تاریخ: ۲۱ شهريور ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۸:۴۶
بازدید: ۲۷۸
کد خبر: ۱۸۳۷۱
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

افزایش سرمایه روی میز چادرملو

می متالز - مدیران مجتمع صنعتی چادرملو ضمن اعلام خبر افتتاح طرح توسعه‌ای این مجموعه در آینده نزدیک از برنامه افزایش سرمایه این شرکت خبر دادند.مدیر مجتمع صنعتی چادرملو در نشست خبری روز گذشته به تشریح ظرفیت تولیدات مجتمع پرداخت و از افتتاح طرح تولید آهن اسفنجی در آینده‌ای نزدیک خبر داد.
افزایش سرمایه روی میز چادرملو

به گزارش می متالز، مدیران مجتمع صنعتی چادرملو ضمن اعلام خبر افتتاح طرح توسعه‌ای این مجموعه در آینده نزدیک از برنامه افزایش سرمایه این شرکت خبر دادند.مدیر مجتمع صنعتی چادرملو در نشست خبری روز گذشته به تشریح ظرفیت تولیدات مجتمع پرداخت و از افتتاح طرح تولید آهن اسفنجی در آینده‌ای نزدیک خبر داد.

محمود مصری‌نژاد در این خصوص توضیح داد: طرح گندله‌سازی چادرملو در سال ۸۶ به بهره‌برداری رسید. ظرفیت تولید روزانه این طرح ۴/ ۳ میلیون تن در سال یعنی معادل ۱۱‌هزار و ۳۳۰ تن بود که با اصلاحات اخیر در طرح‌های توسعه، تولیدات این کارخانه به ۱۲ هزار تن در روز یعنی بیش از ۴‌میلیون تن در سال افزایش یافته است.

وی در ادامه به تولید کنسانتره اشاره کرد و افزود: میزان تولیدات کنسانتره در مجتمع بالغ بر ۵/ ۱۰ میلیون تن است که تولید گندله از این محصول در حال حاضر معادل ۴ میلیون تن است. مصری‌نژاد در ادامه افزود: آهن اسفنجی نیز در دو کارخانه هر کدام با ظرفیت تولید ۸۰۰ هزار تن و یک کارخانه دیگر با ظرفیت تولید ۱۶۰۰ هزار تن در برنامه شرکت قرار دارد. در حال حاضر منتظر ارسال تجهیزات برای تکمیل این طرح از گمرک هستیم تا بتوانیم تولیدات را آغاز کنیم.

وی درخصوص تولید فولاد گفت: حدود ۸۰۰ هزار تن تولید فولاد داریم که این تولید قرار است به یک میلیون تن افزایش یابد. این خط تولید قابلیت افزایش به یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن را نیز دارد.به گفته مصری‌نژاد، میزان تولید میلگرد نیز بالغ بر ۴۵۰ هزار تن است؛ این محصول نیز قابلیت افزایش تا ۵۵۰ هزار تن را دارد.وی در ادامه خاطرنشان کرد: فولادسازی ابرکوه نیز با ظرفیت تولید ۶۰۰ هزار تن در برنامه چادرملو قرار دارد. بهره‌برداری از این کارخانه در انتظار گروه تجهیزات موردنظر به کشور است.

وی در ادامه به تولید فولاد به روش شارژ داغ که در مصرف انرژی صرفه‌جویی قابل توجهی دارد، اشاره کرد و گفت: در حال بررسی‌های لازم برای اجرا و تولید فولاد به روش جدید شارژ داغ هستیم تا به این ترتیب هم در مصرف انرژی صرفه‌جویی کنیم و هم زمان تولید کاهش یابد. بر این اساس انرژی مورد نیاز حدود یک‌سوم کاهش پیدا خواهد کرد. این امر سبب می‌شود میزان تولید فولاد در چادرملو از یک میلیون تن به یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن افزایش یابد. مدیر مجتمع صنعتی چادرملو در ادامه به تامین برق مصرفی اشاره کرد و گفت: در این راستا نیروگاهی به ظرفیت ۵۰۰ مگاوات در مجاورت کارخانه تشکیل شده است. به این ترتیب کمبودی در زمینه برق نخواهیم داشت.

مصری‌نژاد در ادامه افزود: در حال حاضر هنوز سیستم شارژ داغ راه‌اندازی نشده است. پیش‌بینی ما بر این است که سال آینده ظرفیت تولید به یک میلیون تن برسد به این ترتیب تا بهره‌برداری از سیستم جدید و برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته پس از آن به تولید یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن فولاد دست خواهیم یافت.وی در ادامه به خط انتقال آب از خلیج فارس اشاره کرد و گفت: شرکت‌های چادرملو، گل‌گهر و مس سرچشمه در طرح انتقال آب از خلیج فارس قرار دارند تا به این ترتیب نیازهای لازم در زمینه کمبود آب مرتفع شود. در حال حاضر خط لوله از بندرعباس به گل‌گهر در حال اجراست. پس از آن از گل‌گهر به مس سرچشمه بررسی می‌شود.وی در ادامه افزود: فاز سوم این طرح شامل انتقال آب از مس سرچشمه به چادرملو است که قراردادهای لازم در این زمینه بسته شده و در حال اجراست. به‌طوری که در آخرین مراحل مقداری خاکبرداری نیز صورت گرفته است.

در ادامه این نشست سیدمحمود سیدی مدیر امور مالی و اقتصادی چادرملو به تشریح بهره‌برداری از طرح‌های توسعه شرکت پرداخت و گفت: بیشتر مراحل بهره‌برداری از طرح تولید آهن اسفنجی به اتمام رسیده است، اما با توجه به مسائل رخ‌داده در زمینه ارز و دلار ترخیص تجهیزات از بنادر با مشکل مواجه شده است. اما در تلاشیم به زودی این مراحل تمام شود.محمود سیدی در ادامه افزود: تمامی وجوه مربوط به ماشین‌آلات خارجی موردنظر پرداخت شده، اجناس مزبور سال گذشته وارد گمرک شده و در حال پیاده شدن است. تلاش داریم در اواخر سال جاری این طرح را افتتاح کنیم.وی در ادامه به طرح توسعه دیگری اشاره کرد و گفت: قصد سرمایه‌گذاری در معادن استرالیا را داریم و این طرح با همکاری سه شرکت چادرملو، گل‌گهر و فولاد هرمزگان به نمایندگی از فولاد مبارکه در حال بررسی است. در این زمینه سه پهنه معدنی در استرالیا شناسایی شده و پیش‌بینی می‌شود ۵/ ۱۲ میلیون تن کنسانتره در سال از این محل تولید شود.

وی در ادامه افزود: تولیدات این معدن را یا در بازارهای دنیا می‌فروشیم یا برای تولیدات داخلی وارد ایران خواهیم کرد.وی در ادامه به طرح توسعه دیگری در منطقه مکران اشاره کرد و گفت: این طرح نیز با همکاری چادرملو، گل‌گهر و فولاد مبارکه در حال پیگیری است. تولید ۵/ ۱۲ میلیون تن کنسانتره و در نهایت رسیدن به تولید ۱۰ میلیون تن فولاد از جمله آثار مثبت این طرح توسعه خواهد بود. سیدی در ادامه به برنامه افزایش سرمایه شرکت اشاره کرد و گفت: با توجه به سرمایه ۳۳۰۰ میلیارد تومانی کنونی شرکت، افزایش سرمایه ۳۰ تا ۴۰‌درصدی را در برنامه خود داریم.مدیر امور مالی و اقتصادی چادرملو در ادامه به عرضه محصولات شرکت در بورس کالا اشاره کرد و گفت: ما مخالف قیمت‌گذاری دستوری هستیم. اساس بورس عرضه و تقاضاست. دولت نباید اقدام به اعمال دستوری قیمت کند و باید اجازه دهد تا عرضه و تقاضای واقعی مبنای قیمت‌گذاری تعیین شود. وی در ادامه افزود: تا زمانی که این سیاست‌گذاری‌ها اصلاح نشود، عرضه‌ای در بورس کالا نخواهیم داشت.سیدی در ادامه تاکید کرد: حتی اگر با همین روش دستوری، اجبار به عرضه محصولات در بورس کالا داشته باشیم، تولیدات خود را متوقف خواهیم کرد.

عناوین برگزیده