تاریخ: ۰۸ آذر ۱۳۹۹ ، ساعت ۲۳:۱۹
بازدید: ۲۴۶
کد خبر: ۱۴۵۵۵۲
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی
بیت‌کوین پس از صعود هفت هفته‌ای ریزش کرد

سقوط طلا به کانال ۱۷۰۰ دلاری

می متالز - روز گذشته درحالی‌که تا میانه روز طلا توانسته بود قیمت خود را در بالای مرز ۱۸۰۰ دلاری حفظ کند، ناگهان قیمت فلز زرد با افت ۶/ ۱ درصدی به حوالی قیمت ۱۷۸۰ دلاری نزول کرد. فقدان عوامل حمایتی طلا و استحکام چشم‌انداز مثبت برای واکسن و همچنین تمایل بیشتر سرمایه‌گذاران به ریسک‌پذیری سبب شده است تا طلا در سه هفته گذشته بیش از ۹ درصد از ارزش خود را از دست بدهد.
سقوط طلا به کانال ۱۷۰۰ دلاری

به گزارش می متالز، در حالی که بیت‌کوین در روزهای گذشته در حال فتح قله‌های قیمتی سه ساله خود بود و با سرعت بالایی در حال نزدیک شدن به بالاترین قیمت خود بود، در سه روز گذشته با اصلاح قیمتی شدیدی مواجه شده است.

بیت‌کوین در هفته‌ای که گذشت توانست با رالی پر شتاب خود وارد کانال ۱۹ هزار دلاری شود و تا قیمت ۱۹ هزار و ۳۵۰ دلاری نیز پیشروی کند. اما پس از آن بیت‌کوین در حدود ۱۳ درصد از ارزش خود را از دست داد تا مجددا به کانال ۱۶ هزار دلاری بازگردد. اما با این وجود بسیاری از تحلیل‌گران این سقوط شدید قیمتی را مایه نگرانی نمی‌دانند؛ در درجه اول بیت‌کوین از زمان تولدش یعنی سال ۲۰۰۹ دارایی بسیار پرنوسانی به شمار می‌رود و از سوی دیگر بسیاری این اصلاح قیمتی را طبیعی می‌دانند و آن را زمینه‌ساز رالی جدید بیت‌کوین قلمداد می‌کنند. با وجود افت شدید بیت‌کوین در سه روز اخیر، پرطرفدارترین رمز ارز جهان، با فاصله زیادی نسبت به بازارهای سهام و کالایی بیشترین بازدهی را از ابتدای سال ۲۰۲۰ داشته است.

 

سقوط طبیعی بیت‌کوین

اما این سقوط شدید ارزش پرطرفدارترین رمزارز جهان، باعث نگرانی زیادی نشده است؛ بیت‌کوین از زمان آغاز به کار خود در سال ۲۰۰۹ ذاتا دارایی با نوسانات قیمتی بالا و بی ثبات به شمار می‌رود. تحلیلگران روز گذشته اعلام کردند که نگرانی زیادی بابت بازگشت پرسرعت ارزش بیت‌کوین از کانال ۱۹ هزار دلاری ندارند و این اتفاق را یک اصلاح طبیعی قیمتی قلمداد می‌کنند. زمانی که یک دارایی در بازارها از قله قبلی خود بیش از ۱۰ درصد سقوط را تجربه می‌کند معمولا این کنش به معنای اصلاح قیمتی در نظر گرفته می‌شود. از نظر تحلیلگران نمودارهای تکنیکال مدت‌ها است خبر از اصلاح قیمتی بیت‌کوین می‌دادند و در حقیقت این ریزش قابل‌پیش‌بینی بود. بسیاری از سرمایه‌گذاران پس از دریافت سودهای قابل‌توجه از بیت‌کوین با فروش این رمز ارز دست به حفظ بخشی از این سود زده‌اند.

 

بیت‌کوین برنده سال ۲۰۲۰

با مروری بر بازدهی بازارهای مختلف از جمله بازارهای کالایی، سهام و رمز ارزها به وضوح بیت‌کوین را می‌توان برنده بازارها در سال ۲۰۲۰ معرفی کرد. از ابتدای سال‌جاری میلادی تا کنون مهم‌ترین رمز ارز جهان بیش از ۱۴۰ درصد افزایش قیمت را به ثبت رسانده است در حالی که بازدهی شاخص‌های وال‌استریت به هیچ وجه قابل‌مقایسه با این رمز ارز نبوده است. به‌عنوان نمونه شاخص داوجونز از ابتدای سال‌جاری تاکنون ۵ درصد و شاخص S&P ۵۰۰ توانسته تا ۱۲ درصد افزایش در ارزش ساخص را به ثبت برساند. بهترین وضعیت در میان شاخص‌های آمریکایی، متعلق به شاخص نزدک بوده است که تا اینجای سال‌جاری ۳۵ درصد بازدهی داشته است که باز هم قابل‌مقایسه با بیت‌کوین نیست.

طلا نیز که در بخش عمده سال‌جاری به‌عنوان برنده بازارها شناخته می‌شد، در هفته‌های اخیر با انتشار خبر مربوط به واکسن بسیاری از سودهای خود را باز پس گرفت تا در نهایت بازدهی این دارایی نیز به ۱۸ درصد برسد.  با این وجود هنوز گروهی از تحلیلگران بر این باورند که احتمال ادامه روند صعوی ارزش بیت‌کوین بسیار بالا است و اصلاح قیمتی اخیر با حجم بالایی که به ثبت رساند، در حقیقت مسیر را برای رالی بعدی قیمت بیت‌کوین مهیا کرده است.

 

اتمسفر صعودی بیت‌کوین

فضای کلی اقتصاد جهانی و بازارها اتمسفری کاملا صعودی را برای ارزش بیت‌کوین رقم زده است. از سویی بسیاری از بانک‌های مرکزی در سطح جهان در حال تحقیق و توسعه روی کار با ارزهای دیجیتالی هستند و از سوی دیگر برخی از مهم‌ترین زیرساخت‌های پرداخت پول در حال به رسمیت شناختن رمزارزها به ویژه بیت‌کوین در سامانه‌های خود هستند. این اتفاقات در حقیقت سیگنال‌های پیش‌نگری است که از نفوذ بالای رمزارزها در جهان پس از کرونا حکایت دارد. با نفوذ بیشتر بیت‌کوین در بازارهای مختلف و تبادلات مالی، تقاضای بیت‌کوین با سرعت بسیار زیادی افزایش خواهد یافت و از همین رو می‌توان سقف‌های قیمتی بسیار بالاتری را برای این رمز ارز متصور بود. با این وجود هنوز هم رمز ارزها با انتقاداتی مواجه است. انتقاداتی مانند استفاده از رمز ارزها در اعمال مجرمانه و پول شویی و همچنین بی‌ثبات بودن ارزش آن و ریسک بالا.

 

سومین هفته نزولی طلا

در حالی طلا روز گذشته تا میانه روز نوسان بالایی نداشت، اما در ادامه با سقوطی نزدیک به ۶/ ۱ درصد بالاخره به زیر مرز ۱۸۰۰ دلاری نزول کرد تا وارد کانال ۱۷۰۰ دلاری شود.از سه هفته پیش و با انتشار اخبار امیدوارکننده درباره واکسن کرونا، طلا روزگار خوشی را سپری نمی‌کند و این فلز ارزشمند در سه هفته اخیر بیش از ۹ درصد از ارزش خود را از دست داده است. در حقیقت عوامل متضاد در بازار طلا مجددا به مصاف هم رفته‌اند؛ از سویی اکنون اخبار امیدوارکننده درباره واکسن فضای کلی بازارها را تشکیل داده و فشار زیادی بر قیمت طلا وارد آورده است و از سوی دیگر ابهاماتی که درباره میزان تاثیرگذاری واکسن‌ها و نحوه تولید و توزیع آنها به وجود می‌آید تا حدودی از قیمت اونس طلا حمایت می‌کنند و مانع از ریزش شدید قیمت طلا می‌شود.

 

انتظارات مستحکم واکسن

کایل رودا، تحلیلگر بازارها در IG کمپانی بریتانیایی و فعال در حوزه بازارهای مالی درباره مصاف این نیروهای متضاد گفت: به نظر نمی‌رسد ابهامات اخیر درباره واکسن‌ها بتواند انتظارات درباره دسترسی سریع‌تر از انتظار به واکسن را تغییر دهد. در حقیقت با توجه به اخبار مربوط به واکسن سرمایه‌گذاران طلا در حال باز کردن حساب روی ریکاوری قدرتمند اقتصادی در سال ۲۰۲۱ هستند و به همین دلیل بسیاری از سرمایه‌گذاران در حال نقد کردن دارایی‌های طلای خود هستند. طلا در مقطع کنونی در بازه قیمتی ۱۸۵۰ تا ۱۷۵۰ دلار گیر افتاده است، اما هنوز تحلیلگران روند بلندمدت صعودی برای این فلز ارزشمند را محتمل می‌دانند. مهم‌ترین عامل صعودی طلا در بلندمدت افزایش تعداد بیماران کرونایی در مقطع کنونی و احتمال بالای وضع سیاست‌های انبساطی جدید توسط بانک‌های مرکزی مختلف است. درصورتی که چنین سناریویی محقق شود، طلا که از گذشته در شرایط تورمی و کاهش ارزش پول نقش مقصدی امن را برای سرمایه‌ها ایفا می‌کرده است مجددا با افزایش تقاضا مواجه خواهد شد. جفری هالی، تحلیلگر ارشد بازارها در OANDA درباره وضعیت بلندمدت طلا گفت با توجه به اینکه به احتمال زیاد فدرال رزرو همچنان میزان نرخ بهره هدف خود را در سال پیش‌رو در محدوده صفر درصد باقی نگه خواهد داشت و متعاقبا ارزش دلار نیز کمتر خواهد شد، طلا فرصت رسیدن به قله‌های جدید قیمتی در سال ۲۰۲۱ را دارد. نرخ بهره پایین با کم کردن هزینه فرصت نگهداری طلا، باعث افزایش تقاضا و قیمت آن می‌شود.

عناوین برگزیده