به گزارش می متالز، در کشور امریکا به عنوان اقتصاد اول جهان رشد 2.2درصدی پیش بینی شده و برای چین به عنوان اقتصاد دوم جهان رشد 5.8درصدی در تولید ناخالص داخلی این کشور دیده شده است.
در این شرایط محصولات فولادی که نقش قابل توجهی در تولید ناخالص داخلی کشورهای پیشرو در این صنعت دارند، در بازارهای مختلف جهانی تحت تاثیر عوامل مختلفی قرار میگیرند. برای مثال عاملی همچون اقتصاد و تقاضای فولاد می تواند روی قیمت ها اثرگذار باشد؛ به این صورت که تقاضای فولاد با بهبود اقتصاد جهانی و رشد مورد انتظار در 2021 شدت بیشتری به خود گرفته و می تواند اثر مثبت روی قیمت ها داشته باشد یا اینکه تشدید احساسات بد بینانه ای که در خصوص موج دوم گسترش ویروس کرونا در جهان دارد اثر منفی روی قیمتها بگذارد.
درکنار این دو عامل، افزایش تحریمهای محافظتی در مناطق و همچنین کاهش تقاضا که ناشی از شیوع ویروس کروناست، اثر منفی روی قیمتها خواهد داشت و آخرین مورد در خصوص عوامل اثرگذار در اقتصاد و تقاضای فولاد در خصوص تخصیص بودجه در اتحادیه اروپا، ایالات متحده امریکا و چین برای تحریک توسعه اقتصادی و غلبه بر همه گیری ویروس کووید 19 است که اثرمثبت بر قیمت ها خواهد داشت.
در خصوص تولید نیز می توان اینطورر استنباط کرد که محدودیت های ذوب فولاد در چین از اواسط اکتبر به دلیل محدودیت های زیست محیطی و ترمیم موجودی انبار برای 3 ماهه اول سال 2021 میلادی اثرات مثبت بر تولید و موجودی محصولات در بازار فولاد دارند.
در اینجا نکته مهم در خصوص هزینه تولید این است که با حفظ سطح بالای قیمت های لحظه ای برای سنگ آهن در دو ماه فوریه و مارس، پیش بینی می شود قیمت زغالسنگ در این دو ماه افزایش و قیمت قراضه در ترکیه در ماه آوریل با کاهش مواجه شود که در نهایت این دو عامل باعث کاهش قیمت محصولات فولادی در بازار خواهد شد.
به نظر می رسید بعد از گذر کردن از همه گیری ویروس کرونا شرایط در بازار محصولات صنعتی به ویژه فولاد روند خوبی به خود گیرد، اما اکنون با شیوع ویروس جهش یافته و انگلیسی کرونا، ممکن است باز هم شرایط دستخوش تغییرات زیادی قرار گیرد.