به گزارش می متالز، غلامرضا سلیمانی عصر روز یکشنبه در نشستی خبری خود با موضوع "تشریح رویکردها، عملکرد و پروژههای شرکت صدر تامین در راستای جهش تولید" در ذوب آهن اصفهان افزود: ذوبآهن، امروز در پروژههای توسعه ریل ملی برای کشور افتخار آفریده و ۱۵۰ هزار تُن ریل مورد نیاز کشور را تامین کرده و در این عرصه صادرات نیز داشته است.
وی ادامه داد: در بورس کالا نیز تولید ریل ملی عرضه شده که این کار افتخاریست که یک محصول تولیدی با ارزش افزوده ذوبآهن به بورس راه یافته است.
وی بیان داشت: ذوب آهن اصفهان از روند نوآوری و بومی سازی خود دست نکشیده و با همه مشکلات صنعت، در این حوزه هشت پروژه نوآوری در سطح ملی را نیز اجرا کرده است.
عضو هیات مدیره شستا یادآور شد: هُلدینگ صدر تامین، یک شرکت معدنی و صنایع معدنی سازمان تامین اجتماعی(شستا) است که صددرصد سهام آن متعلق به سازمان تامین اجتماعی است.
وی با اشاره به اینکه این شرکت ۲۴ مجموعه مدیریتی و غیرمدیریتی دارد، افزود: این مجموعهها در حوزه تخصصی معدن کار میکنند و در سه سال گذشته نیز با ذوب آهن اصفهان همکاری دارند.
مدیرعامل هُلدینگ صدر تامین تصریح کرد: در ۱۰ ماهه گذشته در ذوب آهن اصفهان ۱.۵ میلیون تُن تولید داشتیم که نسبت به ۱.۴ میلیون تُن سال گذشته از رشد ۶ درصدی برخوردار بوده و برخی همچون فعالیت بخش نسوز نیز با صددرصد فعالیت، ۲۶ درصد رشد تولید داشتهاند.
وی با اشاره جهش تولید برخی از شرکتهای زیرمجموعه این هُلدینگ و پُر کردن ظرفیتهای خالی تصریح کرد: ذوب آهن اصفهان با ۲ میلیون تُن تولید در ۱۰ ماه گذشته نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد خوبی داشته است که با به مدار آمدن کوره اول امید میرود سال آینده نیز تولید آن بازهم بیشتر شود.
سلیمانی همچنین اظهار داشت: در بخش فروش نیز در ۱۰ ماهه گذشته با پنج هزار و ۲۳۵ میلیارد تومان نسبت به مدت مشابه سال گذشته۹۰ درصد رشد داشتهایم و رقم فروش ذوب آهن از هشت هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان به ۱۵ هزار و ۱۸۵ میلیارد تومان رسیده که مُبین رشد ۷۶ درصدی است.
وی ادامه داد: میزان سود خالص هم در ۱۰ ماه گذشته به یک هزار و ۷۲۰ میلیارد تومان رسیده که نسبت به مدت مشابه ۹ ماهه سال ۹۸ از رشد ۱۳۲ درصدی برخوردار بوده است.
مدیرعامل هُلدینگ صدر تامین با بیان رشد این مجموعه در بخش تولید، فروش و سود گفت: این شاخصها نسبت به شرایط جاری صنعت کشور، تحریمها و شیوع ویروس کرونا، خوب مدیریت میشود.
وی در باره صندوق بازنشستگی فولاد نیز اظهار داشت: در سه سال گذشته، این شرکت را با سرمایه اندک تحویل گرفتیم و اکنون ۲۰۰ میلیارد تومان سرمایه دارد و نزدیک به ۲ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری جدید برای آن پیش بینی کردهایم.
سلیمانی در عین حال تاکید کرد: این سرمایهگذاریها در مناطق محروم مرزی دارای معدن همچون سیستان و بلوچستان و طبس رُخ داده است.
وی در ادامه با اشاره به تحولات ذوب آهن اصفهان و فرآیند تحولات آن از ابتدا تا رسیدن به مرز خصوصیسازی گفت: ذوب آهن در یک مقطع، خصوصی سازی و معادن آن جدا شد که همین مساله باعث صدمه دیدن این شرکت شد و این در حالیست که از هیچ رانت انرژی و یارانهای هم برخوردار نیست.
عضو هیات مدیره شستا با تاکید براینکه این صنعت هماینک روی پای خود ایستاده است، خاطرنشان کرد: در چهار سال گذشته اتفاقات خوبی در ذوب آهن اصفهان رقم خورده و امروز این مجتمع صنعتی را بهعنوان یک صنعت جهانی میشناسند.
وی افزود: ذوب آهن اکنون از چند معدن کشور، سنگ مناسب خود را تامین و با سختی آنها را همسان و در کورههای ذوب استفاده میکند و در تامین سنگ آهن و کُک هم سهم بسزایی دارد.
مدیرعامل هُلدینگ صدر تامین خاطرنشان کرد: ذوبآهن اصفهان در گذشته زیانده بود ولی در چهار سال گذشته سوددهی خوبی داشته و صورت وضعیت مالی آن اصلاح شده است.
مدیرعامل ذوب آهن اصفهان گفت: ذوب آهن اصفهان اکنون به توان تولید سالانه ۸۰۰ هزار تن چدن رسیده است.
منصور یزدی زاده با اشاره با اشاره به افتخا ر آمیز بودن ذوب آهن و گذشت ۵۰ سال از عمر این شرکت، اظهار داشت: تولید فولاد درکشور از ۳۰ میلیون تن عبور کرده است اما ذوب آهن به خاطر ناملایمات و جداسازی ۲ صنعت فولاد صبا و خراسان نتوانسته به اهداف خود برسد و گرنه با داشتن این مجموعه اکنون تولید پنج میلیون تن را هم رد کرده بود.
وی با اشاره به جداسازی معادن از ذوب آهن و ملاحظاتی برای غیر دولتی بودن آن افزود: ذوب آهن صد درصد خصوصی اداره می شود ولی اکنون با وجود محدودیت ها ذوب آهن اصفهان در مسیر خوبی قرار گرفته است و با تمام مشکلات مهم و پیچیده به توان تولید سالانه ۸۰۰ هزار تن چدن رسیده است .
مدیرعامل شرکت ذوب آهن اصفهان تصریح کرد: این شرکت با اصلاحات اساسی به مدار تولید برگشته و در تامین مواد اولیه شاهد بهبود هستیم هر چند در این زمینه از وزارت صمت انتظار همکاری داریم.
وی در بخشی از صحبت های خود گفت: ذوب آهن اصفهان طی ۱۰ سال گذشته در حال رفع مشکلات زیان انباشته است و خوشبختانه در ۶ ماه گذشته سالجاری توانسته از مدار زیان انباشته خارج شود.
یزدی زاده ادامه داد: ذوب آهن طی ۹ ماهه گذشته به سودآوری رسیده و پیش بینی می شود سال آینده ۵۰۰ میلیارد تومان سود آوری داشته باشد که عایدی خوبی هم برای شرکت در بورس و هم تقسیم سود بین سهامداران دارد.
وی گفت: ذوب آهن اکنون از روش PCI استفاده می کند که در این روش پودر زغال جایگزین کک می شود که در کاهش هزینه های ذوب آهن و سوخت کک پرهزینه تاثیرگذار است.
یزدی زاده اضافه کرد:بیش از ۸۰ درصد کوره های بلند دنیا مجهز به روش PCI هستند و در این زمینه آرزوی ۴۰ ساله ذوب آهن برای رسیدن به این روش محقق شده است.
وی با اشاره به اینکه ذوب آهن چابکی و آزادی عمل را ندارد،گفت: سهامدار این شرکت سازمان تامین اجتماعی است و به دلیل برخی ملاحظات حتی به عنوان آخرین شرکت در بورس عرضه شد.
به گفته مدیر عامل شرکت ذوب آهن اصفهان یکی از اقدامات بسیار خوب این شرکت تولید درب های فلکسیبل و دریچه های کشویی فولادسازی است که در آینده نیز بومی سازی قالب های مسی نیز به این طرخ اضافه می شود.
یزدی زاده در پاسخ به اینکه ذوب آهن اصفهان به عنوان یکی از سهامداران خط انتقال آب از خلیج فارس به اصفهان مطرح شده است،گفت: این پروژه یک پروژه در سطح ملی است که این خط در حال حاضر به استان کرمان رسیده است که سهم ذوب آهن اصفهان همانند سایر سهامداران این طرح است که البته تغییرات نرخ ارزی در آن تاثیرگذار است.
وی ادامه داد: برآورد این پروژه ۱۰ هزار میلیارد تومان اعلام شده است که با توجه به تغییر نرخ ارز در طی یک سال گذشته نیاز به بازنگری دارد.
مدیر عامل ذوب آهن اصفهان در پاسخ به داشتن دریاچه و استفاده آب در ذوب آهن گفت: صنعت ذاتا آلوده کننده است و حتی اگر تمام کوره های ذوب آهن هم خاموش شود باز آلودگی خود را دارد اما برخی آدرس غلط در خصوص مصرف آب می دهند.
یزدی زاده گفت: ذوب آهن تنها صنعتی است که حق آبه دارد که حق آبه آن یک متر مکعب در ثانیه است اما ما نیم متر مکعب استفاده می کنیم.
مدیرعامل ذوب آهن تاکید کرد: برخی آدرس غلط استفاده اشتباه صنعت از آب می دهند در حالی که اصفهان به عنوان یک شهر صنعتی هفت درصد سهم آب دارد.
مدیرعامل ذوب آهن اصفهان اضافه کرد: الگوی مصرف درست استفاده نشده است و همیشه دیوار صنعتگران کوتاه بوده که مشکل آب اصفهان به شانه ذوب آهن وفولاد خالی می شود.
یزدی زاده در پایان در خصوص تیم فوتبال ذوب آهن و باخت آن گفت: باشگاه ورزشی ذوب آهن بخشی از این شرکت است که با سود حاصل از ۲۰ میلیادر تومانی فولاد قابل قیاس نیست زیرا ذوب آهن تازه از زیان انباشه خارج شده است و طی این سالها درگیر بدهی بوده است.
وی افزود: بازیکنان ذوب آهن خوب بازی می کنند اما ما از لحاظ مالی در مضیقه هستند و معتقدیم ذوب آهن را ناداوری کردند که ده امتیاز را از دست داد.
به گزارش ایرنا، شرکت سرمایهگذاری تأمین اجتماعی(شستا)، شرکت هُلدینگ سرمایهگذاری متعلق به سازمان تأمین اجتماعی است که در زمینه مدیریت سرمایهگذاری، تجارت و بازرگانی، مدیریت دارایی و مبادلات سهام شرکتها، فعالیت میکند.
شستا در سال ۱۳۶۵ در قالب یک شرکت سهامی خاص، با سرمایه اولیه ۲ میلیارد تومان، از داراییهای سازمان تأمین اجتماعی تأسیس شد.
بر اساس آمار، شرکت سرمایهگذاری سازمان تامین اجتماعی ۱۸۵ شرکت را در کشور در اختیار خود دارد که ۲ شرکت ذوبآهن و فرآوردههای نسوز ایران در استان اصفهان فعالیت میکنند.