تاریخ: ۰۷ تير ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۱:۰۱
بازدید: ۲۵۱
کد خبر: ۱۵۶۴۸
سرویس خبر : زمین شناسی
کرباسیان در مراسم آغاز واگذاری 15 بلوک معدنی به سرمایه گذاران بخش خصوصی اعلام کرد:

آزاد شدن 190 هزار کیلومتر مربع از برنامه اکتشاف 270 هزار کیلومتر مربعی

می متالز - رئیس هیات عامل ایمیدرو گفت: تاکنون190 هزار کیلومتر مربع از برنامه اکتشاف 270 هزار کیلومتر مربعی آزاد شده است.
آزاد شدن 190 هزار کیلومتر مربع از برنامه اکتشاف 270 هزار کیلومتر مربعی

به گزارش می متالز، مهدی کرباسیان در مراسم آغاز واگذاری 9 بلوک از 15 بلوک معدنی در پهنه آباده- جازموریان به سرمایه گذاران بخش خصوصی، با بیان این مطلب اظهار داشت: واگذاری بلوک های اکتشافی، نخستین نتیجه برنامه اکتشافی 250 هزار کیلومتر مربعی است که از سال 93 توسط ایمیدرو، شرکت تهیه و تولید و شرکت های بخش خصوصی شروع شد و این میزان اکنون به 270 هزار کیلومتر مربع رسیده است.

وی ادامه داد: برنامه وسیع اکتشافی در حالی آغاز می شد که در برخی استان ها، شرکت های متخصص وجود نداشت و خوشبختانه شرکت های اکتشاف با حضور متخصصان در مناطق اکتشافی شکل گرفت و درنتیجه، آنها تحت نظارت ایمیدرو فعالیت های اکتشافی خود را شروع کردند.

رئیس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به نخستین اقدام شده در زمینه معادن زیر زمینی در منطقه ایران مرکزی تصریح کرد: در این منطقه یک شرکت داخلی، با 2 حفاری به عمق 1900 متر، توانست معدنی با حداقل 2 میلیارد تن ذخیره اکتشاف کند.

وی ادامه داد: از سال 93 تاکنون 200 هزار کیلومتر مربع ژئوفیزیک هوایی در نقاط مختلف کشور انجام شده و الان در 2 منطقه کرمانشاه و کردستان به وسعت حدود 5 هزار کیلومتر مربع برای شناسایی ظرفیت های معدنی ژئوفیزیک هوایی انجام می شود.

 

سرمایه گذاری 600 میلیارد تومانی در اکتشاف

کرباسیان با بیان اینکه ایمیدرو به رغم محدودیت های بودجه ای، طی سال های 94 تا 96، با شرکت مس حدود 600 میلیارد تومان در حوزه اکتشاف سرمایه گذاری کرده است، گفت: با توجه به اینکه بخش خصوصی علاقه مند به کار سرمایه گذاری است اما وارد ریسک کارهای بزرگ همچون اکتشاف نمی شود، درنتیجه دولت ورود کرده و ریسک مورد نظر را می پذیرد.

 

کاهش ریسک

وی ادامه داد: وسعت پهنه آباده- جازموریان در ابتدای اکتشاف، 45 هزار کیلومتر مربع بوده که پس از انجام مراحل مقدماتی، ریسک آن به 5 هزار کیلومتر مربع کاهش یافت و 15 بلوک برای واگذاری به بخش خصوصی آزاد شد.

وی ادامه داد: اکنون 190 هزار کیلومتر مربع از 270 هزار کیلومتر مربع برنامه اکتشافی، آزاد شده و در اختیار ادارات صنعت، معدن و تجارت استان ها است و آنها مکلفند به بخش خصوصی عرضه کنند.

کرباسیان گفت: کشور ما با وسعت یک میلیون و 648 هزار کیلومتر مربع از نظر فعالیت های اکتشافی هنوز بکر و نوظهور است و با برخورداری از امکانات بالقوه نظیر معادن غنی، نفت و گاز فراوان، نیروی انسانی و دسترسی به آب های آزاد، آینده خوبی دارد و محل مناسبی برای سرمایه گذاری و توسعه است.

وی ادامه داد: بخشی از نتایج حاصل شده از برنامه اکتشاف 270 هزار کیلومتر مربعی، افزایش 500 میلیون تن سنگ آهن، 450 میلیون تن زغال سنگ، 21 میلیون تن بوکسیت، 40 تن طلا، 65 هزار تن عناصر نادر خاکی، 30 هزار تن آنتیموان و برخی دیگر از مواد معدنی به ذخایر قطعی کشور است.

 

استفاده از متخصصان خارجی

رئیس هیات عامل ایمیدرو خاطرنشان کرد: در برنامه اکتشافی مذکور، در کنار متخصصان داخلی، در برخی حوزه های اکتشافی، متخصصان اروپایی، کانادایی و استرالیایی حضور داشتند تا کیفیت کار اکتشافی بالا باشد.

رئیس هیات عامل ایمیدرو با بیان اینکه یکی از افتخارات عمده دولت، خروج از بنگاهداری طبق قانون اساسی است، گفت: البته این واگذاری ها به معنای این نیست که به غیراهلیت واگذار شود یا اینکه به نحوی باشد که مورد استفاده قرار نگیرد بلکه، اهلیت یکی ازشروط اساسی واگذاری ها بوده است.

منبع: ایمیدرو
عناوین برگزیده
ریل نجات صنعت
با حضور کارشناسان بررسی شد: دولت چهاردهم چه سیاستی را در حوزه صنعت باید در پیش بگیرد؟

ریل نجات صنعت