تاریخ: ۱۳ اسفند ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۳:۱۰
بازدید: ۳۰۲
کد خبر: ۲۰۱۰۳۸
سرویس خبر : آهن و فولاد

چگونه فولاد مبارکه به شرکتی پیشرو در زنجیره فولاد تبدیل شد

چگونه فولاد مبارکه به شرکتی پیشرو در زنجیره فولاد تبدیل شد
‌می‌متالز - یکی از برنامه‌های فولاد مبارکه در سال‌های اخیر تولید تختال بوده که باعث شده این شرکت جزو معدود تولیدکنندگان فولادی در جهان باشد که این محصول را با تنوع بالا تولید می‌کند. همچنین سرمایه گذاری‌های فولاد مبارکه در کنسانتره، گندله و آهن اسفنجی منجر شده نام شرکت فولاد مبارکه به‌عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده آهن اسفنجی جهان مطرح شود.

به گزارش می‌متالز، در ارزیابی شرکت‌های برتر ایران، شرکت فولاد مبارکه اصفهان در گروه فلزات اساسی در صدر قرارگرفته است. به تازگی هم مهدی صادقی نیارکی معاون وزیر صنعت در خصوص نقش فولاد مبارکه در ارزآوری برای کشور گفته فولاد مبارکه اصفهان در زمینه تولید ورق بی‌نظیر است و جزو مجتمع‌های بی‌نظیر غرب آسیاست و در جهان نیز در خصوص دانش فنی و طراحی که دارد مورد توجه است. یکی از برنامه‌های فولاد مبارکه در سال‌های اخیر تولید تختال بوده که باعث شده این شرکت جزو معدود تولیدکنندگان فولادی در جهان باشد که این محصول را با تنوع بالا تولید می‌کند. همچنین سرمایه گذاری‌های فولاد مبارکه در کنسانتره، گندله و آهن اسفنجی منجر شده نام شرکت فولاد مبارکه به‌عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده آهن اسفنجی جهان مطرح شود.

بر همین اساس شرکت فولاد مبارکه به عنوان یکی از شرکت‌های پیشرو در کشور شناخته شده و جزء معدود شرکت‌هایی بوده که تولیدات خود را در بورس عرضه کرده و نسبت به دیگر شرکت‌های نوردکار عرضه خوبی در بورس داشته، از این رو همواره در پیشانی تولید قرار داشته است.

با توجه به توسعه‌های زیرساختی فولاد مبارکه طی سال‌های اخیر، به‌ویژه در حوزه تولید تختال، می‌توان گفت که امروزه فولاد مبارکه تنها شرکت در خاورمیانه است که قادر به تولید تمام محصولات ویژه و روز دنیا تا مرحلۀ تختال است.

یک عضو هیات مدیر انجمن فولاد ایران در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری موج با اشاره به اینکه شرکت فولاد مبارکه در حال حاضر ظرفیت بسیار بالایی برای تولید فولاد در کشور دارد، گفت: این شرکت در سال‌های اخیر نه تنها پروژه‌های را در بخش بهره وری آب و تولی ایجاد کرده است، طرح‌هایی را هم در بخش عرضه محصولات جدید اجرا کرده که می‌تواند گامی در جهت خودکفایی و افزایش تولید باشد.

احمد دنیا نور با بیان اینکه در شرایط کنونی تولید فولاد ایران بیشتر از نیاز داخلی است، افزود: یکی از سیاست‌هایی که می‌تواند در مسیر توسعه صنعت فولاد بکار گرفته شود افزایش صادرات با تقویت آن از طریق تنوع بخشی به تولیدات است که در سال‌های اخیر شرکت فولاد مبارکه این راهبرد را به خوبی اجرا کرده است و نه تنها بخشی از نیاز داخلی را تامین کرده است بلکه گام مهمی در جهت تقویت صادرات هم برداشته است.


برنامه‌های تولیدی فولاد مبارکه در مسیر توسعه

چند وقت پیش با توجه به استراتژی‌های شرکت فولادمبارکه برای ورود به صنایع بالادستی، معاونت امور معادن در این شرکت تاسیس شده و پروژه‌هایی را در حوزه اکتشاف، استخراج و فرآوری سنگ‌آهن آغاز کرده و برای سرمایه‌گذاری در حوزه‌های اکتشاف و استخراج سنگ‌آهن اعلام آمادگی کرده، اما برای اجرای آن مستلزم فراهم شدن بستر لازم از سوی نهاد‌های حاکمیتی است.

یک عضو هیات مدیره خانه صنعت و معدن ایران با اشاره به اینکه در حال حاضر ایران ظرفیت‌های بالایی در بخش معدن دارد، گفت: یکی از سیاست‌های که دولت می‌تواند در ارتقای اقتصاد معدنی اجرا کند، تسریح روند اکتشاف و استخراج معدن است، زیرا در شرایط کنونی دنیا به سمت نوآوری و بهره برداری از تکنولوژی‌های خاص می‌روند و در این فرایند باید از توان شرکت‌های بزرگ استفاده کرد.

آرمان خالقی با بیان اینکه در شرایط کنونی که دولت به عنوان متولی اکتشافات معدنی با کمبود منابع مالی مواجه است، افزود: دولت می‌تواند پهنه‌های معدنی را به شرکت‌های بزرگی که در زنجیره فعال هستند واگذار کنند تا از این طریق بتواند ارزش افزوده بیشتری را برای تولیدات معدنی ایجاد کند و در کنار آن همین شرکت‌های بزرگ در ایجاد صنایع پایین دستی در کنار این معادن مشارکت کنند.

در شرایط کنونی فولاد مبارکه با در دست ​داشتن ۴۵ درصد از فولاد کشور یکی از پیشران‌های اصلی توسعه کشور محسوب می‌شود. این شرکت ظرفیت تحول آفرینی، فراهم کردن فناوری‌های روز دنیا و مواردی از این قبیل را برای هر حوزه‌ای که وارد شود را دارد.

به تازگی هم معاون امور معادن فولاد مبارکه اعلام کرده درحوزه‌های مانند اکتشافات هوایی که نیازمند سرمایه‌گذاری قابل توجه است، شرکت فولاد مبارکه می‌تواند در تعاملات با سازمان زمین شناسی قرارداد‌هایی با این سازمان منعقد کند و اکتشافات هوایی با همکاری آن‌ها انجام شود. چراکه سازمان‌هایی مانند زمین‌شناسی ممکن است با محدودیت‌های بودجه‌ای مواجه باشند بر همین اساس شرکت فولاد مبارکه می‌تواند معین این سازمان‌ها باشد و کار‌های اکتشاف را در قالب مشارکت به پیش ببرد. البته هم اکنون قرارداد‌های تحقیقاتی و اکتشافی کوچک مقیاس و محدود با سازمان زمین شناسی شروع شده، اما ظرفیت گسترش این فعالیت‌ها وجود دارد.

کشور‌های پیشرو در حوزه صنایع معدنی، اکتشاف و استخراج، زمینه را برای سرمایه‌گذاران دارای اهلیت فراهم می‌کنند؛ شرکت فولاد مبارکه این اهلیت را دارد؛ بنابراین بستر لازم باید برای آن فراهم شود تا بتواند ورود جدی به این حوزه داشته باشد.

منبع: خبرگزاری موج

عناوین برگزیده