به گزارش میمتالز، در این گزارش به بررسی نوسانات ارزش و بازدهی صندوقهای سرمایه در سهام پرداختهشده است.
ارزش کل صندوقهای سرمایهگذاری در سهام تا پایان روز سهشنبه ۱۷ فروردینماه امسال به ۳۱۴ هزار و ۱۸۰ میلیارد ریال رسید.
در هفته قبل با احتساب خروج ۳.۵۳۰ میلیارد ریال خروج سرمایه از این صندوقها و بازدهی منفی ۳.۷ درصدی، ارزش صندوقهای سهامی در حدود ۲۰ هزار میلیارد ریال کاهش ارزش را تجربه کردند.
ارزش خالص داراییهای صندوقهای سرمایهگذاری در سهام در روز سهشنبه ۱۷ فروردینماه امسال و همانگونه که در ابتدای گزارش نیز ذکر شد به ۳۱۴ هزار و ۱۸۰ میلیارد ریال رسید.
دو صندوق تحت مدیریت مجموعه مفید یعنی صندوقهای پیشرو و پیشتاز به ترتیب با ۲۶.۱۴۴ و ۲۰.۰۵۰ میلیارد ریال، همچنان پرارزشترین صندوقهای سهامی هستند.
برپایه این گزارش، دو صندوق گنجینه ارمغان الماس و سینا نیز به ترتیب با ۱۸۴ و ۲۶۱ میلیارد ریال، دو صندوق باارزش پایین محسوب میگردند.
بازدهی متوسط صندوقهای سهامی در هفته قبل و با توجه به روند نزولی بازار به منفی ۳.۷ درصد رسید.
لازم به ذکر است که شاخص کل بورس نیز در این بازه زمانی ۳.۳ درصد افت را تجربه کرد و شاخص کل هموزن ۱ درصد منفی بود؛ در هفتهای که تمامی صندوقهای سهامی بازدهی منفی را محقق کرد.
دو صندوق یکم سامان و قابل معامله معیار به ترتیب با ۵.۷ و ۵.۵ درصد بازدهی منفی، ضعیفترین عملکرد هفتگی را داشتند ضمن آنکه دو صندوق سهم آشنا و بانک دی با ۱.۶ و ۲ درصد منفی، کمترین بازدهی منفی را داشتند.
در یک ماه گذشته متوسط بازدهی صندوقهای سهامی به ۶ درصد مثبت رسید. بهترین عملکرد ماهیانه را دو صندوق یکم آبان و کاریزما به ترتیب با ۱۰.۲ و ۱۰ درصد محقق نمودند. ضعیفترین عملکرد ماهیانه نیز مربوط به دو صندوق معیار و بانک دی با ۰.۲ و ۱ درصد مثبت بود.
متوسط بازدهی سهماهه نیز به منفی ۵.۳ درصد رسید. در سه ماه گذشته بازدهی تنها ۴ صندوق مثبت بوده است و ۶۴ صندوق بازدهی منفی را محقق کردند؛ متوسط بازدهی سالیانه صندوقهای سهامی در یک سال منتهی به ۱۷ فروردینماه امسال به ۱۱۳ درصد رسیده است. این در حالی است که بازدهی بازار سرمایه بر اساس دو معیار شاخص کل و شاخص کل هموزن به ترتیب معادل ۱۱۸ و ۱۱۵ درصد بوده است.
بهترین عملکرد سالیانه را دو صندوق آسمانی آرمانی سهام و سرو سودمند مدبران به ترتیب با ۱۸۱ و ۱۷۳ درصد بازدهی داشتهاند. ضعیفترین عملکرد سالیانه نیز مربوط به دو صندوق گنجینه ارمغان الماس و یکم سامان به ترتیب با ۵۱.۵ و ۵۲ درصد بازدهی بوده است. بازدهی این دو صندوق کمتر از بازدهی اکثر صندوقهای مختلط بازار سرمایه نیز محسوب میگردد. لازم به ذکر است که ۲۴ صندوق از ۶۸ صندوق موردبررسی، در یک سال گذشته بازدهی کمتر از ۱۰۰ درصد داشتهاند.
در هفته گذشته شاهد خروج سرمایه از صندوقهای سهامی به ارزش ۳ هزار و ۵۳۰ میلیارد ریال بودیم. دو صندوق قابل معامله هستی بخش آگاه و ارزش کاوان آینده به ترتیب با ۶۰۳ و ۴۴۳ میلیارد ریال بیشترین خروج سرمایه را داشتهاند. همچنین دو صندوق مشترک بانک خاورمیانه و میعاد ایرانیان با جذب ۶۳ و ۴ میلیارد ریال منابع مالی، بیشترین جذب سرمایه را داشتهاند.
منبع: بورس نیوز