تاریخ: ۱۷ فروردين ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۴:۱۳
بازدید: ۵۰۳
کد خبر: ۲۰۴۳۶۹
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

علت شکل گیری بازار سیاه سیمان/ مهمترین مانع صنعتگران در سال پشتیبانی تولید

علت شکل گیری بازار سیاه سیمان/ مهمترین مانع صنعتگران در سال پشتیبانی تولید
‌می‌متالز - یک کارشناس صنعت سیمان، قیمت گذاری مناسب سیمان بر اساس هزینه حمل و نقل کارخانه‌ها را خواستار شد و گفت: مهمترین مانع در این صنعت، عدم توجه به قیمت تمام شده تولید است.

به گزارش می‌متالز، علی محمد بُد با بیان اینکه طبق اعلام مدیران بورسی، هر شرکتی که سهامش در بورس پذیرفته می‌شود، تولیداتش باید از شمول قیمت گذاری آزاد شود، اظهار داشت: در حال حاضر سیمان و فولاد وضعیت مشابهی دارند، اما قیمت گذاری فولاد تقریباً آزادانه صورت می‌گیرد و این موضوع در مورد سیمان اتفاق نمی‌افتد.

وی با اشاره به افزایش هزینه تولید سیمان در کشور، گفت: قیمت تمام شده تولید سیمان بیش از ۳۵ درصد رشد داشته است و در این شرایط اگر قیمت سیمان تعدیل نشود کارخانه‌ها با مشکلات زیادی روبرو می‌شوند و در نهایت تولید این محصول کاهش خواهد یافت.

بُد با تاکید بر لزوم توجه بیشتر به صنعتگران و رفع مشکلات تولید در سالی که با عنوان «تولید، پشتیبانی‌ها و مانع زدایی ها» نامگذاری شده است، اظهار داشت: تولیدکنندگان سیمان با مشکل قیمت گذاری مناسب محصولاتشان روبرو هستند و همین موضوع مانع از اجرای طرح‌های توسعه‌ای و جدید در صنعت سیمان شده است.

وی افزود: در حال حاضر در برخی شهر‌ها از جمله تهران بازار سیاه ۱۰۰ درصدی برای سیمان وجود دارد به طوری که هر پاکت سیمان را از کارخانه ۱۷ هزار تومان می‌خرند و همان را جلوی کارخانه ۳۶ هزار تومان می‌فروشند.

وی با بیان اینکه تولید سیمان در برخی مناطق بیشتر از نیاز و در برخی مناطق دیگر کمتر از نیاز است، تصریح کرد: هم اکنون به دلیل افزایش قابل توجه هزینه حمل، سیمان به برخی نقاط به اندازه قبل ارسال نمی‌شود، چنانچه قبلاً سیمان از کردستان، خمسه، نائین، اصفهان، جوین و شاهرود به تهران ارسال می‌شد، اما حالا کامیوندار‌ها حاضر به جابجایی این محصول با قیمت قابل قبولی نیستند و در نتیجه در تهران بازار سیاه سیمان شکل گرفته است.

این کارشناس صنعت سیمان با تاکید بر اینکه سیستم قبلی قیمت گذاری واحد برای سیمان دیگر جوابگو نیست، گفت: قیمت تمام شده سیمان در مناطق مختلف، متفاوت است و به همین دلیل قیمت گذاری این محصول باید به کارخانجات سپرده شود تا با توجه به هزینه حمل و نقل، قیمت کارشناسی تعیین شود.

به گفته وی، در حال حاضر صنعت سیمان با ۲۰ هزار تن مازاد تولید روبرو هستند که در گذشته نیز همین میزان مازاد تولید وجود داشت و رقابت منفی بین تولیدکنندگان شکل گرفته بود، اما حالا به دلیل قیمت گذاری نامناسب با شکل گیری بازار سیاه روبرو هستیم.

وی تصریح کرد: به دلیل عدم بازسازی، کارخانه‌ها با حدود ۷۰ درصد ظرفیت خود فعال هستند.

منبع: خبرگزاری فارس

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده