تاریخ: ۲۰ دی ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۳:۲۲
بازدید: ۲۶۷
کد خبر: ۱۵۳۵۱۹
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
یک فعال معدنی:

حق عضویت خانه معدن تا یک میلیارد تومان هم جای افزایش دارد!

می متالز - تقاضای خانه معدن ایران برای دریافت ارقام نجومی از معدن‌کاران برای عضویت در این تشکل، علاوه براینکه اعتراض بسیاری از معدن‌کاران را در پی داشت، مدافع نیز داشت. یکی از فعالان این حوزه معتقد است که تصمیم کارمند مذکور این تشکل مبنی بر افزایش تا ۴۰ برابری حق عضویت‌ها، مانع مطمئنی برای ورود معادن کم‌ارزش کوچک و متوسط به این تشکل است.
حق عضویت خانه معدن تا یک میلیارد تومان هم جای افزایش دارد!

به گزارش می متالز، خانه معدن ایران به منظور عضویت شرکت‌های معدنی در این تشکل، از آن‌ها تقاضای حق عضویت‌هایی با ارقام نجومی کرده است؛ این در حالی است که بسیاری از شرکت‌ها امسال نیز با رقم پنج میلیون تومان عضو این تشکل شده‌اند.

براین اساس، نامه‌هایی با امضای یکی از کارمندان این تشکل برای برخی اعضا ارسال شده که طی آن درخواست حق عضویت ۵۰ تا ۲۰۰ میلیون تومانی ارائه شده و این موضوع اعتراض بسیاری از فعالان معدنی کشور را در پی داشته است.

همچنین به تازگی، تفاهم‌نامه‌ای میان خانه معدن ایران و معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) جهت استفاده از نظرات کارشناسی بخش خصوصی و همچنین واگذاری بخشی از اختیارات دولت به خانه معدن به امضا رسیده است که با استقبال فعالان معدنی نیز مواجه شد؛ اما در پی امضای این تفاهم‌نامه، خانه معدن ایران، ارائه خدماتی همچون تخصیص سهمیه سوخت و خدمات اداری را منوط به عضویت در این تشکل با پرداخت‌های نجومی حق عضویت تا ۲۰۰ میلیون تومان کرد.

در این رابطه حمید محمدی - فعال معدنی - ضمن اشاره به تفاهم‌نامه میان خانه معدن ایران و معاونت معدنی وزارت صمت، اظهار کرد: در گذشته سهمیه سوخت توسط وزارت صمت توزیع می‌شد که اکنون این کار به خانه معدن واگذار شده است. طبیعی است که ارزش عضویت در چنین تشکلی دیگر پنج میلیون تومان نباشد؛ بنابراین معدن‌کاری که قرار است ده ها هزار لیتر سهمیه سوخت بگیرد، باید هزینه آن را هم پرداخت کند؛ لذا به نظر بنده حق عضویت خانه معدن می‌تواند تا یک میلیارد تومان هم تعیین شود.

وی افزود: حتی بدون وجود این تفاهم‌نامه نیز عضویت در خانه معدن ارزش زیادی دارد. باتوجه به اینکه رییس خانه معدن ایران، عضو شورای عالی معادن نیز هست و طبیعتا وی باید از منافع اعضا نیز دفاع کند، انتظار اینکه با حق عضویت ناچیز، چنین اقدامی صورت گیرد، مصداق همان کار رایگانی است که همان کارمند در نامه‌های خود به آن اشاره کرده است.

این فعال معدنی با بیان اینکه بیش از ۱۰ هزار معدن در ابعاد مختلف در ایران وجود دارد که علاوه براینکه امکان‌پذیر نیست، عقلانی نیز نیست که همگی در یک تشکل گردهم بیایند. خانه معدن ایران بایستی گلچینی محدود از توانمندترین و بزرگ‌ترین معادن ایران باشد و تلاش خود را صرفا برای توسعه آن‌ها به کار گیرد.

وی در پایان با انتقاد به هجمه‌های گسترده علیه کارمند مذکور خانه معدن ایران، گفت: این هجمه‌ها از سوی معادنی است که از عضویت در خانه معدن محروم شده‌اند. همواره این تشکل بیشترین خدمات را به اعضای منتخب خود ارائه داده و اگر این معادن نیز هزینه لازم ۲۰۰ میلیون تومانی عضویت در این تشکل را بپذیرند، قطعا از این حمایت‌ها و خدمات و مواردی همچون سهمیه سوخت برخوردار خواهند شد.

عناوین برگزیده