به گزارش میمتالز، پرویز اوسطی در جلسه نهایی پیگیری و نظارت میدانی رئیس مجلس شورای اسلامی و شورای اداری استان کردستان از حضور رئیس مجلس در استان قدردانی کرد و با یاداوری جهش اعتبارات کردستان در بودجه ۱۴۰۰، اظهار داشت: شهرستانهای قروه و دهگلان قطب کشاورزی استان هستند و این ضرورت برطرف کردن مشکلات این حوزه را دوچندان میکند.
وی افزود: بیش از ۲۸۰ هزار هکتار اراضی دیم در این دو شهرستان وجود دارد که رونق آن در گرو تخصیص منابع آبی است.
اوسطی اذعان کرد: ۳ هزار حلقه چاه آب در دهگلان و قروه وجود دارد و حدود یک سوم از تولیدات کشاورزی در دهگلان و قروه تولید میشود.
وی خطرنشان کرد: ۳ دشت از ۹ دشت ممنوعه استان در دو شهرستان قروه و دهگلان قرار دارد که اگر به داد این دشتها نرسیم تهدید جدی هستند و در آینده نزدیک با مشکلات جدی مواجه خواهیم شد.
وی اضافه کرد: مهمترین نیاز ما اختصاص اعتبارات لازم برای اتمام پروژه سامانه ژاوه، سد سورال و سنگ سیاه است.
وی اذعان کرد: معدن یکی از بخشهای بینظیر در کردستان است که یک سوم تولیدات آن در دهگلان و قروه است.
نماینده مردم قروه و دهگلان در مجلس شورای اسلامی از عدم ایفای مسوولیتهای بخش معادن انتقاد کرد و گفت: عدم بهرهمندی افراد بومی در واگذاری معادن موحب شده مردم این دو شهرستان بهرهمندی چندانی از این معادن نمیبرند.
وی خاطرنشان کرد: محرومترین روستاهای استان در این دو شهرستان و بیخ گوش معادن غنی هستند که ورود وزارت صمت به این حوزه را میطلبد.
اوسطی افزود: نیازمند ساماندهی راهها در این دو حوزه هستیم و امیدواریم وزارت راه با عزم راسختری به این موضوع ورود پیدا کند.
وی اذعان کرد: دو شهرک صنعتی شماره سه قروه و سنگ سریش آباد سالهای زیادی است بلاتکلیف مانده که امیدواریم اجرایی شود.
نماینده قروه و دهگلان در مجلس گفت: برای تامین آب شرب دهگلان و قروه پیگیریهای لازم انجام گرفته و اگر چه تفاهمنامهای با قرارگاه خاتم منعقد شده است، اما اجرای این پروژه از انتظارات مردم است.
وی اظهار کرد: در حوزه طرحهای هادی روستایی نیز بسیاری از روستاها هنوز از این طرح بهرهمند نیستند که انتظار داریم در این حوزه اقدامات لازم صورت بگیرد.
منبع: خبرگزاری فارس