به گزارش می متالز، اوپک و متحدانش تحت فشار دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا، در ژوئن موافقت کردند عرضه را به میزان یک میلیون بشکه در روز افزایش دهند تا از کمبود عرضه و افزایش قیمتها در آستانه بازگشت تحریمهای واشنگتن علیه تهران جلوگیری کنند.
خالد الفالح، وزیر انرژی عربستان سعودی، پس از توافق ژوئن اظهار کرده بود اوپک و غیراوپک مجموعا حدود یک میلیون بشکه در روز به تولیدشان اضافه خواهند کرد، اما اسناد اوپک که بدست رویترز رسیده است نشان میدهد هنوز این میزان افزایش به طور کامل تحقق پیدا نکرده است.
اوپک اعلام کرده در مسیر انجام چنین کاری است، اما هیچ مهلت زمانی را مشخص نکرده است. محمد بارکیندو، دبیرکل اوپک، هفته گذشته اظهار کرده بود: این کار در حال پیشرفت است.
بر اساس اسنادی که از سوی مقر اوپک در وین برای دیدار کمیته فنی تهیه شده، اعضای اوپک به جز نیجریه، لیبی و کنگو، در سپتامبر نسبت به مه ۴۲۸ هزار بشکه در روز تولید بیشتری داشتند.کمیته فنی اوپک و غیر اوپک اعلام کرده بازبینی کمیته فنی مشترک تولیدکنندگان، پایبندی اعضا به سهمیه تولید نفت را نشان داده است.
عربستان سعودی بیشترین افزایش عرضه نفت را داشته و تولیدش را به میزان ۵۲۴ هزار بشکه در روز در سپتامبر نسبت به ماه مه افزایش داشت. کشورهای عراق، کویت و امارات متحده عربی نیز افزایش تولید داشتند.
ایران که با تحریم صادرات نفت از سوی آمریکا مواجه است، تولیدش را ۳۷۶ هزار بشکه در روز در سپتامبر در مقایسه با ماه مه کاهش داد و اعلام کرده که اوپک و عربستان سعودی قادر نیستند عرضه کمتر از سوی ایران را جبران کنند.
حسین کاظم پور اردبیلی، نماینده ایران در اوپک ماه گذشته گفته بود مازاد ظرفیتی وجود ندارد.در میان سایر اعضای اوپک، تولید ونزوئلا ۱۸۹ هزار بشکه در روز و تولید آنگولا ۱۷ هزار بشکه در روز کاهش پیدا کرد.
بر پایه اسناد اوپک، کشورهای غیراوپک که با اوپک همکاری دارند، از ماه مه ۲۹۶ هزار بشکه در روز به تولیدشان اضافه کردهاند. تولید روسیه ۳۸۹ هزار بشکه در روز افزایش پیدا کرده اما تولید قزاقستان، مکزیک و مالزی دچار کاهش شد.
نیجریه، لیبی و کنگو در توافق محدودیت عرضه اوپک مشارکت ندارند و با احتساب این کشورها، تولید اوپک در سپتامبر به ۶۲۸ هزار بشکه در روز رسید.