تاریخ: ۳۰ دی ۱۳۹۹ ، ساعت ۲۳:۴۲
بازدید: ۲۷۸
کد خبر: ۱۵۵۳۳۴
سرویس خبر : آهن و فولاد
سیگنال کاهشی مقاطع فولادی چین به بازارهای دنیا

گرگ و میش بازار جهانی آهن

می متالز - قیمت سنگ آهن، قراضه، شمش و محصولات فولادی همچنان در اوج قرار دارد، اما ریزش نسبی بهای این محصولات در بازارهای مختلف از روزهای گذشته آغاز شده و در این میان چین سردمدار این ریزش بوده است.
گرگ و میش بازار جهانی آهن

به گزارش می متالز، البته افت بهای فولاد در بازارهای داخلی چین زمینه‌ساز رشد صادرات از این کشور و در نتیجه ایجاد روند نزولی هرچند با شتابی اندک در بازارهای دنیا به خصوص کشورهای منطقه جنوب شرقی آسیا بوده است. در عین حال موجودی انبارهای سنگ آهن بنادر چین نیز افزایشی شده که این موضوع می‌تواند سیگنالی در جهت تعدیل قیمت‌ها در سایر بازارهای دنیا تلقی شود.

 

تخفیف برای مصرف‌کنندگان فولاد در جنوب شرقی آسیا

بهای شمش و بیلت فولادی شرق آسیا در نیمه ماه ژانویه ۲۰۲۱ در اوج قیمتی خود پس از سال ۲۰۱۳ قرار گرفته است؛ اما بر اساس گزارش متال بولتن افت نسبتا قابل توجه بهای شمش و محصولات فولادی چین در قراردادهای فروش برای تحویل در آینده باعث شد قیمت شمش و محصولات فولادی در منطقه شرق آسیا نیز پس از یک دوره افزایشی شتابان وارد فاز کاهشی البته با سرعت اندکی شود. درواقع تولیدکنندگان شمش و محصولات فولادی شرق آسیا با وارد شدن فولاد چین به مسیر کاهش حاضر به ارائه تخفیف به خریداران این منطقه شدند.

کاهش نسبی ساخت و ساز در چین به علت شدت گرفتن سرما در شمال این کشور، نزدیک شدن به آغاز سال نوی چینی که مصادف با این تاریخ، تعطیلات سراسری حدود ۱۰ روز در چین برقرار شده که به افت تقاضا منجر می‌شود، افزایش موجودی انبارهای بنادر چین از سنگ آهن و محصولات فولادی را باید مهم‌ترین دلایل افت فولاد در بازارهای این کشور تلقی کرد.

ظرف هفته قبل موجودی سنگ آهن بنادر چین افزایشی شده است، به گونه‌ای که براساس گزارش Mysteel، موجودی انبارهای بنادر این کشور در هفته منتهی به ۱۵ ژانویه با افزایشی ۵/ ۱درصدی نسبت به هفته ماقبل به ۱۲۴ میلیون و ۶۸ هزار تن رسیده که این موضوع سیگنالی کاهشی برای بهای سنگ‌آهن به‌شمار می‌رود. همچنین ظرف هفته‌های اخیر موجودی شمش فولاد در انبارهای تانگشان چین که مرکز اصلی فولادسازی چین است افزایشی بوده به گونه‌ای که موجودی انبارهای این منطقه در هفته قبل به ۸۳۰ هزار تن رسیده که این رقم نسبت به موجودی انبارهای این منطقه رشدی ۱/ ۱۹ درصدی داشته است. میزان موجودی میلگرد در انبارهای این منطقه نیز با افزایشی ۵/ ۷ درصدی نسبت به هفته قبل خود به ۴ میلیون و ۲۵۰ هزار تن رسیده است. در این میان اگرچه موجودی انبارهای این منطقه از ورق گرم فولادی نیز افزایشی بوده اما نسبت به شمش و میلگرد رشد کمتری داشته و با افزایشی ۳/ ۳ درصدی نسبت به هفته قبل خود به ۲ میلیون و ۱۱۰ هزار تن رسیده است. افت دما در مناطق شمالی و مرکزی چین باعث شده از میزان فعالیت‌های ساخت و ساز در این کشور کاسته شده و همین موضوع نیز به کاهش تقاضا برای فولادهای ساختمانی منجر شود.

علاوه بر موارد یاد شده، آمار منتشر شده از میزان تزریق نقدینگی از سوی دولت چین به اقتصاد این کشور از افت تزریق پول در دسامبر ۲۰۲۰ حکایت دارد که این موضوع می‌تواند سیگنالی منفی برای بازارهای کالایی باشد.

 

تضعیف فولاد در چین بر بازارهای جهانی اثرگذار می‌شود؟

علاوه بر موارد بیان شده این روزها اخباری مبنی بر شیوع مجدد کرونا در چین منتشر می‌شود که این موضوع سیگنالی خطرناک برای بازار کامودیتی‌ها و به خصوص فولاد به شمار می‌رود. چین بزرگترین تولیدکننده و مصرف‌کننده فولاد در دنیا است. این کشور سهمی حدود ۵۵ درصدی از تولید و مصرف فولاد دنیا را در اختیار دارد و بنابراین هرگونه تغییری در بازارهای این کشور می‌تواند بازارهای دنیا را تحت‌الشعاع قرار دهد. نمونه این موضوع را در ریزش قابل توجه بهای اغلب کامودیتی‌ها در ماه‌های ابتدایی سال ۲۰۲۰ در حالی که چین درگیر کنترل این بیماری در کشور خود بود مشاهده شد و بازگشت مجدد بازارها نیز پس از کنترل بیماری کووید- ۱۹ در این کشور و رشد تقاضا در این کشور بود. بنابراین اگر چین مجددا به شکل گسترده درگیر ویروس‌کرونا شود، احتمال ریزش مجدد بازارها به قوت وجود خواهد داشت.

در شرایطی که بازارهای چین با افت تقاضا روبه‌رو شده‌اند باید منتظر افزایش صادرات محصولات فولادی از این کشور بود که این موضوع می‌تواند سیگنالی کاهشی برای بازارهای دنیا به خصوص بازارهای آسیا تلقی شود.

به گزارش FastMarket، قیمت هفتگی ورق نورد سرد فولادی صادراتی فوب بنادر چین در روز چهارشنبه ۱۲ ژانویه ۷۵۰ تا ۷۶۵ دلار به ازای هر تن معامله شد، این در حالی است که حداکثر قیمت معامله این کالا تحویل در مقصد (cfr) ۵درصد کمتر بوده و هر تن ورق گرم سرد چین با قیمت ۷۵۰ تا ۷۶۰ دلار معامله در بندر مقصد صادر شده است.

 

افزایش یا کاهش خرید سنگ آهن!

اگرچه موجودی سنگ آهن در بنادر چین افزایشی شده اما نزدیکی به تعطیلات سال نوی چینی (۲۳ تا ۲۹ بهمن امسال) یکی از عواملی است که باعث می‌شود همچنان خرید سنگ آهن از سوی فولادسازان این کشور ادامه داشته باشد. هر گونه اظهار نظری نسبت به آینده بازار سنگ آهن نیز وابسته به وضعیت بازار مصرف فولاد چین پس از اتمام تعطیلات سال نوی چینی دارد.

عموما فولادسازان چینی پس از تعطیلات سال نو اقدام به خرید و ذخیره‌سازی سنگ آهن پیش از شروع فصل باران‌های موسمی در برزیل می‌کنند. همانگونه که مستحضرید فولادسازان چینی بخش قابل‌توجهی از سنگ آهن خود را از برزیل تهیه می‌کنند، از آنجایی که برزیل در فصل پاییز در نیم کره جنوبی که مصادف با بهار در نیمه کره‌شمالی می‌شود با بارندگی‌های موسمی عموما شدیدی روبه‌رو می‌شود که از تولید سنگ آهن به شدت کاسته می‌شود، بنابراین فولادسازان این کشور پیش از شروع این بارندگی‌ها خرید و ذخیره‌سازی مواد اولیه خود را آغاز می‌کنند که این موضوع می‌تواند سیگنالی افزایشی برای این بازار به شمار رود.

 

ریزش بیلت در عین رشد اسلب CIS

برخلاف بازار فولاد در چین و کشورهای جنوب شرقی آسیا، فولاد در منطقه CIS همچنان در مسیر اوج قرار دارد، به‌گونه‌ای که بهای هر تن بیلت صادراتی CIS در ۱۲ ژانویه به ۶۰۷ دلار به ازای هر تن رسید؛ البته این روند افزایشی ادامه نیافت و بر اساس گزارش متال‌بولتن بهای هر تن بیلت صادراتی CIS در روز ۱۵ ژانویه با کاهشی ۸۳/ ۰ درصدی به ۵۹۹دلار به ازای هر تن رسید. با این وجود همچنان روند افزایشی قیمت اسلب و ورق گرم فولادی در منطقه CIS ادامه دارد.

 

دوگانه پرریسک بازار جهانی فولاد

بهای شمش فولاد از ۸ تا ۱۳ ژانویه در یک مسیر صعودی حرکت کرده است ولی در روزهای اخیر و مخصوصا در پایان هفته گذشته یک جو نزولی جدید را با محوریت بهای قراضه در بازارهای جهانی شاهد هستیم که نمی‌توان گفت آیا این سیگنال به بخش اعظم بازار شمش و سایر مصنوعات فولادی سرایت خواهد کرد یا خیر، اگرچه شواهد از احتمال تعدیل و تثبیت قیمت‌ها در بازار فولاد جهانی حکایت دارد. رشد بهای سنگ آهن نیز به شدت کند شده که می‌تواند از اثرات نزدیک شدن به تعطیلات سال نوی چینی باشد، اگرچه امسال این زمان شاید به تعویق بیفتد. این موارد به معنی آن است که بازار فولاد و سنگ آهن و حتی قراضه که چیزی از نقطه اوج خود فاصله‌ای نداشته است ممکن است با تغییرات جدیدی همراه شود که نیاز به بررسی دقیق‌تری دارد.

اگر رشد قیمت فولاد در هفته‌ها و ماه‌های گذشته و داده‌های اقتصادی مخابره شده را ملاکی برای تقویت حجم تولید صنعتی به شمار آورده و همچنین رشد بهای قراضه را محرک مضاعفی برای افزایش بهای فولاد در نظر بگیریم، احتمال رشد عرضه قراضه منطقی خواهد بود. این داده هم‌اکنون به وضوح در بازارهای جهانی در حال خودنمایی است.

Untitled-2 copy

عناوین برگزیده