مهندس رضا پرنیان، مجری طرح معدن مس چهلکوره بابیان اینکه پس از 5سال کار مداوم و حمایت مدیران ارشد شرکت ملی صنایع مس ایران، درنهایت طرح تجهیز معدن و احداث کارخانه فرآوری به سرانجام رسید و هفته گذشته به دستور رییسجمهور ازطریق ویدیوکنفرانس و بهدست مهندس مرادعلیزاده افتتاح شد، گفت: امیدوارم که بهرهبرداری از این مجتمع باعث رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال و خیر و برکت در منطقه و استان سیستان و بلوچستان شود.
وی تصریح کرد: قطعاً راهاندازی معدن و کارخانه فرآوری علاوه بر ایجاد اشتغال مستقیم برای حدوداً 350 نفر در منطقه، باعث ایجاد اشتغال غیرمستقیم در منطقه خواهد شد و یکی از مناطق محروم استان و سیستان و بلوچستان شاهد محرومیتزدایی و شکوفایی اقتصادی خواهد شد.
پرنیان با تأکید بر اینکه یکی از اهداف شرکت مس در راهاندازی این پروژه با توجه اینکه معدنی کوچک در مقایسه با دیگر معادن مس کشور است توجه و نگاه ویژه شرکت به مسئولیتهای اجتماعی بوده اظهار داشت: شرکت مس در این راه تنها به شعار بسنده نکرد و با دستور ویژه برای جذب نیروهای بومی منطقه سعی کرد این مسئولیت را محقق کند.
مجری طرح معدن چهلکوره با اشاره به برنامههای در دست اقدام این مجتمع پس از راهاندازی و افتتاح گفت: هماکنون، مهمترین برنامه ما پس از راهاندازی مجتمع این است که فعالیتهای تولیدی این کارخانه به تثبیت برسد و تلاش کنیم تا پایان سال آینده کارخانه تغلیظ به ظرفیت کامل خود و تولید 17هزار تن کنسانتره با عیار 20درصد در سال برسد.
پرنیان با اشاره به اینکه یکی از عوامل توسعه پایدار مجتمعهای معدنی شناسایی و افزایش ذخیره معدن است، گفت: در این راستا تلاش خواهیم کرد که مطالعات اکتشافی حین استخراج و مستقل در محدودههای امیدبخش را ادامه بدهیم تا در صورت امکان شرایط توسعه معدن را بهوجود بیاوریم.
مجری طرح معدن مس چهلکوره با اشاره به اینکه تمامی مجوزهای زیستمحیطی طرح اخذ شده است، گفت: تلاش کردیم که از حداکثر توان طراحی و ساخت داخلی بهمنظور تولید سالیانه 17هزار تن کنسانتره استفاده کنیم و در این زمینه بسیار موفق عمل کردیم، به شکلی که تمام پیمانکاران طرح ایرانی بودند.
پرنیان در ادامه با ارائه گزارشی از فعالیتهای اکتشافی در معدن مس چهلکوره، گفت: فعالیتهای اکتشافی در معدن مس چهلکوره از سال 1382 توسط تیم اکتشافات و مهندسی توسعه برای بررسی میزان ذخیره در بخش نصرتآباد و بهویژه منطقه چهلکوره پس از اخذ مجوزهای لازم از سازمانهای مربوط آغاز شد و درنهایت این تیم پس از پیجویی، عملیات ژئوشیمی و ژئوفیزیک و حفاری اکتشافی این معدن ذخیره قطعی معدن را 3 میلیون تن با عیار 1/4 درصد تشخیص داد و تاکنون حدود 10هزار متر حفاری انجام شده است.