تاریخ: ۱۰ اسفند ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۴:۲۹
بازدید: ۲۹۳
کد خبر: ۲۰۰۴۷۴
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

راز کمبود سیمان در بازار بوشهر

‌می‌متالز - این روز‌ها بحث داغ سیمان و ناپدید شدن این کالای مهم و اساسی در سطح شهر‌ها و روستا‌های استان علاوه برافزایش چشمگیر قیمت این محصول، کمبود این محصول سبب شده است تا بسیاری از ساخت و ساز‌ها و پروژه‌های عمرانی استان بوشهر راکد و یا تعطیل گردد، اتفاقی که می‌تواند تبعات متعددی به همراه داشته باشد.

به گزارش می‌متالز، در حالی قیمت سیمان در استان افزایش چشمگیری داشته و یا بعضا این محصول کلا در استان ناپدید و کمیاب شده است که هم اکنون سه شرکت سیمان دشتستان،‌مند و سیمان کنگان در استان بوشهر فعالیت می‌کنند که قاعدتا این سه شرکت برای تامین این کالای استان باید کفایت کند.

راستی چرا با حجم تولید روزانه‌ی بیش از بیست هزار تن سیمان و کلینکر فقط در سه کارخانه استان بوشهر، باید توزیع این محصول در استان بوشهر با مشکل همراه باشد یا اینکه قیمت این محصول بطور مداوم در حال افزایش باشد؟

برای وضعیت صادرات این محصول سری به بنادر استان بوشهر زدیم، تقریبا از هیچکدام از بنادر صادراتی و تجاری استان که تجار و بازرگان استان بوشهر در آن فعالیت می‌کنند، سیمان به خارج از کشور صادر نمی‌شود.

سری به جنوب استان بوشهر می‌زنیم و در دل اسکله‌هایی که قرار بوده پشتیبان صنعت نفت باشند، اسکله‌هایی خدماتی و نه اختصاصا صادراتی که قرار بوده فقط محل تردد کالا‌های اساسی پالایشگاه‌ها و صنایع باشد اینروز‌ها به محلی برای جولان دادن کاسبان سیمان تبدیل شده اند.

مجتمع بندری پارس که قرار بوده به عنوان پشتیبان صنعت نفت در خدمت صنایع انرژی کشور باشد اینروز‌ها و ماه‌ها کشتی‌های غول پیکری به خود می‌بیند که نه لوله و کالای پالایشگاهی و نه محصول نفت و گازی حمل می‌کنند، بلکه خالی می‌آیند و سیمان و خاک استان بوشهر را با خود به سرزمین‌های پشت خلیج فارس منتقل می‌کند.

بیشتر که کنجکاو می‌شویم و جستجو می‌کنیم به شرکتی از استان فارس می‌رسیم که با قرارداد‌های جداگانه سیمان را از شرکت‌های استان بوشهر خریداری می‌کند و برای آبادسازی شهر‌ها و روستا‌های پشت خلیج فارس راهی دریا‌ها می‌کند.

تازه رسیدیم به اصل ماجرای ناپدید شدن سیمان در استان بوشهر، یک شرکت خصوصی از استان فارس وارد عمل شده و سیمان‌های شرکت‌های استان بوشهر را خریداری و تنها هم فقط از یک اسلکه نفتی ارگان دولتی و نه سایر اسکله‌های استان اقدام به صادرات می‌کند، که حداقل رونقی به این اسکله‌ها داده شود یا زمینه اشتغال در سایر بنادر استان بوشهر فراهم گردد.

سوالات بسیاری بوجود آمده در این بین که شاید پاسخگویی مسوولین امر، به شفافیت قضیه سیمان در استان بوشهر کمک شایانی نماید.

چرا یک شرکت خصوصی سیمان‌های استان را خریداری میکند و فقط و تنها فقط از یک اسکله خاص که اختصاصا قرار بود محلی برای ورود و خروج کالا‌های اساسی پتروشیمی‌ها و پالایشگاه‌های نفت و گازی باشد، مبادرت به صادرات سیمان می‌ورزد؟ آیا بالا رفتن و ناپدید شدن سیمان در استان بوشهر با صادرات انبوه این محصول از اسکله نفت و گازی پارس جنوبی باهمدیگر در ارتباط هستند؟

و سوالات مشابهی دیگر که امید می‌رود مسوولین نظارتی با ورود جدی به موضوع، ضمن جلوگیری از افزایش بی رویه‌ی قیمت این محصول به عرضه سیمان مطابق با تقاضا‌ها در سطح بازار کمک نمایند.

منبع: خلیج فارس

عناوین برگزیده