تاریخ: ۲۱ آبان ۱۳۹۹ ، ساعت ۲۰:۰۵
بازدید: ۱۹۶
کد خبر: ۱۴۳۵۷۳
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
در پی امضای تفاهمنامه اتاق مشترک بازرگانی ایران - امارات و خانه معدن

همکاری معدنی ایران و امارات توسعه می‌یابد

می متالز - تفاهمنامه همکاری اتاق مشترک بازرگانی ایران و امارات و خانه معدن در محل خانه معدن ایران با حضور محمدرضا بهرامن رئیس خانه معدن ایران، فرشید فرزانگان رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و امارات و اعضای هیات مدیره این دو تشکل بخش خصوصی منعقد شد.
همکاری معدنی ایران و امارات توسعه می‌یابد

به گزارش می متالز، در این مراسم بر همکاری‌های مشترک در حوزه معدن و ایجاد کمیته‌ای مشترک برای نیازسنجی کشور امارات و توسعه و تقویت بخش معدن در ۳ حوزه سرمایه‌گذاری، حمل‌ونقل و تجهیزات معدنی تاکید شد. همچنین در این مراسم ظرفیت‌های کشور امارات و تجار فعال در این منطقه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

 

به‌دنبال توسعه صادرات

فرشید فرزانگان، رئیس اتاق مشترک ایران و امارات درباره اهمیت این تفاهمنامه گفت: باتوجه به تسلط خانه معدن بر حوزه اکتشاف، استخراج و فرآوری و آشنایی اتاق ایران و امارات با فعالان اقتصادی در حوزه معدن و صنایع معدنی قرار شد با امضای این تفاهمنامه از ظرفیت‌های مشترک دو کشور استفاده شود. رئیس اتاق مشترک ایران و امارات تصریح کرد: برای این مهم بنا شد کمیته‌های تخصصی برای همکاری بیشتر بین اعضای خانه معدن و اتاق مشترک تشکیل شود. باتوجه به اینکه خانه معدن یک تشکل حرفه‌ای است، امیدواریم این تفاهمنامه به صادرات بیشتر و توسعه بخش معدن کشور کمک کند. فرزانگان در پاسخ به این سوال که محاسن همکاری با کشورهای منطقه برای بخش معدن ایران چیست، گفت: این کشورها از جمله امارات به‌دلیل اینکه به تجارت آزاد دسترسی دارند، می‌توانند به‌نوعی مواد اولیه و فناوری را در اختیار معدنکاران کشور قرار دهند. از آنجا که امارات هاب منطقه نیز به‌شمار می‌رود، همکاری با این کشور موجب می‌شود بتوانیم هر چه بیشتر به اهداف صادراتی دست پیدا کنیم.

 

استقبال از مواد معدنی ایران

رئیس اتاق مشترک ایران و امارات تاکید کرد: نزدیکی به بازار ایران و همچنین ظرفیت‌های بکر و دست‌نخورده کشور برای کشورهای دیگر جذاب است و می‌توان در آینده‌ای نزدیک از این ظرفیت‌ها بهره‌برداری کرد.

فرزانگان با اشاره به توانمندی اعضای اتاق مشترک ایران و امارات برای صادرات مواد معدنی گفت: فعالان اقتصادی امارات نسبت به تامین مواد معدنی آلومینیوم، مس و آهن علاقه‌مند هستند و قصد همکاری با ایران را دارند. امیدواریم با نتیجه انتخابات امریکا و تحول در حوزه بین‌المللی، زمینه فعالیت و همکاری‌های مشترک بیشتر و از محدودیت‌ها نیز کاسته شود. او ادامه داد: باتوجه به ظرفیت‌های خوب معدنی در ایران و نیازسنجی‌هایی که در این حوزه برای امارات شده، می‌توان امیدوار بود با گذر از شرایط فعلی همکاری‌های مناسبی در این حوزه آغاز شود. به‌طور حتم در فضایی که به‌زودی ایجاد می‌شود، مواد معدنی ایران از بازار خوبی برخوردار خواهند شد.

فرزانگان با اشاره به اهمیت جذب سرمایه‌گذاران خارجی به ایران گفت: برای سرمایه‌گذاری در بخش معدن می‌توان از سرمایه‌گذاران امارات کمک گرفت. امروز در خانه معدن انسان‌های متخصص و مجربی عضو هستند که باید از این ظرفیت استفاده کرد.

 

اتاق‌ها، پل ارتباطی با کشورهای مختلف

محمدرضا بهرامن، رئیس خانه معدن ایران با اشاره به تمرکز خانه معدن بر همکاری با اتاق‌های مشترک بازرگانی گفت: یکی از سیاست‌های کمیته بین‌الملل خانه معدن این بوده که مسائل و مبانی بخش معدن را در ارتباط با اهداف اتاق‌های مشترک پیش ببرد. در واقع از آنجا که این اتاق‌ها پل ارتباطی با کشورهای مختلف هستند، خانه معدن نیز بر آنها تمرکز کرده است. او ادامه داد: با جلسات متعددی که کمیته بین‌الملل با اتاق‌های بازرگانی داشته، پیشنهاد تفاهمنامه برای برآورده کردن نیاز جامعه صنفی دو طرف با اتاق مشترک ایران و امارات مطرح شد.

رئیس خانه معدن ایران با اشاره به اینکه هدف خانه معدن توسعه همکاری با اتاق‌های بازرگانی است، تصریح کرد: پیش از این نیز کمیته بین‌الملل خانه معدن با اتاق ایران و عمان تفاهمنامه همکاری منعقد کرده بود که در نتیجه آن تعدادی از فعالان معدنی با متخصصان این حوزه در عمان ارتباط برقرار کرده‌اند. او درباره هدف امضای این تفاهمنامه گفت: هدف ما تسهیل سرمایه‌گذاری در بخش معدن، تامین تجهیزات معدنی و حل مشکلات حمل‌ونقل است. باتوجه به ظرفیتی که امارات در حوزه حمل‌ونقل دارد و توانمندی اعضای اتاق مشترک ایران و امارات امیدواریم که این تفاهمنامه منشأ خیر برای کشور و اعضای هر دو تشکل باشد.

 

دنیا، دنیای ارتباطات است

بهرامن با اشاره به اهمیت توسعه روابط خارجی و تاثیر آن بر کاهش هزینه‌های اقتصادی کشور گفت: دنیا، دنیای ارتباطات است؛ به این ترتیب هرچه بتوان روابط خود را با کشورهای دیگر پررنگ‌تر کرد، بهتر می‌توان هزینه را برای معدنکاران کاهش داد. در این روند با شفافیت بیشتر و ریسک کمتر می‌توان به اطلاعات کشورهای هدف دسترسی پیدا کرد.

رئیس خانه معدن ایران درباره اهمیت توسعه روابط اقتصادی در بخش معدن با امارات گفت: امارات یکی از مهم‌ترین کشورهایی است که در مرز آبی ما قرار گرفته و خط ارتباطی میان ایران و دنیا شناخته می‌شود. ایران طی ۱۵ سال گذشته بیشترین مراودات را از نظر صادرات و واردات با این کشور داشته است؛ از همین رو امارات می‌تواند به یکی از مهم‌ترین مشتریان مواد معدنی ایران تبدیل شود. او تصریح کرد: اتاق مشترک ایران و امارات می‌تواند در حل مشکلات حمل‌ونقل مواد معدنی، خرید تجهیزات معدنی، ماشین‌آلات و نیز سرمایه‌گذاری‌های مشترک در بخش معدن به خانه معدن و فعالان بخش خصوصی کمک کند.

 

تامین نیاز معدنکاران داخلی

بهرامن با بیان اینکه امارات می‌تواند نیاز بخش بزرگی از معدنکاران داخلی را تامین کند، تصریح کرد: با اینکه امارات معدنی ندارد، می‌تواند مواد لازم برای توسعه فرآوری، ماشین‌آلات و ابزارآلات معدنی را برای معدنکاران داخلی تامین کند. این کشور در واقع پل ارتباطی ما با سازندگان ماشین‌آلات در دنیا است و از آنجا که بسیاری از نمایشگاه‌های بزرگ در امارات برگزار می‌شوند، این کشور، محلی مناسب برای تجمع معدنکاران ایرانی نیز به‌شمار می‌رود. او ادامه داد: شایسته است معدنکاران با حضور خود از نمایشگاهی که سال میلادی جدید در امارات برگزار خواهد شد، استقبال کنند. خانه معدن نیز در این نمایشگاه کرسی دارد که شرایط آن براساس تفاهمنامه جدید با اتاق بازرگانی ایران و امارات فراهم شده است.

 

جای خالی ارتباط با دنیا

رئیس خانه معدن ایران با تاکید بر اینکه باید بتوانیم با کمترین هزینه نیاز معدنکاران داخلی را تامین کنیم، خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم هرگونه ارتباطی را با کشورهای دیگر توسعه دهیم و مسیرهای سالم را پیدا کنیم، به‌طور حتم ریسک را برای فعالان معدنی به حداقل می‌رسانیم. او با بیان اینکه جای خالی ارتباط با دنیا در بین فعالان معدنی کشور احساس می‌شود، تصریح کرد: با اینکه بخش معدن در ایران این ظرفیت را دارد که تامین‌کننده مواد اولیه مورد نیاز صنایع در کشورهای منطقه باشد، نتوانسته به موفقیت بزرگی در این زمینه دست پیدا کند؛ به‌طور مثال هرچند در تولید سرامیک آمار خوبی داشته و در منطقه رتبه اول را به خود اختصاص داده‌ایم، اما نتوانسته‌ایم آن را به بازار هدف برسانیم و برایش مشتری پیدا کنیم.

 

افزایش راهکارهای اجرایی با توسعه ارتباطات

رضا نوری، دبیر کمیته بین‌الملل خانه معدن ایران درباره اهمیت انعقاد تفاهمنامه مشترک بین اتاق ایران و امارات و خانه معدن گفت: این تفاهمنامه با هدف بهره از ظرفیت‌های معدنی در کشور امارات متحده عربی و استفاده از تجربیات ارزنده بخش خصوصی ایران در زمینه اکتشاف، استخراج، فرآوری و خدمات فنی- مهندسی و همچنین در راستای حمایت از فعالان اقتصادی ایران به‌منظور حضور در عرصه معدنی امارات متحده عربی بین اتاق مشترک بازرگانی ایران و امارات و خانه معدن ایران منعقد شد.

دبیر کمیته بین‌الملل خانه معدن ایران با اشاره به مسائل موردتوجه در این تفاهمنامه ازسوی اتاق ایران و امارات گفت: اطلاع‌رسانی درباره پروژه‌ها، مناقصه‌ها و پهنه‌های اکتشافی کشور امارات به خانه معدن ایران، همکاری در اعزام هیات تجاری برای حضور در نمایشگاه‌ها و مذاکرات تجاری فعالان خانه معدنی ایران به کشور امارات به‌منظور ایجاد زنجیره ارزش‌افزوده و ارائه مشاوره به فعالان اقتصادی ایرانی فعال در حوزه معدن به‌منظور حضور در کشور امارات از جمله موارد موردتوجه ازسوی امارات در این تفاهمنامه است.

 

حل مسائل بخش معدن و صنایع معدنی

نوری در ادامه از اهداف خانه معدن ایران نیز یاد و تصریح کرد: انعکاس مشکلات معدنکاران کشور به اتاق ایران و امارات، ارائه گزارش‌های تخصصی از وضعیت بخش معدن و صنایع معدنی ایران متناسب با ظرفیت‌های جذب همکاری از کشور امارات، همکاری با اتاق امارات در حل مسائل بخش معدن و صنایع معدنی مربوط به ایران و امارات، جمع‌آوری اطلاعات، بررسی و تحقیق و ارائه گزارش‌های مستند درباره چالش‌ها و شناخت نیازها و اولویت‌های معادن ایران از جمله دلایل همکاری دو کشور ایران و امارات در نظر گرفته شده است.

دبیر کمیته بین‌الملل خانه معدن ایران با بیان اینکه هرچه ارتباطات بیشتری میان فعالان اقتصادی شکل بگیرد، راهکارهای اجرایی هم افزایش خواهد یافت، تصریح کرد: خانه معدن یک تشکل فراگیر با نمایندگی‌های متعدد در تمامی استان‌ها است که می‌تواند با اتاق ایران و امارات همکاری کرده و در تسهیل ارتباطات خارجی و رونق بخش معدن گام‌های موثری بردارد.

او تصریح کرد: همکاری این دو تشکل موجب تسهیل سرمایه‌گذاری در بخش معدن خواهد شد که در نهایت به نفع اقتصاد کشور تمام می‌شود.

 

توسعه زیرساخت‌ها

نوری با اشاره به اینکه در بحث آینده‌پژوهی نیاز به توسعه زیرساخت‌های کشور داریم، تصریح کرد: از آنجا که به‌تدریج باید به توسعه زیرساخت‌ها توجه کرد، نقش کمیته‌های تخصصی خانه معدن و نمایندگی‌های استان‌ها در این زمینه حائز اهمیت است.

در توسعه دنیای آینده، تمرکز روی درآمدزایی از محل مواد معدنی بیشتر است تا درآمدزایی از محل فروش نفت و پتروشیمی؛ در نتیجه باید برای توسعه همکاری‌های معدنی با دیگر کشورها ارتباط برقرار کنیم. در این راستا می‌توانیم از فرصت اکسپو ۲۰۲۱ که در امارات برگزار خواهد شد، استفاده کنیم.

دبیر کمیته بین‌الملل خانه معدن ایران درباره اهمیت همکاری اتاق ایران و امارات و خانه معدن تصریح کرد: همکاری بین دو تشکل در راستای کمک به حضور فعالان حوزه معدن ایران در کشور امارات متحده عربی، افزایش صادرات محصولات معدنی از طریق امارات و تسهیل سرمایه‌گذاری و صدور خدمات فنی- مهندسی بخش معدن و صنایع معدنی کشور به امارات و همچنین تشکیل کمیته‌های تخصصی معدن است.

 

لزوم مطالعه بازارها

نوری درباره اهمیت سرمایه‌گذاری ایران در امارات نیز گفت: مطالعه بازارها در حوزه معدن کشور امارات و ارائه اطلاعات پایه موردنیاز به شرکت‌های معدنی موضوع مهمی است که امروز شرایط آن فراهم شده است. با معرفی فرصت‌های صدور خدمات فنی-مهندسی و سرمایه‌گذاری در کشور امارات به اعضای کمیته معدن، مشارکت و تسهیل در تعریف پروژه‌های توسعه معدنی در قالب مشارکت کنسرسیومی میان شرکت‌های معدنی عضو کمیته و ارائه مشاوره‌های تخصصی برای حضور شرکت‌های معدنی عضو کمیته در بازار امارات متوجه می‌شویم که این تفاهمنامه اهمیت خاصی دارد.

دبیر کمیته بین‌الملل خانه معدن ایران درباره اهمیت شرکت‌های معدنی و مزیت آنها برای کشورهای منطقه، گفت: کشورهای منطقه به‌ویژه کشورهای حوزه خلیج‌فارس به‌واسطه نزدیکی با شرکت‌های فعال ایرانی در حوزه صنایع معدنی در قالب مشاوران، پیمانکاران و سرمایه‌گذاران می‌توانند از فرصت صادرات مواد معدنی، ارائه خدمات فنی-مهندسی شامل اکتشاف، استخراج و فرآوری مواد معدنی و همچنین همکاری برای سرمایه‌گذاری در اکتشاف، بهره‌برداری و ایجاد زنجیره ارزش‌افزوده استفاده کنند. نوری با اشاره به شرایط فعلی تصریح کرد: ایران در گذشته، یعنی قبل از تحریم‌ها بخش قابل‌توجهی از نیاز معدنی منطقه را تامین می‌کرد که آمارهای صادرات و واردات کشورهای همسایه موید این امر است. امیدواریم امروز با عملیاتی شدن این تفاهمنامه و با همکاری و حضور رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و امارات و رئیس خانه معدن ایران نقش ویژه‌ای برای توسعه بخش معدن ایران در نظر گرفته شود.

 

سخن پایانی

روسای اتاق بازرگانی ایران و امارات و خانه معدن طی یک تفاهمنامه همکاری مشترک بر لزوم گسترش روابط دوجانبه و توسعه همکاری با امارات تاکید کردند. آنها باور دارند از آنجا که دنیا، دنیای ارتباطات است باید با دیگر کشورهای منطقه از جمله امارات روابط گسترده‌ای برقرار کرد. امارات هاب منطقه است و همکاری گسترده‌ای با دیگر کشورها دارد، از همین رو می‌تواند به نیازهای ما در بخش معدن از جمله مواد لازم برای فرآوری و تهیه ماشین‌آلات و ابزارآلات کمک کند. همچنین روسا و اعضای هر دو تشکل باور دارند که به‌دلیل اینکه امارات معدنی ندارد، ایران با دارا بودن ظرفیت‌های لازم می‌تواند به نیاز این کشور پاسخ دهد.

منبع: صمت
عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت