تاریخ: ۱۵ فروردين ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۴:۲۵
بازدید: ۳۴۰
کد خبر: ۲۰۴۳۰۹
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

بررسی نماد بورسی «وامید»

بررسی نماد بورسی «وامید»
‌می‌متالز - شرکت گروه مدیریت سرمایه‌گذاری امید با نماد «وامید» یکی از شرکت‌های هلدینگ بر پایه صنایع فلزی و صنعتی کشور است که در سال ۱۳۸۰ با مجوز بانک مرکزی ایران و سرمایه ۶۵۰ میلیارد ریالی تاسیس شد.

به گزارش می‌متالز، این شرکت پس از تغییر به سهامی‌عام در سال ۱۳۸۶ وارد بورس اوراق بهادار کشور شد و با تمرکز بر شرکت‌هایی از جمله گل‌گهر، چادرملو، گهر زمین، پترو امید آسیا، مدیریت انرژی امید تابان هور، کویر تایر، کمپرسورسازی پادنا و شرکت‌های دیگر در حال حاضر در زمینه‌های صنعتی و تولیدی- معدنی در کشور مشغول سرمایه‌گذاری‌های مختلف است.

از جمله موضوعات فعالیت این شرکت تشکیل و راه‌اندازی انواع شرکت و سرمایه‌گذاری در سهام و سهم‌الشرکه در صنایع، با هدف کسب انتفاع به طوری که به تنهایی یا به همراه سایر اشخاص حقوقی، کنترل شرکت‌های سرمایه‌پذیر را در اختیار گرفته یا در آن نفوذ قابل ملاحظه داشته باشد؛ فعالیت در زمینه معادن و فولاد، سیمان، ساختمان، بازار سرمایه و خدمات مالی برتر، بازرگانی، نفت و گاز و انرژی؛ ایجاد و تشکیل شرکت‌ها، مطالعه و بررسی طرح‌های توسعه، خرید و فروش سهام شرکت‌ها، سرمایه‌گذاری در امور تولیدی، بازرگانی، ساختمانی و خدماتی در داخل و خارج از کشور؛ اخذ هرگونه تسهیلات از بانک‌ها و موسسات مالی و اعتباری داخل و خارج از کشور و همچنین انتشار اوراق مشارکت طبق قوانین و مقررات جاری کشور؛ اعطای تسهیلات و ارائه خدمات مشاوره‌ای و مدیریتی و مشارکت و سرمایه‌گذاری با شرکت‌ها و موسسات خارجی در سطح عملیاتی خود است.

سهامداران عمده «وامید» در حال حاضر بانک سپه (با بیشترین میزان مالکیت در حدود ۷۰ درصد)، موسسه صندوق بازنشستگی، وظیفه، از کار افتادگی و پرسنل بانک، موسسه رفاه و تامین آتیه کارکنان بانک سپه و شرکت سرمایه‌گذاری سپه هستند که هم‌اکنون بیش از ۹۲ درصد مالکیت سهام این شرکت را در اختیار دارند. به بیان ساده می‌توان گفت «وامید» تقریبا در اختیار کامل بانک سپه و نهاد‌های آتیه‌محور آن قرار دارد که می‌تواند نکته مثبتی برای این سهم در آینده به حساب آید.

 

بررسی بنیادی و رصد مالی

سهم «وامید» در بهمن ماه موفق به شناسایی سود ۱۰۹۰‌میلیارد ریالی از محل فروش سرمایه‌گذاری‌ها شده که نسبت به یک‌ماهه سال قبل ۳۵۹۴ درصد افزایش داشته است. این شرکت در انتهای بهمن ماه چند شرکت بورسی در پرتفوی خود داشته که با رشد ۱۵۵۸ درصدی با بهای تمام‌شده ۸۶.۷۹۵ میلیارد ریال به بهای ۱.۴۳۸.۶۴۹میلیارد ریال رسیده‌اند. نسبت قیمت به خالص ارزش دارایی‌ها (P/ NAV) شرکت هم‌اکنون در محدوده ۷۳درصد است و البته نسبت قیمت به سود (P/ E) آن حدودا ۲۳ است.

آخرین صورت مالی میان‌دوره‌ای شرکت گروه مدیریت سرمایه‌گذاری امید مربوط به دوره ۶ ماه منتهی به ۳۱/ ۴/ ۹۹ است که شاید برای آمارگیری به روز سهم «وامید» کمی قابل اتکا نباشد. اما در این صورت وضعیت عملکرد مناسب بیان شده از جمله شاهد افزایش ۷۸درصدی درآمد‌های عملیاتی و رشد ۷۵درصدی سود عملیاتی این شرکت نسبت به دوره مشابه سال گذشته آن هستیم. سود خالص شرکت نیز طی بازه مذکور ۸۴درصد افزوده شده و منجر به افزایش ۶۹درصدی سود انباشته در سهم شده است.

نکته دیگر اینکه شرکت اخیرا نسبت به برگزاری مجمع فوق‌العاده برای افزایش سرمایه ۲۲۳درصدی از محل مطالبات حال شده سهامداران و آورده نقدی به‌علاوه سایر اندوخته‌ها اقدام کرده است که هم‌اکنون در مرحله پس از مجمع قرار دارد.

 

بررسی تکنیکال و سناریو‌ها

سهم «وامید» رالی اصلی خود را از ابتدای آذر ماه ۱۳۹۸ آغاز کرد و در کمتر از ۹ ماه با ۷۸۵ درصد رشد خود را به قیمت ۱۷هزار ریال رسانید. (قیمت‌ها به‌دلیل روال افزایش سرمایه به‌صورت تعدیل‌نشده بررسی شده‌اند) پس از آن سهم با اصلاح عمیق ۴۰ درصدی به محدوده ۱۰۱۵۰ ریال افت کرد و در ادامه به مدار رنج افقی وارد شد و هم‌اکنون ضریب بازدهی ۴۷۵درصدی در طول بازه مذکور دارد. سهم به‌مدت پنج ماه است در محدوده رنج قرار گرفته و با توجه به شرایط ریزشی بازار، ضمن تامین شرایط نقدشوندگی، به‌خوبی قیمت خود را روی چارت حفظ کرده که می‌توان از آن به‌عنوان دو امتیاز مثبت برای «وامید» نام برد. در سناریوی افت می‌توان حد ضرر غیر بلندمدتی را سقوط به زیر تراز ۱۰ هزار ریال مدنظر گرفت. در سناریوی رشد نیز در صورت گذر موفق از تراز ۱۴۲۰۰ ریال می‌توان تغییر روند سهم بر مدار صعودی را برای معامله‌گران در نظر گرفت. سهامداران بلندمدت با دید بنیادی نیز برای داشتن این سهم در پرتفوی خود به دید چند ساله مشکلی نداشته و بنابراین می‌توانند با توجه به صورت‌های مالی دوره‌ای «وامید» با این سهم همراه بمانند.

منبع: دنیای اقتصاد

عناوین برگزیده