به گزارش میمتالز، چین در راستای تلاشهای خود برای جهانی سازی یوان در نظر دارد تا پلتفرمهای جدیدی برای ایجاد امکان انجام تجارت با دیگر کشورها بر بستر یوان دیجیتالی را فراهم کند. پکن در حال ایجاد چارچوبی است که در آن بانک مرکزی با همکاری نهادهای مالی بین المللی بر تراکنشهای مرتبط با ارزهای دیجیتالی نظارت کند.
میشل سونگ- مدیر مرکز تحقیقات فین تک در دانشگاه فودان گفت: برخلاف بسیاری از ارزهای دیجیتالی که بر بسترهای خاص بلاک چین متمرکز هستند، یوان دیجیتالی از نظر فنی وجوه تمایز بسیاری دارد.
به عقیده برخی از کارشناسان، چین نیاز دارد تا با همکاری شرکای تجاری اصلی خود و قطبهای مالی منطقهای یوان را با شرایط جدید انطباق دهد تا یوان در شکل دیجیتالی از نظر فنی، قانونی و مالی قابلیت استفاده در دیگر کشورها را داشته باشد. پیش از این یک پلتفرم پرداخت ارزی فرامرزی توسط بانک مرکزی تایلند و هنگ کنگ توسعه یافته بود که میتواند در توسعه یوان دیجیتالی از ایدههای آن استفاده شود. در این پروژه، هشت بانک تایلندی و دو بانک هنگ کنگی به طور آزمایشی کار انجام مبادلات با استفاده از رمزارزها را آغاز کرده اند.
توانی راتنا- مدیرعامل اندیشکده ارزهای دیجیتالی گفت: چین به دنبال جهانی سازی یوان است و برای تحقق این هدف لازم است در مذاکره با دیگر بانکهای مرکزی در جهان، یک چارچوب مورد توافق طرفین برای انجام تراکنشها با استفاده از یوان دیجیتالی ایجاد شود.
در حال حاضر چین مراحل آزمایشی راه اندازی یوان دیجیتالی را سپری میکند و پس از فاز اولیه، کار استفاده از این ارز در دیگر شهرهای بزرگ این کشور در حال انجام است. چین میخواهد در زمان برگزاری مسابقات المپیک زمستانی سال ۲۰۲۲ امکان استفاده از یوان دیجیتالی فراهم باشد. یوان دیجیتالی همچنین قرار است برای انجام مبادلات خارجی، تجارت بین المللی و تبدیل ارز استفاده شود.