تاریخ: ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۴:۰۷
بازدید: ۳۳۱
کد خبر: ۲۰۸۱۱۳
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
بررسی تغییر مالکیت‌ها در اولین هفته مثبت بورس ۱۴۰۰ نشان می‌دهد،

افزایش فعالیت سهامداران خرد در جبهه خرید

افزایش فعالیت سهامداران خرد در جبهه خرید
‌می‌متالز - بورس تهران در حالی اولین هفته مثبت را در کارنامه سال ۱۴۰۰ خود ثبت کرد که به دنبال شرایط مثبت ایجاد شده، سهامداران خرد نیز در سمت خرید فعال‌تر شده و تا حدودی از فروش‌های هیجانی خود عقب نشینی کردند.

به گزارش می‌متالز، هر چند نقدینگی همچنان در زمین سهامداران عمده باقی ماند، اما حجم آن نسبت به هفته‌های گذشته کمتر بود. به طوریکه خالص خرید حقوقی‌ها در هفته منتهی به ۸ اردیبهشت ماه به بیش از ۱۱۰۰ میلیارد تومان رسید.

بورس تهران در حالی معاملات هفته منتهی به ۸ اردیبهشت ماه را با رشد هر چند اندک و ۰.۰۵ درصدی شاخص کل سپری کرد که به این ترتیب نخستین هفته سبز بورس در سال ۱۴۰۰ به ثبت رسید؛ بسته ۷+۳ حمایت از بورس، تداوم رشد قیمت‌ها در بازار‌های جهانی و ارزنده‌شدن قیمت بسیاری از سهام صادراتی بورس و همچنین خوش‌بینی‌های ایجاد شده در خصوص برجام، سبب‌شده تا شاهد افزایش تقاضا در نماد‌های مرتبط با این موارد باشیم. به طوریکه بورس تهران در دو روز متوالی پایان هفته با رشد شاخص کل همراه شد و سهامداران خرد نیز در زمینه خرید سهام فعال‌تر شدند. در نهایت هفته منتهی به ۸ اردیبهشت ماه با انتقال یک هزار و ۱۷۵ میلیارد تومان نقدینگی در مسیر پرتفوی سهامداران حقیقی به حقوقی خاتمه یافت.

شنبه: نخستین روز هفته با ثبت نوسان منفی در کارنامه بورس تهران و تداوم عقب نشینی سهامداران خرد در خرید سهام آغاز شد. به طوریکه شاخص کل بورس در جریان معاملات روز شنبه با افت ۷۷۰۰ واحدی به سطح پایین‌تر از ۱.۲ میلیون واحد عقب نشینی کرد. در این روز بار دیگر حقوقی‌ها بیش از حقیقی‌ها خریدار سهام بودند و با خالص خرید بیش از ۳۳۶ میلیارد تومان، مالکیت‌های سهام را از آن خود کردند.

یکشنبه: کاهش حدود یک درصدی شاخص کل بورس در معاملات روز یکشنبه در حالی رخ داد که حقوقی‌های بازار همچنان به خرید‌های خود ادامه دادند و خالص خرید بیش از ۴۴۲ میلیارد تومانی را در کارنامه خود ثبت کردند.

دوشنبه: معاملات روز دوشنبه بورس تهران با رونق دادوستد‌ها در گروه فلزات اساسی و شیمیایی خاتمه یافت. به طوریکه شاخص کل بورس تهران که در همان دقایق ابتدایی افت ۳۸۰۰ واحد را ثبت کرده بود از کف روزانه بازگشت و به افت ۰.۰۸ درصدی اکتفا کرد. این در حالی است که معامله گران خرد بازار همچنان به فروش‌های پرحجم خود ادامه دادند و در نهایت ۲۷۴ میلیارد تومان نقدینگی به پرتفوی سهامداران عمده منتقل شد.

سه شنبه: شاخص کل بورس تهران در حالی معاملات روز سه شنبه را با رشد بیش از ۱۵ هزار واحدی سپری کرد که این امر بازپس گرفتن مجدد مزر یک میلیون و ۲۰۰ هزار واحد را به دنبال داشت. به این ترتیب در حالی شاخص کل دومین رشد بزرگ سال ۱۴۰۰ را تجربه کرد که افزایش خرید‌ها از سوی سهامداران خرد نیز تشکیل شد. هر چند تغییر مسیر نقدینگی به زمین حقیقی‌های بازار رخ نداد، اما خالص خرید سهامداران عمده به عدد ۹۳ میلیارد تومان رسید.

چهارشنبه: آخرین روز کاری هفته نیز با سیزپوشی شاخص کل بورس به پایان رسید وبرای اولین‌بار در این سال دو روز پی‌درپی مثبت را تجربه کرد. به طوریکه در جریان معاملات روز چهارشنبه شاخص‌بورس با افزایش ۵ هزار واحدی همراه شد. نکته قابل‌توجه در این روز کاهش فروش سهامداران حقیقی بود و خالص خرید این گروه از بازیگران سهام به ۲۹ میلیارد تومان محدود شد. در این میان معامله گران خرد بازار بیشترین توجه را به جمع آوری سهام گروه «بانکی» نشان دادند که با خالص خریدی در حدود ۱۱۰ میلیارد تومان دنبال شد. در مقابل سهام دو گروه «فرآورده‌های نفتی» و «سیمان» در صدر خرید‌های سهامداران عمده قرار گرفت.

نگاهی به صنایع مورد توجه معاملعه گران

بررسی صنایع مورد توجه معامله گران در هفته منتهی به ۸ اردیبهشت ماه نشان از آن دارد که گروه محصولات فلزی بیشترین خرید را از سوی سهامداران خرد تجربه کرد و تنها صنعتی بود که حقیقی‌ها خالص خرید مثبتی در آن ثبت کردند. به طوریکه خالص خرید سهامداران خرد در این گروه به حدود ۴۴۰ میلیون تومان رسید. در این میان تقریبا تمامی نقدینگی مزبور به خرید سهام «فاذر» تعلق داشت.

اما در میان نماد‌های معامله شده، سهامداران خرد تحرکات بیشتری نشان دادند؛ بیشترین سهام خریداری شده توسط این گروه از بازیگران در هفته گذشته به جمع آوری سهام بانک ملت تعلق داشت. به طوریکه خالص خرید حقیقی‌ها در نماد «وبملت» به ۳۶.۵ میلیارد تومان رسید. حقیقی‌ها در میان نماد‌های شیمیایی نیز خرید‌های قابل توجهی در دو نماد پتروشیمی نوری و گروه پتروشیمی سرمایه گذاری ایرانیان داشتند. به طوریکه خالص خرید ۲۱ میلیارد تومانی در نماد «نوری» و ۱۸.۷ میلیارد تومانی در نماد «پترول» را ثبت کردند. در گروه فلزات اساسی نیز خرید سهام دو نماد «فجر» و «فملی» در کانون بازیگران خرد بازار قرار گرفت. به طوریکه ۱۲.۸ میلیارد تومان از سهام فولاد امیرکبیرکاشان و ۷.۶ میلیارد تومان از سهام ملی مس ایران به پرتفوی معامله گران حقیقی منتقل شد. از سوی دیگر حقیقی‌ها در گروه خودرویی نیز بیشترین خرید را در سهام گروه بهمن داشتند که با انتقال بیش از ۶میلیارد تومان نقدینگی در مسیر پرتفوی سهامداران حقوقی به حقیقی «خبهمن» همراه شد.

در سمت مقابل، سهامداران عمده بیشترین خرید را در هفته گذشته در گروه بانکی داشتند که با اختصاص خالص خرید بیش از ۲۴۲ میلیارد تومانی همراه شد. در این میان بانک پاسارگاد در صدر خرید‌ها جای گرفت. به طوریکه ۱۲۴.۵ میلیارد تومان نقدینگی در مسیر پرتفوی سهامداران حقیقی به حقوقی در نماد «وپاسار» جابجا شد. در همین راستا بانک تجارت نیز شاهد ثبت خالص خرید بیش از ۵۵ میلیارد تومان از سوی سهامداران عمده بود.

از سوی دیگر در این هفته معامله گران عمده به خرید سهام «برکت» نیز توجه نشان دادند و خالص خرید بیش از ۷۹ میلیارد تومانی را در این نماد ثبت کردند. نماد «افق» نیز خالص خرید بیش از ۴۰ میلیارد تومانی را از سوی حقوقی‌ها تجربه کرد.

منبع: پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده