تاریخ: ۲۳ آذر ۱۳۹۹ ، ساعت ۰۵:۴۸
بازدید: ۱۸۹
کد خبر: ۱۴۹۰۴۷
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

سیمان از این هم گرانتر؟

می متالز - با پیشرفت دانش ساختمان‌سازی در جهان امروزه نقش سیمان در ساختمان از منظرهای مختلف هر روز کاربردی‌تر می شود.
سیمان از این هم گرانتر؟

به گزارش می متالز، بطوری که همگان بدین امر اذعان دارند که سیمان یکی از مصالح پرکاربرد در صنعت ساخت و ساز است که کاربرد آن سابقه‌ای طولانی دارد و قدمت استفاده از آن به سالها پیش از میلاد مسیح باز می‌گردد. در حال حاضر سیمان به عنوان ماده‌ای پر مصرف در ساختمان‌سازی و بتن‌ریزی شناخته شده است. در حقیقت این متریال یک فرآورده شیمیایی می‌باشد که در صورت ترکیب با آب سفت شده و تبدیل به جسمی سخت می‌گردد.

در صنعت ساختمان همواره به یک ماده چسباننده آبی نیاز است، ماده‌ای که مقاومت بسیار بالا داشته و برای چسباندن مصالح به یکدیگر به کار رود. سیمان به عنوان یک متریال این نیاز را برطرف می‌نماید و با قابلیت ترکیب با آب، نوعی ماده چسبنده ایده آل برای مصارف ساختمانی ایجاد می‌کند. این ماده از ترکیب آهک با اکسیدهای قلیایی، اکسید آهن، اکسید سیلیسیم، اکسید آلومینیوم و اکسید منیزیم بدست می‌آید.اگر بخواهم به تاریخچه تولید و کاربرد سیمان نگاهی گذرا داشته باشم باید بگویم که تولید و استفاده از سیمان به سالها قبل هنگامی که بیگانگان برای ساخت کلیساها، بنادر و سفارتخانه‌ها این ماده را وارد کشورمان کردند باز می‌گردد.

با گذشت زمان و تحولاتی عظیم که در صنعت ساخت و ساز رخ داد، مصالح سنتی دیگر پاسخگوی نیاز بشر نبودند، از این رو برای ساخت تونل‌ها، پل‌ها، ایستگاه‌ها و سازه‌های مقاوم از سیمان استفاده شده و همین روند در مقیاس بسیار بیشتر رو به افزایش است. رفته رفته پس از ورود سیمان به ایران، مهندسین و فعالان حوزه ساخت و ساز با کشف مواد اولیه آن در مناطق مختلف کشور تصمیم به احداث کارخانه‌های تولید این محصول نمودند که این امر منجر به رفع نیاز در توسعه زیربناها با تولید داخلی شد. در حال حاضر این ماده در انواع مختلف تولید و در اختیار مصرف‌کنندگان قرار می‌گیرد.

تفاوت کلی سیمان‌ها در میزان مقاومت آنها در برابر واکنش‌‌های شیمیایی، مدت زمان گیرش، دوام و استحکام و رنگ آنها می‌باشد. از زمانی که قالب‌سازی به کمک ساختمان و بنا آمده کاربرد سیمان در انواع شکلها و سازه‌ها کاربردها متنوعی یافته است که البته حقیر بنا ندارم در خصوص نقش سیمان در کاربردهای سازه‌ای ادامه مطلب بدهم اما با توجه به حجم استفاده از این محصول باید همه قبول داشته باشیم که امروزه قیمت سیمان و میلگرد در ایجاد ساختمان‌ها چه نقش عظیمی را به عهده دارد. اخیرا مصاحبه‌ای را از شخصی که از تولیدکنندگان سیمان در کشور است خواندم که شکایت از افزایش قیمت مازوت برای کارخانجات سیمان داشت.

ابراهیم غلام‌زاده با اشاره به اینکه با شروع فصل سرما به جای حمایت از تولیدکنندگان سیمان قیمت مازوت فروخته شده به آنها با احتساب هزینه حمل و نقل ۵ برابر شده است، گفته است که  با تصمیمات ضد تولیدی در کشور در حال حاضر با مازوت هر تن ۶۰۰  هزار تومانی باید سیمان تنی ۵۰۰ هزار تومان باشد نه ۲۲۰  هزار تومان! وی با اعلام اینکه با این روند ۹۰  درصد کارخانجات سیمان توانایی خرید مازوت با قیمت‌های بالا را ندارند، جالب اینجاست که شرکت گاز هم سهمیه گاز واحدهای تولیدی را کاهش داده است.

در این شرایط تولیدکنندگان یا باید تعطیل شوند یا با کاهش بالای حجم تولید رو به رو خواهند شد. در شرایط گران شدن‌های متداول در دولت دوازدهم علی‌الظاهر تقاضای تولیدکنندگان سیمان افزایش قیمت سیمان است که دولت با آن موافقت ننموده و همین امر موجب کاهش راندمان تولید و طبعا قیمت بازار سیاه برای سیمان گردیده است. بنظر میرسد دولت بجای اینکه از تولید حمایت کند روند افزایش قیمت مواد حمایتی را ابزار کاهش تولید نموده است و جلوگیری از افزایش قیمت مازوت که با یک تصمیم دولتی میسر تر است تا جلوگیری از قیمت سیمان که تولید آن در اختیار دولت نیست؟ با روند این نوع تصمیمات بنظر میرسد دولت بنا دارد سیمان را هم به قیمت دوبرابر برساند که البته این امر بدون شک افزایش بیشتر قیمت بنا و مسکن را بدنبال خواهد داشت. والسلام

عناوین برگزیده