تاریخ: ۲۷ آذر ۱۳۹۹ ، ساعت ۲۳:۵۵
بازدید: ۲۸۷
کد خبر: ۱۵۰۵۳۹
سرویس خبر : آهن و فولاد

بررسی وضعیت و شیوه نامه ساماندهی عرضه و تقاضای زنجیره صنعت فولاد

می متالز - صنعت فلزات اساسی یکی از صنایع مهم و موثر در بازار سرمایه ایران است.
بررسی وضعیت و شیوه نامه ساماندهی عرضه و تقاضای زنجیره صنعت فولاد

بررسی وضعیت و شیوه نامه ساماندهی عرضه و تقاضای زنجیره صنعت فولاد

به گزارش می متالز، طی سال های گذشته صنعت فولاد ایران روند رو به رشدی را سپری کرده و در حال حاضر ایران در جایگاه دهم تولیدکنندگان آهن و فولاد جهان قرار دارد و با اعلام مهندس جعفری رئیس هیات عامل سازمان ایمیدرو بر اساس برنامه ریزی و پیش بینی های به عمل آمده در صدد دستیابی به ظرفیت ۵۵ میلیون تن در سال ۱۴۰۴ و کسب جایگاه هفتمی جهان هستیم.

در حالی که طی دو سال گذشته شدیدترین تحریم های ظالمانه علیه کشورمان اعمال شد تولید آهن و فولاد در سال ۲۰۱۹ رشد ۳۰ درصدی داشت و تا ژانویه ۲۰۲۰ ادامه پیدا کرد که با شیوع بیماری کرونا رشد آن متوقف شد.

 

ایجاد بالانس در زنجیره صنعت فولاد

پس از کش و قوس های فراوان و نوسانات ارزش سهام معدنی ها و فولادی ها در بازار بورس و فرابورس و نقدهای بسیار به دولت در خصوص ساماندهی عرضه و تقاضا زنجیره فولاد، بالاخره شیوه نامه ساماندهی عرضه و تقاضای زنجیره صنعت فولاد ، پیرو تصمیمات جلسه ۱۵۴ ستاد هماهنگی اقتصادی دولت ، مصوب و به تایید معاون اول رئیس جمهور رسید و توسط دکتر نهاوندیان، معاون اقتصادی رئیس جمهور ۲۸ آبان ماه برای اجرا ابلاغ شد.

دستورالعمل در ۱۹ ماده و ۵ تبصره با جداول پیوستی ، بر اساس پیشنهادات جمع بندی شده در کمیته بند ( ۵ ) به وزارت صمت و وزارت امور اقتصادی و دارایی رسید.

از ابتدا شیوه نامه ابلاغی با واکنش های مثبت و منفی از سوی مدیران ارشد واحدهای فولادی، معدنی، دست اندرکاران، انجمن ها و تشکل های مرتبط مواجه شد و انتقادهای بسیاری به آن وارد شد.

جلوگیری از توزیع رانت، فصل مشترک موافقان و مخالفان شیوه نامه بود.

برخی معتقدند با اجرای شیوه نامه باید از دولت به سبب پایان دادن به رانت در زنجیره آهن و فولاد قدردانی کرد و بالعکس عده ای بر آنند شیوه نامه، مبهم و نسبت به توزیع رانت و ایجاد امضاهای طلایی هشدار جدی داده اند.

نگارنده بر این عقیده است که ابلاغ شیوه نامه با مواد مندرج و تبصره ها به صرفه و صلاح است و نقاط مثبت زیادی دارد که کشف قیمت واقعی بر اساس عرضه و تقاضای بازار، گامی مهم برای برقراری بالانس و توازن در زنجیره صنعت آهن و فولاد و قطع رانت است.

ولی قطعا خالی از ایراد نیست و اعمال نظرات خبرگان و کارشناسان بابت اصلاح برخی از مواد ضروری به نظر می رسد.

با پذیرش نقدها از سوی دولت و تشکیل جلسه دوم در پاستور در حضور تعدادی از منتقدین و خروجی مثبت نشست، بازار سرمایه روی خوش نشان داد و پالس مثبت در بر داشت.

وزیر جدید صنعت، معدن و تجارت هم باید با تدبیر و مدیریت و نه دخالت، تعادل را به بازار برگرداند و دیگر شاهد نابسامانی و جولان دلالان و واسطه های مالی در صنعت فولاد نباشیم.

حبیب فتوحی اردکانی

منبع: شما نیوز
عناوین برگزیده