تاریخ: ۱۷ اسفند ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۶:۱۶
بازدید: ۲۵۱
کد خبر: ۲۰۰۷۹۶
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
جهانگیری خبر داد؛

تأمین ۱۰ میلیارد دلار ارز کالا‌های اساسی در سال ۹۹

تأمین ۱۰ میلیارد دلار ارز کالا‌های اساسی در سال ۹۹
‌می‌متالز - معاون اول رییس جمهور ضمن تشکر از بانک مرکزی برای تأمین ۱۰ میلیارد دلار ارز کالا‌های اساسی در سال ۹۹، از اختصاص ۶ میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی برای تامین کالا‌های اساسی در شش ماهه نخست سال ۱۴۰۰ خبر داد.

به گزارش می‌متالز، جلسه تامین کالا‌های اساسی ظهر امروز (یکشنبه) به ریاست جهانگیری معاون اول رییس جمهور برگزار شد. اسحاق جهانگیری در این جلسه با تشکر از بانک مرکزی برای تأمین ۱۰ میلیارد دلار ارز برای کالا‌های اساسی در سال ۱۳۹۹ به اختصاص شش میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی برای تامین کالا‌های اساسی مورد نیاز کشور در شش ماهه نخست سال ۱۴۰۰ اشاره کرد و گفت: یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار از این اعتبار برای واردات دارو و تجهیزات مورد نیاز بخش بهداشت و درمان و مابقی به وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت برای تهیه کالا‌های اساسی تخصیص یافته است.

معاون اول رییس جمهور ضمن قدردانی از عملکرد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در موضوع مقابله با کرونا، از مسوولان این وزارتخانه خواست تا با حساسیت نسبت به تهیه دارو بویژه برای بیماران خاص نیز اهتمام ویژه‌ای داشته باشند.

وی با بیان اینکه با برنامه ریزی‌های انجام شده نباید کمبودی در بازار داروی کشور وجود داشته باشد، خاطرنشان کرد: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی باید این اطمینان را به جامعه بدهد که دارو‌های مورد نیاز مردم تحت هر شرایطی تامین خواهد شد.

معاون اول رییس جمهور با اشاره به گزارش دستگاه‌های ذیربط در خصوص تولید، توزیع و قیمت روغن در بازار، گفت: با توجه به افزایش تولید و توزیع و نیز ذخایر روغن در کشور، نهاد‌های متولی باید با آگاهی بخشی و استفاده از همکاری رسانه ها، فضای روانی ایجاد شده که منجر به خرید بیش از حد و احتکار کالا می‌شود را از بین ببرند.

جهانگیری با اشاره به اجماع نظر همه مسوولان کشور برای تخصیص ارز به کالا‌های اساسی و نیز دستور رییس جمهور مبنی بر لغو یک مصوبه در خصوص افزایش تعرفه واردات روغن، اظهار داشت: البته این شرایط به دنبال برخی تنش‌های روانی ایجاد شده است، اما هیچ منطق و دلیلی برای کمبود روغن در کشور وجود ندارد.

وی با تاکید بر ضرورت نظارت و رسیدگی دقیق سازمان حمایت از مصرف کنندگان و سازمان تعزیرات بر بازار و پرونده‌های تخلفاتی، از استانداران کشور بویژه استانداران استان‌های مرزی کشور خواست با رصد و نظارت دقیق، موضوع قاچاق روغن را با توجه به افزایش قیمت جهانی این محصول در دستور کار خود قرار دهند.

جهانگیری با تاکید بر اهمیت تنظیم بازار شب عید و تامین مایحتاج مردم در ایام نوروز و ماه مبارک رمضان، به مشکلات مردم در تهیه مرغ با قیمت مصوب اشاره کرد و گفت: بر اساس گزارش وزارت جهاد کشاورزی روند تولید این محصول رو به افزایش است و در روز‌های جاری نیز تلاش شده تا میزان عرضه این محصول در میادین میوه و تره بار افزایش یابد، باید با نظارت بیشتر بر نظام تولید و توزیع بازار به یک توازن برسید.

معاون اول رییس جمهور با تاکید بر اینکه استانداران در ارتباط با قیمت مرغ موظف به همکاری با وزارت صنعت، معدن و تجارت هستند، خواستار مسوولیت و دخالت بیشتر این وزارتخانه در بحث توزیع و خرده فروشی و نظارت در بازار شد.

وی با اشاره به دغدغه و نگرانی رهبر معظم انقلاب از افزایش قیمت میوه، از وزارت صنعت، معدن و تجارت و جهاد کشاورزی به عنوان دستگاه‌های متولی که وظیفه تعادل بخشی به بازار میوه را دارند خواست تا با توجه به برنامه‌ریزی‌های انجام شده برای تولید، انبار و توزیع میوه، تمام وقت و حتی در تعطیلات نوروز در بازار حضور داشته باشند.

جهانگیری اطلاع رسانی درباره بازار‌ها و اطمینان بخشی به افکار عمومی نسبت به وجود کالا‌های اساسی را در کشور در شرایط موجود موضوعی حایز اهمیت خواند و بر توزیع این کالا‌ها با قیمت مصوب در همه استان‌ها و شهرستان‌ها تاکید کرد.

معاون اول رییس جمهور همچنین از استانداران استان‌های مرزی خواست تا از طریق بازارچه‌های مرزی و با کمک تعاونی‌های مرزی تسهیلات و شرایط لازم برای واردات کالا‌های اساسی و میوه مورد نیاز مردم را فراهم کنند، وزارت خانه‌های صمت و جهاد کشاورزی هماهنگی و نظارت نمایند.

منبع : شبکه خبری اقتصاد و بانک ایران (ایبنا)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده