تاریخ: ۰۴ اسفند ۱۳۹۹ ، ساعت ۲۳:۱۴
بازدید: ۲۱۷
کد خبر: ۱۶۲۵۶۲
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

افت نیاز ارزی با تقویت تولید

می متالز - کارشناس حوزه پولی و بانکی معتقد است با تکیه بر توان داخل در تولید، هم وابستگی و نیاز ما به ارز کمتر می‌شود و از سویی منابع ارزی را می‌توان در سطوح بالاتر و واردات تکنولوژی‌های سطح بالا استفاده کرد. یک کارشناس حوزه پولی و بانکی با تاکید بر اینکه ایران باید ضرورتا در تعاملات بین‌المللی حضور داشته باشد، گفت: در حال حاضر در شرایط ایزوله کرونایی هیچ کشوری نمی‌تواند به تنهایی خود را اداره کند یا به مصلحت نیست که این‌گونه باشد.
افت نیاز ارزی با تقویت تولید

به گزارش می متالز، حسن معتمدی تصریح کرد: هم‌افزایی که در تعاملات و تجارت بین‌المللی و سرمایه‌های خارجی برای کشور وجود دارد، ظرفیت‌هایی ایجاد می‌کند که هم ارزآوری دارد و هم به توسعه و رونق تولید کمک می‌کند.

او با بیان اینکه تعاملات بین‌المللی شاخص‌های کلان اقتصاد را تقویت می‌کند، ادامه داد: این اتفاق تنظیم توسعه مالی و منابع مالی را نیز امکان‌پذیر می‌کند و به همین دلیل، طبیعتا باید تعاملات خارجی هم وجود داشته باشد و برای برقراری این تعاملات هم روابط تجاری و اقتصادی باید تا حد ممکن امکان‌پذیر باشد.

به گفته این کارشناس حوزه پولی و بانکی، هر چند در حال حاضر در شرایط تحریم هستیم و محدودیت‌هایی داریم اما با وجود این هرچقدر که راه‌های تعامل را بیشتر کنیم، هم منابع ارزی برای تامین نیازهای کشور فراهم می‌شود و هم اینکه فرصتی برای تولید داخل پیدا می‌شود تا با ظرفیت‌های مطلوب‌تری کار کند و از نقاط سربه‌سر بالاتر برود.

معتمدی اظهار کرد: با این معاملات بین‌المللی ارزهایی وارد کشور شده و مورد استفاده قرار می‌گیرد و در ذخایر کشور باقی می‌ماند. اما در کنار آن، استفاده از منابع تامین مالی بین‌المللی هم مهم است که درآمد نیست، اما به هر حال منابعی را ایجاد می‌کند که مرتب می‌تواند استفاده شود.

او افزود: در دوره‌هایی هم چنین تجربه‌ای را داشتیم و در دهه ۸۰ از این منابع به وفور در کشور استفاده می‌شد. اینها بعضا خریدهای نسیه مانند یوزانس و خریدهای دو و سه ساله و همچنین استفاده از منابع فاینانس بود که به نوعی تامین منابع ارزی است. همه اینها کمک می‌کند که اقتصاد حداقل در تامین نیازهای ارزی مشکلی نداشته باشد و اگر نوساناتی هم به وجود می‌آید با همین پول، تامین منابع خودش را جبران کند و نوسانی در اقتصاد ایجاد نکند.

این کارشناس حوزه پولی و بانکی با بیان اینکه در حال حاضر در بخش تقاضا متکی به نیازهای وارداتی و کالا‌های مصرفی و انواع خدمات هستیم، اظهار کرد: برای واردات کالاهای سرمایه‌ای و ماشین‌آلات هم نیاز ارزی داریم؛ بنابراین هرچقدر بتوان این موارد را در داخل تولید کرد و فعالیت‌های دانش‌بنیان‌ها و سرمایه‌گذاری داخل کشور و کارآفرینی را توسعه داد، به همان میزان هم وابستگی و نیاز ما به ارز کمتر می‌شود و منابع ارزی را می‌توانیم در سطوح بالاتر و واردات تکنولوژی‌های سطح بالا استفاده کنیم. این شرایط حتی به خود دانش‌بنیان‌ها هم کمک می‌کند که خود را تقویت کنند. بسیاری از کشورها که توسعه را به مرحله خوبی رساندند، معمولا با همین شیوه شروع و از این ظرفیت‌ها بهره برداری کردند.

عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت