تاریخ: ۰۵ اسفند ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۴:۱۳
بازدید: ۲۰۱
کد خبر: ۱۶۲۸۲۶
سرویس خبر : انرژی

پالایشگاه اصفهان در راه تبدیل به پترو پالایش

می متالز - معاون اقتصادی و بازرگانی و عضو هیات مدیره شرکت پالایش نفت اصفهان گفت: رویکرد و چشم‌انداز پالایشگاه این استان تبدیل شدن به پترو پالایش و هولدینگ بزرگ در این بخش است.
پالایشگاه اصفهان در راه تبدیل به پترو پالایش

به گزارش می متالز، مهدی صرامی فروشانی افزود: پالایشگاه اصفهان گام نخست خود در این رویکرد را با خریدن سهام پتروشیمی اصفهان برداشت زیرا می تواند با تعامل و هم افزایی زنجیره تولید را اقتصادی‌تر کند. وی با بیان اینکه پالایشگاه اصفهان صد درصد خوراک پتروشیمی این استان را تامین می کند، اظهار داشت: با تبدیل شدن پالایشگاه به پترو پالایش و سرمایه گذاری در صنایع پایین دست که وابستگی به پالایشگاه دارند، نیاز سایر صنایع تامین می شود. صرامی با اشاره به اینکه پالایشگاه اصفهان در دوران کرونا، ثبات خوراک داشت و با ظرفیت کامل خود کار کرد، گفت: این در حالی است که بسیاری از پالایشگاه در این دوران کاهش خوراک دادند. وی با تاکید بر اینکه پالایشگاه اصفهان حدود ۲۵ درصد سوخت مایع کشور را با وجود محدویت ها تامین می کند، گفت: روزانه ۱۲ میلیون لیتر بنزین یورو ۵ که پاک ترین سوخت است را در کشور تولید و سوخت ۱۶ استان را تامین می کند.

عضو هیات مدیره پالایشگاه اصفهان با اشاره به اینکه آمار و فرایند تولید در این شرکت رو به بهبود است، اضافه کرد: ۲ محصول جدید این شرکت شامل "نرمال هگزان" و "پنتان "ارزآوری خوبی بهمراه خواهد داشت و مقدمات بازاریابی آن در حال انجام است. صرامی با تاکید بر اینکه رشد سودآوری در پالایشگاه اصفهان در سال جاری با وجود محدودیت های بازار انرژی در دوران کرونا، بهتر از پارسال است، خاطرنشان کرد: اطلاعات جدید و صورت های مالی به زودی به بورس ارایه می شود و خبرهای خوبی برای سهامداران داریم.

معاون اقتصادی و بازرگانی پالایشگاه اصفهان با بیان اینکه با وجود تحریم ها، طرح بنزین سازی در سال ۹۴ بهره برداری شد و واحد تقطیر سه که یک اَبَر طرح است تابستان امسال در مدار بهره برداری قرار گرفت، تاکید کرد: طرح های بزرگ این شرکت رو به تکمیل است. وی با بیان اینکه طرح بزرگ تصفیه گازوییل (سوخت دیزل) با بودجه ۷۰۰ میلیون یورویی در مراحل پایانی قرار دارد، خاطرنشان کرد: این طرح در مرحله نصب تجهیزات است و عمده قطعات مورد نیاز آن وارد شده و مانعی در نصب و راه اندازی آن وجود ندارد.

صرامی به آثار سودآور و رویکرد زیست محیطی و اقتصادی این طرح اشاره و اضافه کرد: پیش بینی می شود این طرح اواسط سال آینده بهره برداری شود که با رسیدن آن به مرحله تثبیت تولید، سهامداران پالایشگاه از مزایای این طرح بزرگ بهره مند می‌شوند. عضو هیات مدیره شرکت پالایش نفت اصفهان به دیگر طرح بزرگ این مجموعه اشاره کرد و گفت: قرارداد اجرای طرح تصفیه و گوگرد زُدایی نفت کوره (مازوت)  پارسال منعقد شد و سفارش گذاری تجهیزات آن در حال اجراست. وی با تاکید بر اینکه این طرح رویکرد کاملا اقتصادی و زیست محیطی دارد، افزود: بیشتر قطعات مورد نیاز آن در سه تا چهار سال آینده و در داخل کشور تامین می شود.

صرامی با بیان اینکه می توان با انجام گوگردزُدایی و تصفیه، نفت کوره را به محصولات با ارزش، اقتصادی و سوخت پاک مانند بنزین، سوخت جت و نفت سفید تبدیل کرد، اظهار داشت: این طرح زمانیکه به نتیجه برسد، کار به روز و با ارزش اقتصادی بالاست. وی با اشاره به اینکه طرح های مذکور، ملی است و در دوران تحریم های ظالمانه اجرا شده است، تصریح کرد: ۸۰ تا ۹۰ درصد از قطعات مورد نیاز این طرح ها توسط تولید کنندگان داخلی تولید می شود و تجربه های خوبی در این زمینه داریم. معاون اقتصادی و بازرگانی شرکت پالایش نفت اصفهان با بیان اینکه روند افزایشی قیمت نفت خام نیز در سودآوری این مجموعه موثر است، خاطرنشان کرد: در پالایشگاه اصفهان ۲ نوع محصول کلی تولید می شود که ۶ فراورده آن که ۸۵ درصد تولیدات را در برمی گیرد بطور کامل در اختیار دولت است.

وی، این محصولات را بنزین، نفت سفید، نفت کوره، نفت گاز، گاز مایع و سوخت جت خواند و افزود: این فراورده ها برای تسویه نفت خام به دولت تحویل می شود. صرامی ادامه داد: ۱۵ فراورده ویژه و غیر اصلی دیگر پالایشگاه در اختیار شرکت است و صنایع پایین دست کوچک و بزرگی مانند نفت سپاهان، نفت جی، پتروشیمی اراک، پتروشیمی اصفهان و صنایع شیمیایی ایران را تامین خوراک می کنیم. وی بر ضرورت حمایت بیشتر مسوولان استان اصفهان برای رفع شدن برخی از محدودیت ها مانند بروز رسانی پروانه های بهره برداری تاکید کرد و گفت: اگر موانع موجود برداشته شود، منابع مالی مورد نیاز برای اجرای طرح های بزرگ و برای بسیاری از صنایع تامین خوراک تامین می شود.

وی همچنین به اشتغالزایی پالایشگاه اصفهان اشاره و اضافه کرد: علاوه بر ۲ هزار و ۵۰۰ نیروی مستقیم شرکت پالایش نفت اصفهان، حدود ۶ تا هفت هزار نفر نیز در طرح های بزرگ شرکت مشغول کار شدند و حقوق خود را به روز دریافت کردند. به گفته کارشناسان، جهت گیری امروز کشورهای پیشرفته دنیا به سمت ایجاد واحدهای پترو پالایشی (تجمیع واحدهای پتروشیمی و پالایشگاهی) است که از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد و از مزایای آن می توان به افزایش حاشیه سود فرآوری نفت، کاهش آلودگی، کاهش هزینه تامین خوراک و مدیریت یکپارچه اشاره کرد.

شرکت پالایش نفت اصفهان (پالایشگاه اصفهان) فعالیت خود را از سال ۱۳۵۸ در زمینه پالایش نفت خام، تولید انواع فرآورده‌های نفتی و تامین خوراک صنایع پتروشیمی و دیگر صنایع پایین دستی آغاز کرد و نماد ۴۰ سال بالندگی پس از انقلاب اسلامی بشمار می‌آید. پالایشگاه اصفهان در زمان حاضر وظیفه تامین حدود ۲۵ درصد از سوخت کشور را به عهده دارد و علاوه بر این، تامین کننده اصلی خوراک صنایع بزرگ دیگر بوده و چند طرح بزرگ در جهت تولید سوخت مطابق با استانداردهای زیست محیطی و بهبود فراورده‌های اصلی اجرا کرده است. بنزین و گازوییل از محصولات اصلی این شرکت بشمار می‌آیند که سوخت ۱۶ استان از جمله اصفهان را تامین می‌کند و در دولت‌های یازدهم و دوازدهم برنامه‌ها و طرح‌های بسیاری برای افزایش میزان تولید و ارتقای کیفیت آنها مطابق با استانداردهای بین‌المللی و زیست محیطی و در جهت حفظ سلامت مردم انجام شد. ایـن شرکت در منطقه‌ای به مساحت ۳۴۰ هکتار در شمال غربی اصفهان واقع و ظرفیت آن حدود ۳۷۵ هزار بشکه در روز است

عناوین برگزیده