به گزارش می متالز، امیررضا شاهانی، اظهار کرد: بانکها مکلف شدهاند تا 160 هزار میلیارد در سال تخصیص دهند که حدود 70 درصد قیمت تمام شده مسکن در طرح جهش تولید و تامین مسکن است. این قیمت منهای هزینه زمین است که قرار است به صورت 99 ساله در طرح مذکور تامین شود.
وی تصریح کرد: در واقع 30 درصد از قیمت تمام شده واحدهای مسکن طرح جهش تولید توسط متقاضیان تامین میشود که این عدد در روستاها کمتر و در شهرهای کوچک نسبت به کلانشهرها نیز کمتر خواهد بود.
وی در پاسخ به این پرسش که چه تضمینی وجود دارد در طرح جهش تولید و تامین مسکن مانند طرح مسکن مهر هزینه زمین را به اجبار از مردم دریافت نکنند، افزود: دولتها اباید برای اجرای طرح مصمم باشند و بهموقع آنرا اجرایی کنند. با توجه به شرایط اقتصادی کشور اگر اجرای طرح طولانی شود،هزینههای آن افزایش مییابد. همانگونه که این اتفاق در مسکن مهر روی داد.
معاون پژوهشهای زیربنایی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی ادامه داد: وقتی این طرح -مسکن مهر- شروع شد، هزینههای آن بسیار پایین بود و بسیاری از خانوارهای بی بضاعت توانستند خانهدار شوند، اما الان میبینیم که مسکن مهر رشد -قیمتی- عجیب و غریبی دارد، در جاهایی هم زمینهای مسکن مهر به منبع درآمدی برای دولت تبدیل شده است.
شاهانی توضیح داد: دولت اراضی طرح مسکن مهر را فروخته و جای دیگری هزینه کردهاند. نکته دیگر در طرح جهش تولید و تامین مسن نقش نظارتی مجلس است تا واحدها به موقع ساخته شود. از سوی دیگر مجلس لایحه بودجه به صورت اصلاح میکند تا دولت برای جبران کسری بودجه از جیب مردم و اقشار کمدرآمد پول در نیاورند.
قرار است دولت در قالب طرح جهش تولید و تامین مسکن مکلف به ساخت سالانه 600 هزار واحد مسکونی ساخته شود. به این ترتیب با احتساب 400 هزار واحدی که مردم میسازند مجموعا یک میلیون واحد در هر سال ساخته خواهد شد.