تاریخ: ۲۰ شهريور ۱۳۹۷ ، ساعت ۲۳:۵۱
بازدید: ۲۶۶
کد خبر: ۱۸۲۳۶
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی
کرباسیان خبر داد

تمدید ۲۵ ساله قرارداد معدنی ایران با گینه

می متالز - معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت از تمدید ۲۵ ساله قرارداد با معدن بوکسیت گینه با سهم برابر میان ایران و این کشور خبر داد و اعلام کرد: کارخانه تولید پودر آلومینیوم نیز در منطقه ویژه پارسیان امروز تولید خود را آغاز کرد.
تمدید ۲۵ ساله قرارداد معدنی ایران با گینه

به گزارش می متالز، مهدی کرباسیان - رئیس هیات عامل ایمیدرو - امروز (سه شنبه) در مراسم امضای تفاهم‌نامه واگذاری زمین کارخانه‌های ۸۰۰ هزار تنی آلومینا در منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی‌بر پارسیان از افتتاح پروژه تولید پودر آلومینیوم که با همکاری بخش خصوصی و ایمیدرو در دولت یازدهم تاسیس شده، خبر داد و گفت: حجم سرمایه‌گذاری در این پروژه و همچنین پروژه قبلی تولید شمش آلومینیوم ۶۰۰ میلیون یورو پیش‌بینی شده است.

وی با بیان اینکه این دو پروژه می‌توانند زنجیره آلومینیوم را کامل و ارزش افزوده برای کشور فراهم کند، گفت: در پروژه اول ۱۶۰ هزار تن محصولات نوردی آلومینیوم در لامرد که در کنار آلومینیوم جنوب است در سه ماهه آخر امسال به بهره‌برداری خواهد رسید.

به گفته رئیس هیات عامل ایمیدرو، این پروژه رتبه ایران در تولید شمش آلومینیوم در جهان را از ۱۸ به ۱۲ ارتقا خواهد داد و همچنین کمبودهای کشور در بخش‌هایی مانند ورق آلومینیوم که فقط از طریق واردات تامین می‌شود را جبران می‌کند.

او با اشاره به اینکه حدود ۴۰ درصد از قیمت تمام شده پروژه اول مربوط به پودر آلومینیوم است که در پروژه دوم پیش‌بینی شده تولید شود، درباره این پروژه گفت: با توجه به اینکه ذخیره بوکسیت (سنگ معدن فلز آلومینیوم) مورد نیاز در تولید پودر آلومینیوم کافی نیست و اینکه برای تولید ۸۰۰ هزار تن شمش آلومینیوم تا سال آینده به حدود ۱.۶ میلیون تن بوکسیت نیاز داریم، پروژه دوم که امروز افتتاح می‌شود، کارخانه تولید پودر آلومینیوم است که در منطقه ویژه پارسیان جانمایی شده است.

کرباسیان با اشاره به اینکه در حال حاضر ۲۴۰ هزار تن پودر آلومینیوم در جاجرم تولید می‌شود، افزود: در نیمه دوم امسال، اسکله اول بندر پارسیان که از سال ۱۳۹۶ آغاز به کار کرده بود، به بهره‌برداری می‌رسد. با توجه به اینکه منطقه ویژه پارسیان نزدیک لامرد است، از طریق این اسکله می‌توان نیاز واردات محصول شرکت آلومینیوم جنوب و بوکسیت کارخانه دوم که امروز مقدمات آن فراهم شده است را تامین کرد.

وی با اشاره به اینکه سیاست دولت این است که بخش خصوصی را در سرمایه‌گذاری‌ها وارد کند، اظهار کرد: بخش خصوصی در کارخانه دوم نقش اساسی دارد؛ به طوریکه سهام شرکت آلومینیوم خاتم اراک در این پروژه ۵۵ درصد، شرکت آلومینیوم جنوب ۳۵ درصد و ایمیدرو ۱۰ درصد است. در پروژه اول نیز ۷۰ درصد خاتم اراک و ۳۰ درصد ایمیدرو سهام‌دار هستند.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: با توجه به اینکه کارخانه تولید شمش آلومینیوم ۴۰ هزار تنی جاجرم هم در پاییز امسال به بهره برداری خواهد رسید، شرکت ایرالکو و المهدی نیز به تولید پودر آلومینیوم که در پروژه دوم در نظر گرفته شده، نیاز خواهند داشت.

کرباسیان در ادامه از تمدید قرار داد ۲۵ ساله با معدن بوکسیت گینه با سهم برابر ایران و گینه در این قرار داد خبر داد و گفت: عملیات اکتشافی که تاکنون در معدن گینه انجام شده است ذخیره بوکسیت را از ۷۵ به ۱۲۰ میلیون تن رسانده است.

به گفته وی، ذخیره این معدن بیشتر از ۱۲۰ میلیون تن است و همچنین قرارداد منعقد شده از معدود قراردادهایی هست که به کشورهای دیگر اجازه خروج بوکسیت را داده‌ است، چراکه کشور گینه تصمیم گرفته از این پس فقط پودر آلومینیوم صادر کند.

کرباسیان همچنین با بیان اینکه شرکت ساخت پودر آلومینیوم باید چند مرحله برای تهیه مواد اولیه طی کند که مرحله اول آن انعقاد قراردادهای بلند مدت تامین بوکسیت با استرالیا، برزیل و گینه است، از انتخاب گینه به عنوان پشتوانه تامین بوکسیت مورد نیاز کشور خبر داد.

وی با بیان اینکه معدن بوکسیت گینه هنوز به بهره برداری نرسیده است، تصریح کرد: شرکت‌های تولید پودر آلومینیوم در آخرین اقدام، در یک مناقصه بین المللی برای بهره برداری از معدن بوکسیت گینه که در آلمان برگزار شد، از  ۱۸ شرکت خارجی هشت شرکت را انتخاب کردند و در حال حاضر در مرحله قیمت‌گذاری هستند.

معاون وزیر صنعت، معدن وتجارت همچنین با اشاره به اینکه حدود ۶۰ درصد مواد اولیه تولید پودر آلومینیوم، انرژی و محصولات داخلی است، گفت: منطقه ویژه پارسیان و لامرد از لحاظ زیر ساخت یعنی آب، برق و گاز آماده هستند.

کرباسیان یادآور شد که مصرف آلومینیوم در جهان سالانه حدود شش درصد افزایش می‌یابد.

منبع: ایسنا
عناوین برگزیده