تاریخ: ۰۳ اسفند ۱۳۹۹ ، ساعت ۲۱:۲۳
بازدید: ۸۱
کد خبر: ۱۶۲۶۴۴
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
مهندس محمد کلانتری عنوان کرد:

به دنبال اکتشافات وسیع در منطقه و دستیابی به ذخایر بالا محقق می‌شود/"صبانور"، راور کرمان را به قطب تولید "سرب و روی" تبدیل می‌کند

می متالز - هماهنگی و همدلی میان اعضای هیات‌مدیره، توجه به آموزش، HSE، توسعه بخش IT، تلاش بی‌وقفه کارکنان و نیز سرمایه‌گذاری‌های گسترده و… رموز اصلی موفقیت شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور است.
به دنبال اکتشافات وسیع در منطقه و دستیابی به ذخایر بالا محقق می‌شود/"صبانور"، راور کرمان را به قطب تولید "سرب و روی" تبدیل می‌کند

به گزارش می متالز به نقل از ماهنامه تخصصی پردازش، شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور درصدد احداث پروژه جدید یک میلیون تنی تولید کنسانتره سنگ‌آهن در منطقه قروه کردستان است.

مهندس محمد کلانتری، مدیرعامل شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور با اعلام این خبر به تشریح دیگر فعالیت‌های این شرکت پرداخت و گفت: این پروژه که در مرحله انتخاب زمین، تامین آب و برق و گاز و دیگر زیرساخت‌های مورد نیاز است، قادر خواهد بود که با تلاش متخصصان و کارکنان این مجموعه خوراک دیگر واحدها را در کنار معدن گلالی تامین نماید، ضمن آن‌که در حال احداث کارخانه تولید گندله در بیجار نیز هست.

او هزینه پیش‌بینی شده ساخت کارخانه کنسانتره را ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: این پروژه توسط شرکت “صبا امید غرب خاورمیانه” اجرا می‌شود که ۷۰درصد آن متعلق به صبانور و ۳۰درصد متعلق به “تجلی” از شرکت‌های زیرمجموعه توسعه معادن و فلزات می‌باشد.

کلانتری با اشاره به این‌که کارخانه گندله‌سازی یک میلیون تنی این شرکت در استان کردستان نیز در حال احداث بوده که قرار است طی ۲۴ ماه ساخته شود و به سرمایه‌ای معادل ۱۸ میلیون دلار و ۵۰۰ میلیارد تومان نیاز دارد، گفت: شرکت صبانور هم‌ اینک دارای کارخانه کنسانتره‌ یک میلیون تنی در معدن شهرک کردستان می‌باشد.

به گفته او، در بحث فولاد کردستان، ایمیدرو ۴۴ درصد و شرکت صبانور ۲۰ درصد سهام را داراست و صبانور تا به حال ۲۰ میلیارد تومان به عنوان آورده به شرکت فولاد کردستان واریز کرده.

گفتنی است، در فولاد کردستان ۱/۵ میلیون تن آهن‌اسفنجی و یک میلیون تن فولاد تولید می‌شود.

مدیرعامل صبانور هم‌چنین تولیدات این شرکت را یادآور شد و با تاکید بر این‌که میزان تولیدات امسال نسبت به پارسال به طور چشمگیری افزایش داشته، تصریح کرد که میزان تولید کنسانتره این شرکت تا پایان سال به یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن می‌رسد که نسبت به پارسال نشان از رشد حدود ۲۰ درصدی دارد. هم‌چنین مقرر شده که تا پایان سال دو میلیون و ۱۰۰ هزار تن سنگ‌آهن دانه‌بندی تولید شود که این نیز با توجه به تولید یک میلیون و ۶۴۰ هزار تنی پارسال نشان‌دهنده رشد ۲۰ درصدی است.

کلانتری در خصوص تولید گندله نیز اظهار داشت: شرکت صبانور در سال گذشته موفق به تولید ۴۷۰ هزار تن گندله شد که پیش‌بینی می‌شود این میزان تا پایان امسال به ۵۰۰ هزار تن (معادل ۶ درصد رشد) برسد.

وی دلیل افزایش تولید را نتیجه تلاش همکاران خود، سرمایه‌گذاری‌های گسترده و افزایش قیمت جهانی سنگ‌آهن عنوان کرد و گفت: روند رشد تولید، افزایش درآمدها و ساخت کارخانه‌های متعدد در منطقه می‌تواند اخبار بسیار خوشایندی برای سهامداران محسوب شود.

مدیرعامل صبانور میزان سود ناخالص پارسال این شرکت را ۴۶۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: این میزان سود امسال به ۱۷۰۰ میلیارد تومان می‌رسد که هزار میلیارد تومان آن سود عملیاتی و مابقی ناشی از فروش سهام (ومعادن) است. به عبارت ساده‌تر، شرکت صبانور نسبت به پارسال بیش از سه برابر افزایش یافته است.

کلانتری در پاسخ به این سوال ماهنامه تخصصی پردازش مبنی بر دلیل موفقیت، سودآوری و پیشرفت شرکت، اظهار داشت: حضور ریاست هیات‌مدیره با تجربه (دکتر احد ایروانی) به عنوان عضو موظف و نیز تجارب ارزنده دیگر اعضا و هم‌چنین وجود هماهنگی و همدلی میان مدیرعامل و اعضای هیات‌‌مدیره یکی از مهم‌ترین دلایل موفقیت شرکت صبانور است، ضمن آن‌که نباید از وجود هماهنگی بین معاونین و مدیران و کارکنان نیز غافل بود.

او از همکاری بسیار زیاد هلدینگ سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات و به‌ویژه مدیرعامل آن قدردانی کرد و افزود: وجود افراد جوان در این مجموعه و نیز توجه زیاد به بحث آموزش، HSE، و توسعه‌ بخش  IT از دیگر مواردی به شمار می‌رود که زمینه رشد و توسعه همه‌جانبه این شرکت را رقم زده است.

به گفته او، در دو سال گذشته تلاش‌های بسیار زیادی برای ارتقاء سیستم IT، اتوماسیون و سیستم ERP و داشبوردهای مدیریتی صورت گرفته که خود زمینه ایجاد امکانی برای نظارت و شفافیت و تصمیم‌گیری‌های دقیق را فراهم ساخته است.

مدیرعامل شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور معتقد است که مقوله توسعه باید به‌صورت پایدار و بر اساس یک برنامه منظم باشد تا به اهداف خود برسد، موضوعی که در این شرکت توجه بسیاری به آن شده است.

کلانتری در ادامه موضوع فعال‌سازی پهنه ۱۳۰۰ کیلومتری راور کرمان را یادآور شد و تصریح کرد: این پهنه اکتشاف‌شده که زمینه تولید سرب و روی دارد، در مجموع پنج محدوده به وسعت ۲۵۰ کیلومتر مربع با قابلیت کار معدنی و پتانسیل بالای تولید سرب و روی دارد.

وی با اعلام این مطلب که در منطقه فوق مجوز احداث کارخانه سرب و روی دریافت شده، تصریح کرد: هم‌اینک نیز به‌طور هم‌زمان در حال انجام اکتشافات هستیم که به زودی موضوع حفاری را نیز آغاز و به سرانجام خواهیم رساند، ضمن آن‌که مجوز بهره‌برداری از محدوده‌های مزایده‌ای سرب و روی منطقه را هم با هدف تامین خوراک کارخانه دریافت خواهیم کرد.

مدیرعامل شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور با اشاره به این‌که ظرف ۶ ماه آینده، نتیجه اکتشافات نیز مشخص خواهد شد، خاطرنشان کرد که امروز همه متخصصان و دست‌اندر کاران معدنی بر این باورند که منطقه کوه‌بنان می‌تواند به قطب جدید سرب و روی کشور تبدیل شود. در منطقه یادشده پهنه‌هایی وجود دارد که بخش خصوصی به آسانی می‌تواند در آن فعالیت نماید.

عناوین برگزیده