تاریخ: ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۷ ، ساعت ۰۱:۱۱
بازدید: ۳۵۳
کد خبر: ۱۴۲۷۳
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی
مدیر شرکت FAFECO :

شرکت‌های هندی برای حضور در ایران به ترامپ اهمیت نمی‌دهند

می متالز - صنعت آلومینیوم کشور در این سال‌ها با پیشرفت قابل قبولی همراه بوده است به‌گونه‌ای که گفته می‌شود، ایران تا سال 2020 در تولید آلومینیوم خودکفا خواهد شد. در همین راستا بسیاری از کارشناسان بر این باورند که صنعت آلومینیوم ایران در سال‌های آتی با رشد مطلوبی همراه خواهد بود. که چنین مسئله‌ای باعث شده است که شرکت‌های خارجی بدون در نظر گرفتن سیاست‌های تحریمی آمریکا به دنبال کار در صنعت آلومینیوم ایران باشند.
شرکت‌های هندی برای حضور در ایران به ترامپ اهمیت نمی‌دهند

به گزارش می متالز، این در حالی است که آلومینیوم در ایران به‌عنوان یک کالای دارای مزیت تولید شناخته می‌شود و بر اساس هدف‌گذاری‌های انجام‌شده و واحدهای تولیدی در حال تکمیل قرار است تولید آن تا سال ۲۰۳۰ به یک‌میلیون تن برسد. چراکه در این بخش، نه‌تنها منابع خاکی لازم وجود دارد بلکه مهم‌ترین عنصر تولید یعنی انرژی در قالب گاز به‌طور آسان در اختیار است.

به نوشته رویترز ایران در مسیر ایجاد یک مجتمع گداخت آلومینیوم در اوایل سال آینده است که تولید آلومینیوم این کشور را ۷۰ درصد رشد خواهد داد و ایران را با استفاده از ذخایر گاز طبیعی‌اش درزمینهٔ تولید این فولاد خودکفا می‌سازد. بر این اساس این‌گونه برداشت می‌شود که صنعت آلومینیوم کشور با توجه به پتانسیل مناسب خود، بیشتر از هرزمانی نیاز به جذب سرمایه و شناسانده شدن در مجامع بین‌المللی را دارد.

در همین راستا نمایشگاه بین‌المللی صنعت آلومینیوم باهدف معرفی دستاوردها و توانمندی‌های صنعت آلومینیوم ایران و تعامل بیشتر با صاحبان فناوری در جهان و با حضور 60 شرکت از ایران و 12 کشور دیگر ازجمله هند، چین، ترکیه، یونان، آلمان، ایتالیا و سوئیس برگزار شد. این در حالی است که علاوه بر مسائل علمی، مباحثی نظیر اقتصاد آلومینیوم، بازار آینده این صنعت، آلومینیوم و محیط‌زیست و تکمیل زنجیره تولید در صنعت آلومینیوم نیز در این رویداد بررسی شد.

مهدی کرباسیان رئیس هیئت عامل ایمیدرو در خصوص این نمایشگاه گفته است: مطابق با سند چشم‌انداز توسعه و افق 1404 مبنی بر جذب سرمایه‌گذار خارجی، ایجاد ارزش‌افزوده بالا در صنعت آلومینیوم و لزوم تحقق اهداف ایمیدرو، این رویداد درعین‌حال بستر مناسبی نیز برای شرکت‌ها و تولیدکنندگان بزرگ خارجی فراهم آورده تا بتوانند سهمی از بازار ایران را به خود اختصاص دهند.

به گفته کرباسیان، این مهم که فلز آلومینیوم به‌عنوان یک فلز سبک پرکاربرد از یک کنفرانس و نمایشگاه تخصصی در سطح استانداردهای بین‌المللی برخوردار است، مایه خرسندی است که می‌تواند در راستای توسعه صنایع مرتبط با این فلز نقش پررنگی را ایفا کند. البته جای تأسف باقی است که این صنعت نتوانسته است جایگاه واقعی خود را در صنایع بنیادین کشور یافته و مسیر توسعه را مطابق انتظارات و اهداف بپیماید که امید است با برگزاری این رویدادها بتوانیم بخشی از این مشکلات را برطرف کنیم.

اما در خلال این نمایشگاه یکی از مدیران یک شرکت بین‌المللی هندی در خصوص صنعت آلومینیوم ایران  گفت: بازار ایران می‌تواند یکی از بهترین بازارهای آلومینیوم باشد، ازاین‌رو بسیاری از شرکت‌های بین‌المللی تمایل به کار در این کشور رادارند.

شیام گورنانی (Shyam Gurnani) مدیر شرکت FAFECO گفت: این شرکت در کشورهایی مانند کانادا، ترکیه و روسیه سال‌ها تجربه دارد و تجهیزات مختص به تولید آلومینیوم را تولید می‌کند.

وی در ادامه گفت: ما در حال حاضر تلاش داریم تا جایگاهی در بازار آلومینیوم ایران پیدا کنیم. چراکه تحقیقات نشان می‌دهد که صنعت آلومینیوم در ایران به‌صورت جدی در حال رشد است. بر این اساس تصمیم گرفته‌ایم که در نمایشگاه شرکت کنیم تا بتوانیم مشتریان ایرانی را نیز جذب کنیم.

گورنانی در ادامه گفت: رشد صنعت آلومینیوم در خاورمیانه به دلیل ایجاد واحدهای عمده تولید آلومینیوم به‌شدت حس می‌شود. بر این اساس این‌گونه برداشت می‌شود که صنعت آلومینیوم در ایران نیز به‌صورت جدی رشد خواهد یافت.

وی در ادامه با اشاره به این‌که صنعت گران ایرانی تاکنون تمایل زیادی به استفاده از تجهیزات غربی داشته‌اند، گفت: روابط تجاری ایران و هند به چندین سال پیش بازمی‌گردد و ازاین‌رو به نظر می‌رسد که فعالان این حوزه در ایران، با شرکت‌های هندی همکاری مطلوبی خواهند داشت و شرکت‌های هندی نیز به‌صورت آسوده‌تری در ایران کار خواهند کرد.

گورنانی افزود: ازاین‌رو گسترش روابط تجاری ایران و هند در حوزه تولید آلومینیوم امری است که امیدواری‌های زیادی نسبت به آن وجود دارد.

وی همچنین در خصوص تحریم‌هایی که ممکن است توسط آمریکا علیه ایران تصویب شود نیز گفت: بدون شک تحریم کردن کشوری مانند ایران یک عمل دور از تعقل است.

گورنانی در پاسخ به پرسش  مبنی بر این‌که آیا ممکن است تحریم‌های آمریکا بر فعالیت شرکت‌های هندی در ایران تأثیر بگذارد، نیز گفت: بدون شک چنین تحریم‌های یک‌طرفه‌ای بر روابط طولانی‌مدت ایران و هند تأثیر نمی‌گذارد و شرکت‌های هندی بدون توجه به این موارد به فعالیت در ایران ادامه خواهند داد.

وی همچنین در خصوص مشکلات تبادلات بانکی ایران در سایر کشورها نیز گفت: ما مشکلی در این زمینه با ایران نداریم و اگر ایران هزینه تجهیزات را تأمین کند، ما به‌هیچ‌وجه مشکلی در تأمین تجهیزات برای ایران نخواهیم داشت.

این فعال حوزه فولاد و آلومینیوم در خصوص تعرفه‌های فولادی جدید آمریکا و تأثیر آن بر بازار هندوستان نیز گفت: هندوستان کشوری مستقل است و اگر فرصت فعالیت در کشوری باشد سیاست‌های آمریکا نمی‌تواند جلوی حضور هند در آن کشور را بگیرد.

وی در پایان ادامه داد: ازاین‌رو فرصت‌های موجود در صنعت آلومینیوم ایران باعث شده است که ما بدون در نظر گرفتن سیاست‌های آمریکا به دنبال کار در ایران باشیم.

بر این اساس می‌توان این‌گونه برداشت کرد که با توجه به حرکت رو به رشد صنعت آلومینیوم در ایران، شرکت‌هایی که به دنبال فعالیت‌های پربازده در این حوزه هستند، بدون در نظر گرفتن تحریم‌های آمریکا علیه ایران، در جهت حضور در بازار آلومینیوم ایران تلاش خواهند کرد. این موضوع می‌تواند فرصتی باشد برای جذب سرمایه و فنّاوری و پیشرفت روزافزون صنعت آلومینیوم در کشور. صنعتی که با پیشرفت خود می‌تواند نه‌تنها واردات این فلز باارزش را کاهش دهد، بلکه ارزآوری مطلوبی نیز برای کشور به همراه داشته باشد.

عناوین برگزیده