تاریخ: ۰۲ اسفند ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۷:۰۰
بازدید: ۱۵۶
کد خبر: ۱۶۲۰۱۳
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
در چهل و دومین سالگرد پیروزی انقلاب صورت گرفت:

تحقق ۱۰۳ درصدی اهداف طرح احیای معادن کوچک مقیاس

می متالز - سال ۱۳۹۹ از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی با عنوان سالِ «جهش تولید» نامگذاری شد. رهبر انقلاب در پیام نوروزی‌شان با اشاره به مساله‌ی رونق تولید اقدامات انجام شده در این زمینه را کافی ندانسته و خواستار برنامه‌ریزی و تلاش حداکثری از سوی مسوولان و مجموعه‌های جوان برای بهبود و رشد محسوس مساله‌ی تولید داخلی شدند. با توجه به ادامه بحران اقتصادی ناشی از فشارهای بین المللی به ویژه تحریم های ظالمانه آمریکا، عدم تحقق پیش بینی فروش نفت و اختلال در تامین بودجه مورد نیاز کشور و تاکید مقام معظم رهبری بر اهمیت تولید و اشتغال با شعار جهش تولید، در سال جاری نیز پروژه طرح احیا، فعال سازی و توسعه معادن کوچک مقیاس در اولویت طرح های اقتصاد مقاومتی قرار گرفت.
تحقق ۱۰۳ درصدی اهداف طرح احیای معادن کوچک مقیاس

تحقق ۱۰۳ درصدی اهداف طرح احیای معادن کوچک مقیاس

به گزارش می متالز، در نشستی که به بهانه فرا رسیدن دهه مبارک فجر با سید رضا عظیمی؛ مدیر اجرایی طرح احیاء، فعال سازی و توسعه معادن کوچک مقیاس برگزار شد، اقدامات و دستاوردهای طرح به شرح زیر بیان شد.

بر اساس این گزارش اقدامات اجرایی انجام شده در راستای اهداف طرح در سال ۹۹ شامل شناسایی و اولویت بندی ۸۱۲ معدن، انجام اقدام کلینیکی بر روی ۴۴۴ معدن، احیاء، فعال سازی و توسعه ۱۲۳ معدن، احیاء، فعال سازی و توسعه ۸۳ معدن از طریق انجام پروژه های زیرساخت و حمایت و توسعه ۱۲ واحد فرآوری است.

هدف گذاری طرح در سال ۹۹  احیا، فعالسازی و توسعه ۲۰۰ معدن بود در حالیکه عملکرد طرح در سال ۹۹ خبر از احیا، فعالسازی و توسعه ۲۰۶ معدن با اشتغال زایی ۲۶۰۲ نفر و تولید سالانه ۶۹۰۲ هزار تن ماده معدنی اعم از فلزی، غیر فلزی، سنگ های تزیینی و مصالح ساختمانی دارد.

بر اساس این گزارش اقدامات اجرایی انجام شده در راستای اهداف طرح در سال ۹۸ شامل احیاء و فعال سازی ۱۴۶ معدن از برنامه ۱۵۰ معدن طرح مذکور ( ۹۷٫۳ درصد تحقق اهداف)، اقدامات کلینیکی انجام شده برای ۱۰۲۰ معدن، شناسایی ۴۴۹۴ معدن غیر فعال، بررسی ۲۱۳۰ معدن در قالب ۳۶۴ پروژه، انعقاد ۳۲ تفاهم نامه شامل ( ۱۶ تفاهم نامه سرمایه گذاری، ۸ تفاهم نامه پژوهشی و آموزشی، ۶ تفاهم نامه تامین مالی، ۲ تفاهم نامه مرتبط با توسعه استارت آپ ها) می باشد.

مطرح شدن پتانسیل های معدنی به عنوان یکی از منابع اقتصاد بدون نفت کشور، شکل گیری هسته طرح با حضور اتاق بازگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران ، خانه معدن و ایجاد زمینه مشارکت و هم افزایی تشکل های بخش خصوصی معدن، آمایش به روز دقیق و جامع از معادن کوچک مقیاس کشور به تفکیک استانی، ایجاد شفافیت و اطلاع رسانی گسترده تمامی فعالیت ها به منظور زمینه سازی فرصت برابر برای تمامی بنگاه های تولیدی بخش معدن، فراهم شدن زمینه هدایت و جذب سرمایه بخش خصوصی در بخش معدن و صنایع معدنی، تقویت و تکمیل زنجیره تولید مواد معدنی در کشور، ایجاد و ارتقاء شبکه تخصصی بخش معدن، افزایش ارزش افزوده مواد معدنی و حرکت به سمت کاهش خام فروشی مواد معدنی، توسعه مناطق روستایی با احیای معادن در مناطق محروم و اجرای طرح با اولویت مناطق کمتر توسعه یافته، ایجاد زیرساخت مناسب و اطلاع رسانی برای فرهنگ سازی و نحوه پذیرش و مراجعه ذینفعان، شناسایی و معرفی فرصت های کوچک معدنی برای سرمایه گذاران در بخش های مختلف کشور و توسعه و ایجاد اشتغال در مناطق کمتر توسعه یافته ازجمله دستاوردهای طرح احیا، فعال سازی و توسعه معادن کوچک مقیاس است.

در پایان در پاسخ به این سوال که مهمترین دستاورد در طرح احیا چه بوده است عظیمی اشاره نمود افزایش ارزش افزوده محصولات معدنی و توسعه شبکه‌های تخصصی بخش معدن را از مهمترین دستاوردهای طرح فوق میتوان به شمار آورد.

عناوین برگزیده