به گزارش می متالز، داریوش رشیدی مدیر ناحیه آهنسازی فولاد مبارکه از بومی سازی و بهره برداری ۱۰ عدد تیوب ریفورمرها با اتکا به دانش فنی و تجربه نهادینه شده در فولاد مبارکه و همت شرکتهای سازندۀ داخلی خبر داد و گفت: بسیاری از لولههای وارداتی از رده خارج شده و در حال حاضر حدود یکچهارم ریفورمرهای احیا با لولههای ساخت داخل عملیات تولید را انجام میدهند و تاکنون عملکرد مناسبی داشتند.
وی افزود: با توجه به قیمت زیاد این قطعات و پرمصرف بودن آنها در شرکت، خرید این تیوبها ارزبری بسیار زیادی به دنبال دارد اما با بومیسازی این قطعات، سالانه به میزان ۷.۶ میلیون یورو صرفهجویی ارزی حاصل شده و با همکاری شرکتهای سازندۀ داخلی موفق به کسب دانش فنی ریختهگری سوپر آلیاژها به روش گریز از مرکز و در مقیاس صنعتی شدیم.
محمدرضا فتحی رئیس واحد احیا مستقیم نیز گفت: لولهها و تیوبهای ریفورمر یکی از قطعات مهم و دارای بیشترین هزینه مالی در واحدهای احیا مستقیم است که فرایند شکست گاز متان و تبدیل آن به گازهای احیایی موردنیاز در دمای بیش از ۱۱۰۰ درجه جهت احیای گندله اکسایدی در آنها انجام میگیرد. با رویکرد مدیریت فولاد مبارکه در زمینه بومیسازی و حمایت همه جانبه از سازندگان داخلی در این خصوص کارگروهی تشکیل شد و با همکاری شرکتهای سازندۀ داخلی، بومیسازی این قطعات فوق حساس مورد بررسی و تبادلنظر قرار گرفت و نهایتاً عملیات طی مراحل مختلف انجام شد.
مجتبی کریمی کارشناس تعمیرات هم گفت: در سالهای گذشته، تیوبهای ریفورمر احیا بصورت کامل توسط سازندۀ خارجی تأمین میشد که ضمن ارزبری زیاد، عدم امکان تأمین با توجه به شرایط تحریم نیز یک تهدید بالقوه برای واحدهای احیا مستقیم محسوب میشد. با سرمایهگذاری بخش خصوصی جهت ساخت قطعه و همکاری مستمر بین سازنده، تعمیرات احیا و واحد بومیسازی، مشکلات فرایند ساخت و تأمین در داخل رفع شد و قطعات ساختهشده بصورت ۱۰۰ درصد بومی در ریفورمرهای واحد احیا مستقیم نصب شده و در مقایسه با قطعات خارجی، عملکرد مطلوبی از لحاظ متغیرهای فنی مانند خزش و عمر مفید دارد.