تاریخ: ۲۲ بهمن ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۴:۲۳
بازدید: ۱۳۲
کد خبر: ۱۶۰۱۲۹
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
فجر ۹۹

ظرفیت نگهداری آب خراسان رضوی پس از انقلاب به ۱۱۰۰ میلیون متر مکعب رسید

می متالز - استاندار خراسان رضوی گفت: در حوزه مدیریت آبهای استان، با ساخت ۳۵ سد در خراسان رضوی ظرفیت نگهداری و ذخیره سازی آب از ۲ میلیون مترمکعب پیش از انقلاب در خراسان بزرگ به هزار و ۱۰۰ میلیون مترمکعب در خراسان رضوی رسیده است.
ظرفیت نگهداری آب خراسان رضوی پس از انقلاب به ۱۱۰۰ میلیون متر مکعب رسید

Image result for ظرفیت نگهداری آب خراسان رضوی پس از انقلاب به ۱۱۰۰ میلیون متر مکعب رسید

به گزارش می متالز، محمدصادق معتمدیان چهارشنبه شب در برنامه تلویزیونی سیمای خراسان رضوی با تبریک فرارسیدن سالروز پیروزی انقلاب اسلامی افزود: قبل از انقلاب هیچ زیرساختی در حوزه تصفیه خانه های فاضلاب در خراسان بزرگ وجود نداشت اما امروز امکان تصفیه ۲۹۳ میلیون متر مکعب پساب فاضلاب فقط در خراسان رضوی ایجاد شده است.

وی ادامه داد: قبل از انقلاب فقط ۱۵ درصد از شهرنشینان خراسان بزرگ از آب شرب سالم و بهداشتی برخوردار بودند اما بعد از انقلاب ۱۰۰ درصد شهرنشینان خراسان رضوی و ۷۷ درصد مردم روستایی استان از آب شیرین و بهداشتی برخوردار هستند.

استاندار خراسان رضوی گفت: با تمرکز بر توسعه مناطق کم برخوردار طی ۴۲ سال گذشته از انقلاب اسلامی زیرساختهای عمرانی در این مناطق توسعه یافته و خدمات ارزشمندی به مردم خراسان رضوی در این مدت ارایه شده است.

معتمدیان افزود: ظرفیت تولید برق خراسان بزرگ در قبل از انقلاب ۳۱۴ مگاوات بود که این میزان به سه هزار و ۶۱۰ مگاوات در خراسان رضوی رسیده است که این میزان بیش از ۱۰ برابر تولید برق نسبت به قبل از انقلاب است.

وی میزان برخورداری روستاهای خراسان بزرگ از برق را از ۱۷۲ روستا در قبل از انقلاب دانست که به سه هزار و ۲۶۶ روستا در بعد از انقلاب اسلامی در خراسان رضوی و میزان مشترکان برق از ۲۲۷ هزار مورد در خراسان بزرگ به ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار مشترک دانست.

استاندار خراسان رضوی با اشاره به نهضت گازرسانی بعد از انقلاب اسلامی گفت: برخورداری روستاهای استان از نعمت گاز امروز به ۹۳ درصد رسیده و امیدواریم تا پایان دولت همه روستاهای بالای ۲۰ خانوار از گاز برخوردار شوند.

معتمدیان ایجاد هزار و ۱۰۰ کیلومتر بزرگراه، توسعه راه‌های اصلی از ۵۳۱ کیلومتر به هزار و ۲۹۰ کیلومتر، راه‌های روستایی از ۱۱۸ کیلومتر به هفت هزار و ۷۳۳ کیلومتر، طول خط ریلی از ۳۳۳ کیلومتر به هزار و ۵۰۰ کیلومتر، ایجاد سیستم ریلی اتوماتیک قطارها، ۲ بانده شدن ریل ها، افزایش ۲ برابری ظرفیت خط ریلی مشهد – تهران، افزایش جابه جایی مسافر در فرودگاه مشهد از ۳۰۰ مسافر در سال به ۱۰ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر در سال را از دیگر دستاوردهای انقلاب اسلامی در این استان برشمرد.

وی اظهار داشت: افزایش تعداد بیمارستانها از چهار مورد به ۶۹ مورد، تعداد تختهای بیمارستانها از هزار و ۱۰۰ تخت به ۱۲ هزار و ۸۰۰ تخت، تعداد مدارس روستایی از ۴۱۹ باب به سه هزار و ۷۸۹ باب، تعداد مدارس شهری از ۹۸۸ باب به ۲ هزار و ۳۷۵ باب، تعداد سالنهای ورزشی از ۱۸ سالن به ۳۱۰ سالن، تعداد استادیومهای ورزشی از سه مورد به ۲۴ مورد را از دیگر دستاوردهای انقلاب اسلامی طی ۴۲ سال در خراسان رضوی دانست.

استاندار خراسان رضوی گفت: در دهه فجر امسال هزار و ۶۲۸ طرح عمرانی و اقتصادی با اعتبار ۹ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان در بخشهای مختلف استان توسط ۷۰ دستگاه اجرایی و شهرداریها در استان کلنگ زنی یا بهره برداری شد.

اختصاص ۲۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای بهبود وضعیت صنعت خراسان رضوی

استاندار خراسان رضوی گفت: ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار شامل هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان از محل تسهیلات کمکهای فنی و اعتباری و همچنین هزار میلیارد تومان از منابع وزارت صنعت معدن و تجارت برای کمک و بهبود شرایط صنعت استان اختصاص یافته است.

معتمدیان افزود: گردشگری، زیارت، مرزها، تجارت بین الملل، کشاورزی و صنعت از مزیتهای نسبی استان است و در این راستا با توجه به شرایط موجود، برنامه‌های میانبری در بازه های زمانی مشخص تعریف شده است.

وی ادامه داد: در راستای تحقق شعار سال مبنی بر "جهش تولید" ۲ یا سه برنامه عملیاتی برای احصای مشکلات واحدهای تولیدی و صنفی طراحی شده است که از هفته آینده  با مشارکت انجمن‌های صنفی و شبکه صنعتی با به کارگیری همه ظرفیتهای قانونی در استان به اجرا درمی آید.

استاندار خراسان رضوی گفت: در تلاش هستیم در سال جاری برای تثبیت وضعیت موجود در صنعت، اعتباراتی را برای تامین سرمایه در گردش و تامین سرمایه ثابت واحدهای صنعتی و تولیدی تزریق کنیم.

معتمدیان افزود: به طور قطع کارگروه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید فعالتر از گذشته خواهد شد، راه اندازی کلینیک صنعت و فعالیت شبانه روزی آن برای ارایه خدمات به سرمایه گذاران و تسهیل صدور مجوزها و فرآیندها و برداشتن موانع نیز در دستور کار خواهد بود.

برای نخستین بار در کشور، برای مسکن ارزان قیمت در خراسان رضوی تامین اعتبار شد 

استاندار خراسان رضوی گفت: با توافقات بین این استان و سازمان برنامه و بودجه، برای نخستین بار در کشور قرار است ۱۶۰ میلیون تومان برای ساخت مسکن ارزان قیمت به هر متقاضی داده شود.

معتمدیان افزود: این مبلغ در قالب ۱۰۰ میلیون تومان وام قرض الحسنه و ۶۰ میلیون تومان وام بلاعوض که ۳۰ میلیون تومان آن توسط دولت و ۳۰ میلیون تومان دیگر توسط نهادهای حمایتی تامین می شود برای هر واحد مسکونی اختصاص می یابد.

وی اضافه کرد: قرار است ساخت هشت هزار واحد مسکونی در حاشیه شهر مشهد و تامین زیرساختهای ۱۰ هزار واحد مسکونی از طریق تامین زمین با مساعدت تولیت آستان قدس رضوی، کمیته امداد امام خمینی (ره) و بنیاد مستضعفان انجام گیرد و در قالب مسکن ارزان قیمت عرضه شود.

استاندار خراسان رضوی گفت: در این راستا تامین مسکن از طریق آستان قدس رضوی و بنیاد مستضعفان و اداره کل راه و شهرسازی استان انجام خواهد شد.

معتمدیان درباره بازسازی محلات حاشیه شهر و سکونتگاه‌های غیررسمی افزود: ۱۱۷ محله هدف بازآفرینی شهری شامل ۹ هزار هکتار با جمعیت یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر در استان وجود دارد که از این تعداد ۷۸ محله با چهار هزار هکتار و جمعیت یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در مشهد واقع شده است.

وی ادامه داد: مشهد به لحاظ وسعت حاشیه، رتبه دوم و به لحاظ تراکم جمعیت حاشیه نشین رتبه نخست کشور را دارد.

استاندار خراسان رضوی گفت: ستاد بازآفرینی شهری که مسوولیت ساماندهی حاشیه شهر مشهد را دارد از ۲۲ دستگاه اجرایی اصلی و ۶ دستگاه اجرایی فرعی به فراخور مسوولیتهای اجرایی خود، خدمات روبنایی و زیربنایی را در حاشیه شهر ارایه می‌دهند.

معتمدیان افزود: در سالهای اخیر خدمات ارزشمندی در حاشیه شهر مشهد ارایه شده و ستاد ساماندهی فرهنگی حاشیه شهر با محوریت نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی شکل گرفته و اقدامات مناسبی توسط دستگاه‌های دولتی، نهادهای انقلابی، شهرداری و شورای شهر و آستان قدس رضوی انجام گرفته است.

وی ادامه داد: طی سه ماه اخیر نقشه راهی برای توسعه امکانات زیرساختی و روبنایی حاشیه شهر مشهد تهیه و طرحی تدوین شده است تا براساس آن مشکلات هر محله احصا و طرحهای روبنایی و زیربنایی تعریف شده است تا به استانداردهای مطلوب در این زمینه برسیم.

استاندار خراسان رضوی گفت: براساس مطالعات ستاد بازآفرینی شهری در مجموع برای کل حاشیه‌ شهر مشهد ۲۲ طرح زیربنایی و ۵۵۰ طرح روبنایی به طور عمده در حوزه‌های آموزشی، بهداشتی، فرهنگی، فضای سبز، تفرجگاه‌ها، بوستانها و مراکز ورزشی تدوین شده که برای تکمیل اجرای آنها حداقل هشت هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

معتمدیان افزود: بنیاد مستضعفان با محوریت بنیاد علوی به عنوان معین محرومیت زدایی در حاشیه شهر مشهد فعالیت خود را شروع می‌کند که در این راستا تقسیم کار مناسبی بین دستگاه‌های دولتی و حاکمیتی و بخش خصوصی و شهرداری انجام گرفته است.

وی اظهار داشت: طی سفر رییس سازمان برنامه و بودجه به خراسان رضوی و با تلاش نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی، مقرر شد ردیف بودجه‌ ویژه حاشیه شهر مشهد که پیشتر حذف شده بود در لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ گنجانده شود تا اعتبار بیشتری برای خدمات رسانی به این بخش تامین گردد.

استاندار خراسان رضوی گفت: با ستاد اجرایی فرمان امام (ره) هم رایزنی‌هایی انجام گرفته و قرار است بنیاد برکت در اجرای طرحهای تعریف شده در محلات مختلف حاشیه شهر مشهد ورود پیدا کند.

جایگزینی کم درآمدها به جای لوکس نشینها در اطراف حرم مطهر

استاندار خراسان رضوی در خصوص ساماندهی بافت پیرامونی حرم مطهر رضوی هم گفت: در طرح جدیدی که برای بازسازی و احیای بافت پیرامونی حرم تدوین شده است امکان ارایه واحدهای اقامتی ارزان قیمت برای اقامت اقشار کم درآمد هم فراهم شده که این نوع از ساخت و سازها  جایگزین لوکس نشینیها و لوکس سازی ها می‌شود.

معتمدیان افزود: اجرای طرح تفصیلی بافت پیرامونی حرم مطهر رضوی از دهه ۷۰ آغاز شده اما در ادامه روند فعالیتها با مشکلاتی مواجه شده است که برای بهبود این وضعیت مقرر شد بازنگری در وضعیت مجاوران ساکن در بافت پیرامونی حرم مطهر رضوی، حقوق مالکانه مردم، بلندمرتبه سازی، معابر شهری، زیرساختها و مشکلات دیگر آن انجام گیرد و طرح جدیدی برای آن تدوین شود.

وی حمایت جدی از جمعیت مجاور ساکن در بافت پیرامونی حرم مطهر رضوی، حفظ کسب و کارهای خرد در مناطق پیرامونی به منظور افزایش اشتغال پایدار، افزایش خدمات عمومی در قالب توسعه شارستانها و بوستانها و توقفگاه‌ها و ایجاد چهار ایستگاه قطار شهری و پایانه حمل و نقل را از برنامه‌های طرح جدید برشمرد.

استاندار خراسان رضوی گفت: در مجموع شرایطی فراهم می شود که اقشار کم درآمد بتوانند در اطراف حرم مطهر رضوی اقامت کنند لذا ظرفیت اماکن اقامتی ارزان قیمت در این منطقه ۲ برابر می‌شود.

معتمدیان افزود: در ایجاد واحدهای اقامتی لوکس و لوکس سازی که در سنوات گذشته به شکل بی رویه در اطراف حرم مطهر رضوی شکل گرفته است، تغییرات اساسی رخ می دهد و مدیریت مرتفع‌سازی، تقویت ابعاد هویتی بافت پیرامونی حرم مطهر در دستور کار قرار می گیرد و مساجد، تکایا، حسینیه ها، مدارس علمیه و در مجموع میراث فرهنگی بافت پیرامونی حرم حفظ می‌شود.

وی ادامه داد: در طرح جدید برای بافت پیرامونی حرم مطهر رضوی، ۲۷ محور تشرف به حرم احیا می‌شود و مداخلاتی که در بافتهای تاریخی و با ارزش در گذشته انجام گرفته است به حداقل خواهد رسید.

استاندار خراسان رضوی گفت: یکی از اولویتهای اصلی این طرح افزایش مشارکتهای مردمی است و با تدوین ضوابط جدید، نوسازی بافت پیرامونی حرم مطهر رضوی توسط خود مردم انجام می گیرد.

معتمدیان افزود: با اجرای طرح جدید در بافت پیرامونی حرم مطهر رضوی سه هزار پلاک که در تملک اجباری قرار داشت از تملک اجباری خارج می شوند و با حمایت دولت عملیات نوسازی توسط خود مردم انجام می‌گیرد.

عناوین برگزیده