به گزارش می متالز، حامد سلطانینژاد با اشاره به در پیش بودن پنجمین همایش بینالمللی سنگ آهن ایران در 18 اردیبهشت ماه سال جاری با اشاره به شرایط مساعد شرکتهای سنگ آهنی گفت: با بررسی صورتهای مالی شرکتهای سنگ آهن به نظر میرسد این شرکتها سودآوری خوبی دارند و دلیلی برای اینکه قیمتگذاری محصولات این شرکت به سمت آزادسازی حرکت کند وجود ندارد اما زمانی که قیمت سنگ آهن در بازار جهانی افزایش یا کاهش پیدا میکند، عموما چون قیمتگذاری ما در سنگ آهن دستوری است، سرمایهگذاری جدیدی در بازار سنگ آهن انجام نمیشود.
وی افزود: در صورتی که کشف قیمت سنگ آهن در یک محیط بازاری صورت نگیرد، چرخه پسانداز، درآمد و سرمایهگذاری کامل نمیشود .
مدیرعامل بورس کالای ایران با تاکید بر اینکه قرار نیست حتما قیمت سنگ آهن گران شود، اظهار کرد: برای افزایش اطمینان سرمایهگذاران و ورود سرمایهگذاران جدید در این عرصه باید قیمتگذاری سنگ آهن به سمت بازاری شدن حرکت کند.
سلطانی نژاد گفت: بورس کالا در حال برگزاری جلسات تعاملی با عرضه کنندگان است تا فرآیند کشف قیمت آغاز شود. بورس کالا تنها نقطهای است که می توان قیمت سنگ آهن را بر مبنای مکانیسم عرضه و تقاضا، کشف قیمت واقعی کرده و معامله کرد.
وی پیشبینی کرد: در سال ۹۷ بطور قطع بورس کالا شاهد عرضههای پرحجم سنگ آهن خواهد بود.
وی موفقیت بورس کالا در روند قیمت گذاری سنگ آهن را منوط به ورود شرکت های بزرگ سنگ آهنی در این بازار عنوان کرد که با توجه به اهمیت این مساله، بورس کالا در مذاکره با شرکتها و تولیدکنندگان بزرگ سنگ آهن تلاش دارد تا شرایط را برای پذیرش محصولات این شرکت ها به منظور تمرکز قیمت گذاری سنگ آهن در بورس کالای ایران تسهیل سازد.
سلطانی نژاد یادآور شد: دولتی بودن شرکت های سنگ آهنی و فولادی در گذشته سبب شده بود تا این شرکت ها درخصوص قیمتگذاری سنگ آهن مشکلی نداشته باشند اما اکنون با خصوصی شدن این شرکت ها نیاز به تغییر روش قیمتگذاری ضروری شده است و تنها نقطهای که می توان قیمت سنگ آهن را بر مبنای مکانیسم عرضه و تقاضا کشف قیمت واقعی معامله کرد، بورس کالای ایران است.
مدیرعامل بورس کالای ایران خاطرنشان کرد: اگر درخصوص سنگ آهن مکانیزم بازار و قیمتگذاری آن به خوبی طراحی شود، در مورد دیگر اجزای زنجیره سنگ آهن مانند کنسانتره و گندله این مشکل وجود نخواهد داشت.