به گزارش می متالز، کشور امارات نقطه اتصال استراتژیک تجارت میان غرب و شرق، بهخصوص میان کشورهای غربی و بازارهای نوظهور نظیر چین است و دسترسی آن به بازارهای خاورمیانه، آفریقا و هند اهمیت استراتژیک تجاری آن را دو چندان میکند. این موقعیت جغرافیایی توأم با روابط مناسب امارات با سایر کشورها، اعم از کشورهای اروپایی و کشورهای آسیایی، آن را به قطب تجاری در منطقه خاورمیانه تبدیل کرده است. بنادری با ظرفیت بالا و امکانات نگهداری و انبار محصولات نیز از دیگر نقاط قوت تجاری این کشور هستند که سبب میشود تا امارات بهعنوان یک پل ارتباطی مناسب برای بسیاری از کشورهای خاورمیانه، آسیا، آفریقا و هند، جهت تأمین تقاضای کالایی شناخته شود.
بدیهی است که این گستردگی تجارت موجب تنوع کشورهای صادرکننده ورق فولادی زنگنزن به امارات شده است. در میان کشورهای تأمینکننده ورق زنگنزن امارات، چین با سهم 20 درصدی از کل واردات ورق زنگنزن امارات در سال 2016 و تایوان با سهم 25 درصدی بزرگترین صادرکنندگان ورق زنگنزن به کشور امارات بودند. ناگفته نماند که علاوه بر تصاحب سهم بیشتر، حضور این 2 کشور در بازار ورق زنگنزن امارات نیز در سالهای گذشته تداوم داشته است. نام کشورهای اروپایی نیز در میان صادرکنندگان ورق زنگنزن به امارات به چشم میخورد که البته سهم آنها همواره کمتر از کشورهای آسیایی مذکور بوده است.
همانطور که اشاره شد امارات یک قطب تجاری و یکی از کانالهای فروش محصولات اقتصادهای نوظهور آسیای شرقی در بازارهای خاورمیانه و آفریقا است؛ از این رو صادرات ورق زنگنزن امارات با توجه به عدم تولید ورق زنگنزن در این کشور تجارت مجدد (Re-Export) است. همانطور که در نمودار 1 مشخص است روند صادرات ورق زنگنزن امارات منطبق بر واردات این کشور بوده است؛ به این صورت که با افزایش یا کاهش حجم واردات ورق زنگنزن این کشور، مقدار صادرات مجدد آن نیز دستخوش افزایش یا کاهش شده است. مقاصد اصلی صادرات این کشور نیز ایران و هند گزارش شدهاند. همانطور که در نمودار مشاهده میشود، سهم کوچکی از واردات ورق زنگنزن امارات به تجارت مجدد اختصاص دارد؛ اما باید اذعان کرد که همین سهم کوچک منبع تأمین تقاضای ورق زنگنزن برخی از کشورهای خاورمیانه است.