقمی حدود ۴۷ میلیارد دلار رسیده که حدود ۶.۵ درصد افزایش ارزشی داشته است.
مسعود کمالی اردکانی افزود: براساس آمارهای اولیه منتشر شده از سوی گمرک جمهوری اسلامی ایران، صادرات محصولات پتروشیمی بدون احتساب میعانات گازی به حدود ۱۵ میلیارد دلار رسیده که با ۸ درصد کاهش مواجه شده است و میزان صادرات محصولات معدنی و صنایع معدنی به حدود ۷.۵ میلیارد دلار رسید که افزایش ۱۴ درصدی را نشان می دهد.
در ادامه جلسه موضوعاتی همچون لزوم ارایه مشوقها و حمایتهای صادراتی به صادرکنندگان، ساماندهی و یکپارچه سازی نظام آماری تجارت خارجی کشور، شناسایی کالاهای دارای مزیت نسبی صادراتی به منظور هدفگذاری صادراتی، بررسی روند تراز تجاری و تحلیل جامع تراز کالایی و کشوری، استفاده از ظرفیت خوب رایزنان بازرگانی در بازارهای هدف به منظور شناسایی فرصت های تجاری مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
گفتنی است که نخستین جلسه کمیته تحلیل تجاری به ریاست معاون صادراتی وزیر و ریاست کل سازمان توسعه تجارت ایران و با حضور نمایندگان معاونتهای صنعتی و معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت، ایمیدرو و موسسه مطالعات و پژوهشهای بازرگانی در خصوص تحلیل عملکرد تجارت خارجی با موضوع محصولات پتروشیمی و معدنی برگزار شد.