به گزارش می متالز، منصور سلطانیه در مورد خواص آلومینیوم و مزیت های ایران در تولید صنعت آلومینیوم گفت: آلومینیوم فلزی سبک، سازگار با محیط زیست و با قابلیت تبدیل به مواد متنوع مهندسی است. این ویژگیها آلومینیوم را به عنوان یک فلز استراتژیک برای کشورهای مختلف مطرح کرده که در انواع سازهها، صنایع هوایی و دریایی، خطوط انتقال برق، حمل و نقل و غیره استفاده میشوند. چه از نظر کیفیت و چه از نظر ارزش، آلومینیوم کاربردیترین فلز بعد از آهن است و تقریبا در تمامی بخشهای صنعت دارای اهمیت است.
وی یکی از چالشهای صنعت آلومینیوم را عدم شناخت این صنعت انرژی بر و دارای مزیت نزد تصمیم سازان و تصمیم گیران این صنعت دانست و ادامه داد: آلومینیوم به دلیل نگه داشتن ۹۵ درصد انرژی مصرف شده در مرحله تولید به صورت دائم و قابلیت بازیافت ۱۰۰ درصدی، بانک انرژی و ماده در سرتاسر جهان شناخته میشود.
دبیر علمی همایش آلومینیوم افزود: انرژی در بهای تمام شده تولید آلومینیوم سهم بالایی دارد و با نگاهی به جایگاه نخست ایران در ذخایر گازی جهان میتوان گفت تولید فلز آلومینیوم ادامه مزیت انرژی به حساب میآید تا جایی که با تبدیل هر ۹ هزار متر مکعب گاز طبیعی به یک تن آلومینیوم امکان صادرات انرژی جامد را پیش روی آیندگان قرار خواهد داد. برای درک بهتر اهمیت و مزیت این موضوع باید در نظر داشت صادرات انرژی به صورت جامد میتواند به ایجاد ارزش افزوده بیشتر به توسعه اشتغال و رونق اقتصادی منجر شود.
سلطانیه گفت: در حال حاضر لازمه تولید آلومینیوم داشتن معادن بوکسیت نبوده بلکه در اختیار داشتن انرژی ارزان است. مزیت اصلی ایران در این زمینه، بهرهمندی از انرژی ارزانقیمت نفت و گاز است و امیدوارم مسئولین به جای صادرات مستقیم گاز، بهرهبرداری حداکثری از میادین مشترک گازی، تولید برق و درنهایت تولید و صادرات آلومینیوم را در دستور کار قرار دهند.