تاریخ: ۲۶ اسفند ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۸:۱۴
بازدید: ۲۳۸
کد خبر: ۲۰۲۴۹۴
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
رییس کل بانک مرکزی اعلام کرد:

تامین ۱۰ میلیارد دلار ارز برای واردات کالا‌های اساسی

تامین ۱۰ میلیارد دلار ارز برای واردات کالا‌های اساسی
‌می‌متالز - رییس کل بانک مرکزی گفت: با وجود کاهش شدید درآمد‌های نفتی دولت در سال جاری، بانک مرکزی موفق به تامین ارز ۱۰ میلیارد دلار با نرخ ارز ترجیحی برای واردات کالا‌های اساسی، دارو و نهاده‌های دامی و مواد اولیه واحد‌های تولیدی شد.

به گزارش می‌متالز، «عبدالناصر همتی» در شصتمین مجمع سالیانه بانک مرکزی به تشریح تحولات اقتصاد کشور و اقدامات بانک مرکزی در خصوص مدیریت بازار ارز، تامین ارز کالا‌های اساسی و مدیریت نقدینگی پرداخت.

وی با اشاره به فشار بی‌سابقه تحریم‌ها بر اقتصاد کشور گفت: مشکلات ناشی از شیوع ویروس کرونا فشار مضاعفی را بر اقتصاد کشور وارد و شرایط سخت و بی‌سابقه‌ای برای سیاستگذاری پولی و ارزی ایجاد کرد.

رییس بانک مرکزی افزود: از این لحاظ برای حمایت از اقتصاد ۴۲ هزار میلیارد تومان وام کرونایی تخصیص داده شد که از این میزان ۲۸.۵ هزار میلیارد تومان مختص خانوار‌ها بود. با این حال بانک مرکزی حداکثر تلاش خود را برای مدیریت نقدینگی انجام داد.

وی ادامه داد: با وجود کاهش قابل ملاحظه درآمد ارزی و شوک ناشی از کرونا، متوسط رشد نقدینگی در سه سال گذشته ۳۰.۳ درصد بوده که این میزان از متوسط ۲۰ سال گذشته تنها ۲.۸ درصد بیشتر بوده است.

همتی گفت: با کمک وزارت اقتصاد طی ۴۱ حراج انجام شده، توانستیم ۱۱۵ هزار میلیارد تومان اوراق دولتی را به فروش برسانیم و اگر این کار انجام نمی‌پذیرفت پایه پولی ۳۲ واحد درصد و نقدینگی ۲۶ واحد درصد افزایش می‌یافت که بانک مرکزی جلوی تحقق آن را گرفت.

رییس کل بانک مرکزی با اشاره به رشد اقتصادی ۲.۲ درصدی کشور در ۹ ماهه سال جاری ابزار امیدواری کرد: افزایش رشد اقتصادی طی فصول دوم و سوم سال ۱۳۹۹ نوید بخش عبور از شرایط سخت بخش واقعی اقتصاد ایران و حاکی از خروج از رکود و آغاز دوره رشد مجدد اقتصادی است.

وی اجرای موفق ادغام بانک‌های وابسته به نیرو‌های مسلح را پروژه‌ای مهم در راستای اصلاح ساختاری نظام بانکی دانست و گفت: در خصوص اصلاح ناترازی بانک‌ها که سابقه‌ای طولانی در اقتصاد کشور دارد اقدامات موثری توسط بانک مرکزی انجام شده که نتایج آن به مرور نمایان خواهد شد.
همتی افزود: اجرای عملیات بازار باز به عنوان یک سیاست پولی نوین مبتنی بر کنترل نرخ سود که سال‌ها در نظام بانکی مغفول مانده بود از اقدامات مهم بانک مرکزی در سال جاری بود که منجر به بازتعریف رابطه بانک مرکزی و بانک‌ها شده و مسیر اصلاح ناترازی‌های بانکی را هموارتر می‌کند.

منبع: پایگاه خبری - تحلیلی ایراسین

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده