تاریخ: ۳۱ مرداد ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۵:۱۲
بازدید: ۲۲۰
کد خبر: ۱۷۰۱۱
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی

واردات مس به چین در ماه جولای همچنان شاهد روند افزایشی بوده است

می متالز - فلز سرخ در ماه جولای همچنان شاهد افزایش روند واردات خود به کشور چین که بزرگ‌ترین مصرف‌کننده مس دنیا شناخته می‌شود بوده است، این در حالی است که نگرانی‌های مربوط به درگیری تجاری بین آمریکا و چین بر چشم‌انداز آن سایه افکنده است.
واردات مس به چین در ماه جولای همچنان شاهد روند افزایشی بوده است

به گزارش می متالز، فلز سرخ در ماه جولای همچنان شاهد افزایش روند واردات خود به کشور چین که بزرگ‌ترین مصرف‌کننده مس دنیا شناخته می‌شود بوده است، این در حالی است که نگرانی‌های مربوط به درگیری تجاری بین آمریکا و چین بر چشم‌انداز آن سایه افکنده است.

 بنا به گزارش اداره کل گمرک چین، میزان واردات مس  چین در ماه جولای معادل با 452 هزار تن بوده است در حالی که در جولای 2017 این رقم معادل با 390 هزار تن بوده است.

واردات ماه جولای در مقیاس سالیانه رشد 15.9 درصدی را نشان می‌دهد و در مقایسه با ماه ژوئن نیز 4 هزار تن افزایش را نشان می‌دهد.

در بازه زمانی ژانویه تا جولای، مجموع واردات مس معادل با 2.62 میلین تن بوده است که افزایش 16.2 درصدی را نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته نشان می‌دهد.

با توجه به کم شدن اختلاف قیمتی بین بورس شانگهای و بورس لندن و همچنین تغییر منحنی قیمتی مس از حالت بکواردیشن به کنتانگو (حالتی که قیمت محموله‌های نقدی ارزانتر از محموله‌های تحویل آتی است)، افزایش واردات چین در ماه جولای منطقی به نظر می‌رسد.

فرصت آربیتراژ مس فرآوری شده در چین در انتهای ماه جولای معادل با 69.25 دلار به ازای هر تن بوده است که کاهش  50 دلاری را نسبت به ماه ژوئن 2018 و همچنین 49 دلاری را نسبت به ژوئن 2017 نشان می‌دهد.

قیمت محموله‌های نقدی مس نسبت به محموله‌های آتی تا پایان هفته گذشته معادل با 26.5 دلار در هر تن بوده است.

از طرف دیگر واردات کنسانتره و سنگ معدن مس به چین نیز در ماه جولای معادل با 1.85 میلیون تن بوده است که رشد 31.8 درصدی نسبت به ماه مشابه سال گذشته و 5.1 درصدی را نسبت به ماه ژوئن نشان می‌دهد.

در 7 ماه اول سال 2017 مجموع واردات کنسانتره و سنگ معدن مس معادل با 9.64 میلیون تن بوده است که جهش 18.4 درصدی را نسبت به مدت مشابه سال قبل نشان می‌دهد. 

تاسیس اسملتر (واحدهای ذوب و تبدیل کنسانتره مس) و وجود برنامه‌های توسعه برای اسملترهای فعلی در کنار افزایش ضریب TC مس (حق العمل اسملترها برای تبدیل کنسانتره) از جمله عواملی بوده است که منجر به رشد واردات کنسانتره به چین در سال جاری شده است. 

در ماه گذشته شاخص کنسانتره مس متال بولتن به 86.1 دلار رسید که بیشترین میزان از اکتبر 2017 بوده است.

از طرفی مس یکی از کامودیتی‌هایی بوده است که تحت تاثیر تنش‌های تجاری بین آمریکا و چین شاهد بیشترین آسیب بوده و قیمت آن از زمان لمس کانال 7300 دلاری، ظرف 2 ماه اخیر تاکنون بیش از 1100 دلار از ارزش خود را از دست داده است. نگرانی ناشی از کاهش رشد اقتصادی دنیا در نتیجه تشدید جنگ تجاری و در نتیجه کاهش تقاضا برای مس و همچنین عدم بروز اختلال محسوس در عرضه معادن بزرگ دنیا ( که پیشتر انتظار می‌رفت با بروز اعتصابات کارگری با مشکل عرضه روبرو شوند) از جمله مهم‌ترین عوامل کاهش بیش از 15 درصدی قیمت مس ظرف ماه‌های اخیر بوده است.

عناوین برگزیده