تاریخ: ۱۱ اسفند ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۴:۰۱
بازدید: ۳۰۱
کد خبر: ۲۰۰۰۸۶
سرویس خبر : آهن و فولاد
عضو انجمن تولیدکنندگان فولاد:

کاهش سوددهی فولاد‌ها با مصوبه مجلس/ افزایش ۴ درصدی هزینه‌های مستقیم

کاهش سوددهی فولاد‌ها با مصوبه مجلس/ افزایش ۴ درصدی هزینه‌های مستقیم
‌می‌متالز - عضو انجمن تولیدکنندگان فولاد با بیان اینکه با مصوبه جدید هزینه مستقیم فولادی‌ها ۴ درصد افزایش می‌یابد، گفت: این مصوبه، قیمت تمام شده را افزایش می‌دهد.

به گزارش می‌متالز، رضا شهرستانی درباره مصوبه روز گذشته مجلس درباره افزایش نرخ برق برای صنایع اظهار کرد: در مجموع قیمت انرژی و منابع طبیعی مزیت ایران نسبت به سایر کشور‌ها است در غیر این صورت مزیت خاص دیگری ندارد.

عضو انجمن تولیدکنندگان فولاد افزود:، اما معضلاتی همانند تحریم، انتقال پول، تامین قطعات یدکی و قوانین کسب و کار دارد که سایر کشور‌ها ندارند.

وی گفت: افرادی که برای سرمایه گذاری در کشور اقدام می‌کنند با توجه به معضلاتی که وجود دارد باید یک مزیتی وجود داشته باشد که آن‌ها را بپوشاند به ویژه صنایع همچون فولاد که مصرف انرژی بالایی دارند و ۱۵۰۰ کیلووات بر ساعت به ازای هر تن مصرف برق دارند.

شهرستانی با اشاره به رشد ۲۷۵ درصدی قیمت برق در مصوبه جدید بیان کرد: با این مصوبه هزینه مستقیم ۴ درصد افزایش می‌یابد که هزینه بسیار زیادی است و هزینه غیرمستقیم آن نیز موجب می‌شود در بخش‌های دیگر اقتصاد نیز اثر بگذارد.

عضو انجمن تولیدکنندگان فولاد با بیان اینکه این مصوبه در شرایط فعلی اشتباه است، خاطرنشان کرد: مگر نرخ توم چه میزان است که قیمت برق ۲۷۵ درصد رشد داشته باشد که عواقب بدی خواهد داشت.

وی تصریح کرد: از طرفی نرخ انرژی افزایش می‌یابد، قیمت‌ها با قیمت گذاری دستوری سرکوب و جلوی صادرات گرفته می‌شود.

شهرستانی با بیان اینکه این نوع مصوبه روی سوددهی شرکت‌های فولادی اثر خواهد گذاشت و حتی آن‌ها را متضرر می‌کند، تاکید کرد: صنعتی که در دنیا رتبه دهم تولید را در اختیار دارد با اینگونه مصوبه‌ها به مشکل خواهد حورد.

عضو انجمن تولیدکنندگان فولاد گفت: این مصوبه، قیمت تمام شده را افزایش می‌دهد در نتیجه رقابت برای صادرات سخت خواهد شد آن هم در حالی که در زمان تحریم خریداران محصولات تولیدکنندگان را با قیمت کمتر خریداری می‌کنند.

گفتنی است؛ نمایندگان مجلس روز گذشته در مصوبه‌ای با افزایش بهای برق صنایع فلزی، واحد‌های پالایشگاهی و پتروشیمی موافقت کردند.

طبق این مصوبه وزارت نیرو مکلف است متوسط بهای انرژی برق تحویلی به صنایع فولادی، آلومینیوم، مس، فلزات اساسی، کانی‌های فلزی، واحد‌های پالایشگاهی و پتروشیمی را بر مبنای نرخ خرید انرژی برق از نیروگاه‌های دارای قرارداد تبدیل انرژی (eca) محاسبه و دریافت کند. منابع حاصل از محل افزایش بهای برق این صنایع به حساب شرکت توانیر نزد خزانه‌داری کل کشور واریز می‌شود.

محمدباقر نوبخت در جریان بررسی این بند گفت که با این مصوبه قیمت برق از ٨٠ به ٣٠٠ تومان افزایش می‌یابد و این امر باعث می‌شود برق برای این مجموعه‌ها هشت هزار میلیارد تومان گران شود.

منبع: بورس نیوز

عناوین برگزیده