تاریخ: ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۰ ، ساعت ۲۲:۴۱
بازدید: ۲۴۲
کد خبر: ۲۰۸۹۹۶
سرویس خبر : آهن و فولاد

رفع موانع تولید در فولاد خوزستان/ نقش واحد تحقیق و توسعه در رفع موانع درون سازمانی

رفع موانع تولید در فولاد خوزستان/ نقش واحد تحقیق و توسعه در رفع موانع درون سازمانی
‌می‌متالز - فولاد خوزستان قیمت گذاری دستوری را یکی از موانع موجود در مسیر توسعه صنعت فولاد می‌داند، اما نباید فراموش کرد که تحقق شعار سال ۱۴۰۰ در این مجموعه در کنار حمایت‌های دولت، نیازمند برنامه‌های درون سازمانی است.

به گزارش می‌متالز، شعار سال ۱۴۰۰ یعنی «تولید، پشتیبانی‌ها و مانع زدایی ها» نور امید بر توسعه فعالیت‌های بخش‌های مختلف اقتصادی است که در سال ۱۳۹۹ با مشکلات بسیاری همراه بودند.
صنعت فولاد که در سال گذشته علاوه بر مشکلات ناشی از تحریم با موانع دیگری مواجه بود که امروز فعالان آن چشم به تحقق این شعار دوخته اند، اما نباید فراموش کرد که مانع زدایی تنها محدود به تصمیمات اتخاذ شده از سوی دولت و وزارت صنعت، معدن و تجارت نمی‌شود بلکه در این میان باید برخی موانع درون سازمانی نیز با همت مدیران و با تدوین نقشه راه ۱۴۰۰ از سرراه تولید برداشته شود.

فولاد خوزستان که واحدی اثر گذار بر قیمت گذاری زنجیره فولاد است نیز با برخی موانع برون سازمانی و درون سازمانی مواجه است که حل آن‌ها نقش مهمی در افزایش تولید و توسعه صادرات خواهد داشت.

دولت دست از دخالت بردارد

شاید اصلی‌ترین مانع بر سرراه فولاد خوزستان و دیگر تولیدکنندگان زنجیره فولاد بحث قیمت گذاری دستوری دولت باشد.

درواقع اولین قدم برای تحقق شعار سال از سوی دولت، خروج از بحث قیمت گذاری است.
در این باره بهمن تجلی زاده معاونت بازاریابی و فروش شرکت فولاد خوزستان چندی پیش در نشستی کلاب هاوسی با اشاره به موضوع قیمت گذاری بیان کرد: قیمت گذاری دستوری اثرات منفی‌ای بر مولفه‌های اقتصادی دارد.

وی ادامه داد: در حال حاضر مبنای قیمت گذاری شمش فولاد خوزستان است. امروز قیمت شمش حدود ۴۳۰ دلار است در حالی که در بازار جهانی ۵۸۰ دلار است. فاصله این دو با هم ۲۵ درصد است که معضلات فراوانی به همراه دارد.

آن طور که مطرح می‌شود تفاوت قیمت شمش داخلی و جهانی باعث می‌شود انگیزه ایجاد ارزش افزوده در حلقه‌های دیگر از بین رفته یا تولیدکنندگان محصولات میانی سودچندانی از تولید نداشته باشند.

درنتیجه اصلی‌ترین تصمیم برای حل این مشکل آزادسازی بازار است تا عرضه و تقاضا خود قیمت‌ها را مشخص کنند.

معاونت بازاریابی و فروش شرکت فولاد خوزستان همچنین تصریح کرد: دو سال گذشته شعار سال جهش تولید بود، اما مسوولان با قیمت گذاری خلاف جهش تولید اقدام کرده اند. تنها فولادسازان بزرگ علی رغم قیمت گذاری منفی زنده بمانند که آن هم به دلیل خاصیت خصولتی بودن آن‌ها است.

درواقع فولادی‌های بزرگ هم از قیمت گذاری دستوری آسیب دیده اند در سال جاری خواستار حل این مشکل هستند.

تامین مواد اولیه مانعی مشترک میان دولت و فولادی‌ها

تامین مواد اولیه نیز از مهمترین گلوگاه‌های تولید در صنعت فولاد بشمار می‌رود که در سال‌های اخیر نگرانی مدیران برای تامین آن بیش از گذشته شده است.

هرچند فولاد خوزستان سال گذشته با تامین مواد اولیه و دپوی آن موفق به ثبت رکورد‌های تولید شد، اما باید در سال جاری در کنار حمایت‌های دولت، خود در این زمینه وارد برنامه ریزی مشخصی شده تا در ماه‌های پیش رو بار دیگر زنگ کمبود مواد اولیه به صدا در نیاید.

سرمایه گذاری مشترک در معادن و توسعه همکاری با معادن کوچک می‌تواند راهکار درون سازمانی فولاد خوزستان برای تامین مواد اولیه باشد. اما در آن سوی ماجرا دولت نیز می‌تواند با توسعه اکتشافات در عمق و ارائه تسهیلات لازم برای واردات تجهیزات و ماشین آلات اکتشافی این مانع را از مسیر توسعه بخش معدن و به دنبال آن صنعت فولاد بردارد.

واقعی شدن قیمت برق و تصمیمات درون سازمانی

سال ۹۹ قطع شدن برق و گاز توانست مشکلات زیادی را برای واحد‌های فولاد به دنبال داشته باشد. اما درست در همین زمان زمزمه‌هایی از واقعی شدن قیمت حامل‌های انرژی به گوش می‌رسید که درنهایت این موضوع در کلیات بودجه ۱۴۰۰ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید.
درنتیجه تولید فولاد در سال جاری با افزایش هزینه‌ای جدید در زمینه انرژی همراه می‌شود.
تجلی زاده درباره قیمت انرژی بیان کرد: امسال قرار است هزینه انرژی فولاد سازان ۳۸۰ درصد باشد. اما خوشحال می‌شویم رانت‌ها اعمال شده از میان برداشته شود، اما قیمت گذاری واقعی شود.

درواقع فولاد خوزستان با حذف قیمت گذاری دستوری موضوع افزایش قیمت برق را مثبت تلقی می‌کند، اما نکته مهم آن است که مدیریت راهبردی مجموعه باید به صورتی باشد که این افزایش قیمت تاثیر چشمگیری بر قیمت تمام شده نداشته و رقابت در بازار‌های جهانی را دشوار نکند.
استفاده از تکنولوژی‌های جدید و همچنین آموزش نیرو‌های کار از موضوعاتی است که می‌تواند مانع افزایش مصرف انرژی را از میان بردارد. درنتیجه نقش واحد‌های تحقیق و توسعه فولاد خوزستان شاید در سال جاری بیش از گذشته باشد.

درنگاهی کلی به شعار سال و بررسی آن در مجموعه فولاد خوزستان که یکی از واحد‌های مهم تولیدی در صنعت فولاد به شمار می‌رود این نتیجه حاصل می‌شود که هرچند پشتیبانی‌ها از تولید باید از سوی دولت محقق شود، اما رفع موانع نیازمند تعاملی دوسویه بوده و باید در بخشی از ماجرا واحد‌های تولیدی نیز خود دست به کار شوند.

منبع: تیتر ۲۰

عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت