تاریخ: ۲۹ فروردين ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۱:۴۴
بازدید: ۳۱۳
کد خبر: ۲۰۶۲۷۶
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
آب و هوای گلستان را می‌خورند، مالیات را به سمنان می‌دهند!

برداشت از بزرگ‌ترین معادن گلستان و واریز پول به جیب دیگران!/ غفلت از قانون توسط استاندار گلستان

برداشت از بزرگ‌ترین معادن گلستان و واریز پول به جیب دیگران!/ غفلت از قانون توسط استاندار گلستان
‌می‌متالز - معادن تخت و رضی که برداشت آن‌ها بر عهده شرکت البرز شرقی و معادن ملچ آرام و زمستان یورت که بهره برداری از آن‌ها بر عهده شرکت شمال شرق شاهرود است هیچ کدام از آن‌ها دفاتر مرکزی خود را در استان قرار نداده اند تا پرداخت مالیات آن‌ها در استان سمنان باشد!

به گزارش می‌متالز، گلستان با توجه به تمام ارزیابی‌هایی که در کشور دارد در زمره استان‌های محروم و نیازمند توسعه است که جبران این محرومیت از نگاه دولت‌های مختلف متفاوت است.

صنعتی نبودن و عدم وجود صنایع تبدیلی در استان با وجود حضور بستر‌های مناسب در این زمینه‌ها از مهم‌ترین چالش‌های استان است که ما را درگیر مشکلات دیگری نظیر عدم ایجاد اشتغال پایدار متناسب با جمعیت و نبود اسپانسر‌های ورزشی برای حمایت از استعداد‌های استان کرده است.

با وجود همه چالش‌ها گلستان استانی نبوده که از نظر ذخایر معدنی جزء استان‌های فقیر باشد، شاید تعداد کارخانه‌ها و صنایع تبدیلی بزرگ در استان از تعداد انگشت‌های دست کمتر باشد، اما نعمت‌های الهی بسیاری در استان وجود دارد که با بهره گیری از آن‌ها می‌توان حال و روز بهتری را برای گلستان رقم زد.

گلستان مانند استان‌هایی نظیر اصفهان، کرمان، خراسان رضوی و اراک دارای معادن بزرگ و پر سود نیست، اما معادن زغال سنگ و ید که در استان وجود دارند می‌توانند حال و روز جوانان استان را بهتر کنند.

برنامه ششم توسعه مهم‌ترین سند بالا دستی است که همه دولت‌ها سعی داشته اند با به اجرا رساندن حداکثری این سند به مجموعه افتخارات خود بیفزایند چرا که میزان توانمندی دولت‌ها مطابق با اجرای دقیق و صحیح این سند بررسی می‌شود.

اما مشکل برخی معادن گلستان کجاست؟ مشکل دقیقا غفلت از ماده ۴۳ برنامه ششم توسعه است، شورای معادن استان را که ریاست آن بر عهده استاندار است موظف می‌کند تا شرکت‌های بهره بردار را موظف کنند دفاتر مرکزی شرکت را در استان محل بهره برداری ایجاد کنند تا حوزه مالیاتی آن‌ها در گلستان باشد.

ماده ۴۳ برنامه ششم توسعه جز ۴ که به صراحت می‌گوید: «حساب‌های بانکی و گردش مالی خرید و فروش معادن با رعایت ضوابط قانونی، باید در استان‌های محل ذخایر معدنی انجام پذیرد و دفاتر مالی و قانونی مربوطه در استان‌های مذکور مستقر میشود و حوزه مالیاتی آن‌ها در همان استان‌ها تعیین میشود و شورای معادن استان موظف است بر اجرای این جزء نظارت کند.»

توضیح دادن بیشتر این نص صریح قانونی اتلاف وقت را به همراه دارد چرا که به صورت صریح مشخص شده چه عملی باید صورت پذیرد و چه کسی مسوول نظارت بر اجرای صحیح قانون است.

معادن زغال سنگ در استان گلستان از جمله مهم‌ترین معادنی هستند که می‌توانند آورده مالی بسیاری را برای استان و منطقه داشته باشند که معادن تخت، رضی، ملچ آرام و زمستان یورت از معادنی هستند در طول سال می‌توانند هر کدام به تنهایی آورده مالی چندین میلیاردی را برای استان داشته باشند.

معادن تخت و رضی که برداشت آن‌ها بر عهده شرکت البرز شرقی و معادن ملچ آرام و زمستان یورت که بهره برداری از آن‌ها بر عهده شرکت شمال شرق شاهرود است هیچ کدام از آن‌ها دفاتر مرکزی خود را در استان قرار نداده اند تا پرداخت مالیات آن‌ها در استان سمنان باشد!

این یعنی همان به خواب زمستانی فرو رفتن شورای معادن استان که شرکت دیگری از استان دیگری منابع استان گلستان را برداشت می‌کند و زمان آورده مالی که می‌تواند به توسعه استان کمک کند پول آن را به جیب استان دیگری می‌پردازد.

به اذعان کارشناسان معادن و اقتصادی استان بار‌ها سعی برای اجرای صحیح این قانون شده، اما به جهت اینکه پیگیری‌های لازم صورت نپذیرفته این اتفاق صورت نگرفته که اگر دفاتر مرکزی آن‌ها در گلستان ایجاد شود می‌تواند آورده مالیاتی بسیار مناسبی را برای شرق گلستان داشته باشد.

به اذعان یکی از نمایندگان گلستان در مجلس شورای اسلامی نیز این قانون می‌تواند آورده مالی بسیار زیادی داشته باشد که نمایندگان نیز در جلسه با وزیر صمت و رییس مجلس آن را مورد بررسی قرار داده اند.

مواد قانونی دیگری نیز در خصوص معادن استان وجود دارد که رعایت نمی‌شوند و باید به صورت دقیق‌تر مورد بررسی قرار بگیرند، اما فعلا از استاندار گلستان و شورای معادن این انتظار می‌رود تا همین یک قانون را به مرحله اجرا برسانند تا مواد دیگر در وقت و زمان مناسب خود مورد بررسی قرار بگیرند.

منبع: گلستان ما

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده