تاریخ: ۲۵ فروردين ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۸:۳۱
بازدید: ۲۲۶
کد خبر: ۲۰۵۷۱۰
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

موافقت با استخراج سنگ برای هنرمندان حجار

موافقت با استخراج سنگ برای هنرمندان حجار
‌می‌متالز - هنرمندان حجار برای تولیدات صنایع‌دستی از معادن شهر "هفشجان "سنگ برداشت می‌کنند.

به گزارش می‌متالز، معاون صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان گفت: اعضای شورای معادن استان برای برداشت سنگ از یکی کوه‌های شهر هفشجان از توابع شهرستان شهرکرد موافقت کردند.
مهرداد رئیسی تأکید کرد: این موافقت به‌منظور برداشت سنگ سه‌عنوان ماده اولیه تولید صنایع‌دستی برای سه هنرمند رشته حجاری در هفشجان انجام شد.
وی افزود: سال گذشته رشته سنگ‌تراشی در هفشجان ثبت جغرافیای ملی شده است.
رئیسی تصریح کرد: هفشجان ازکهن‌ترین خاستگاه‌های سنگ‌تراشی درایران و حرفه سنگ‌تراشی از اصیل‌ترین، مهم‌ترین و زیباترین رشته‌های صنایع‌دستی کشور است.
رئیسی گفت: سنگ‌تراشی هفشجان با قدمت بالای ۷۰۰ سال از رشته‌های صنایع‌دستی شناخته شده در چهارمحال و بختیاری است که تولیدات هنرمندان این حوزه در بین مردم ایران و جهان مورد استفاده قرار می‌گیرد.
مشهورترین سنگ‌تراشان هفشجان سابقه ۷۰۰ سال فعالیت در رشته حجاری را دارند.
یکی از آئین‌های مردم چهارمحال و بختیاری به‌خصوص بختیاری‌ها، قرار دادن شیرسنگی (بردشیر) بر مزار چهره‌های ماندگار و سرشناس است.
بردشیر (شیرسنگی) نماد شجاعت، دلاوری، میدان‌داری و صفات و ویژگی‌های برجسته‌ای، چون هنرمندی در شکار، تیراندازی، جنگ و سوارکاری فردی است.
شیرسنگی اسلامی در مناطق چهارمحال و بختیاری و خوزستان دیده می‌شود و هفشجان مهم‌ترین مرکز ساخت شیرسنگی از ابتدا تاکنون بوده و غالب استفاده برای افراد شجاع چهارمحالی و نیز مردم ایل بختیاری است که در گویش بختیاری به این مجسمه‌ها بردشیر می‌گویند.
قدیمی‌ترین شیرِ سنگی موجود در چهارمحال و بختیاری، شیر عبدالحمید بن ابراهیم هفشجانی در سال ۱۰۱۳ هجری قمری (۴۳۵ سال پیش) مربوط به دوره صفویه است، به‌طور یقین نمونه‌های کهن‌تر اسلامی در این خاستگاه وجود داشته‌اند.
هفشجان در هشت کیلومتری شهرکرد مرکز استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است.
منبع: خبرگزاری صدا و سیما

عناوین برگزیده