تاریخ: ۰۳ ارديبهشت ۱۴۰۰ ، ساعت ۲۲:۴۰
بازدید: ۲۷۲
کد خبر: ۲۱۰۰۰۶
معاون وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد:

رشد ۲۹ درصدی ترانزیت راه‌آهن ایران در سال ۹۹ با وجود پاندمی کرونا / جابه‌جایی رکورد ۱۰ سال اخیر مبادله ریلی کالا با ترکیه

رشد ۲۹ درصدی ترانزیت راه‌آهن ایران در سال ۹۹ با وجود پاندمی کرونا / جابه‌جایی رکورد ۱۰ سال اخیر مبادله ریلی کالا با ترکیه
‌می‌متالز - مدیرعامل شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران در سی‌و‌ششمین اجلاس مدیران عامل سازمان همکاری راه آهن (OSJD) گفت: ترانزیت راه‌آهن ایران در سال ۹۹ نسبت به سال قبل با وجود پاندمی کرونا، ۲۹ درصد افزایش داشته است.

به گزارش می‌متالز، سعید رسولی، مدیرعامل شرکت راه آهن در سی‌وششمین کنفرانس مدیران عامل سازمان همکاری راه آهن‌ها (OSJD) که به طور مجازی و از طریق ویدئو کنفرانس برگزار شد، به تشریح عملکرد راه‌آهن طی یکسال گذشته پرداخت و اظهار کرد: در سالی که گذشت راه آهن جمهوری اسلامی ایران با تلاش‌های بی وقفه توانست به‌رغم همه‌گیری ویروس کرونا و تشدید تحریم‌ها، در کنار فعالیت‌های داخلی، برای توسعه همکاری با راه‌آهن‌ها به‌ویژه راه‌آهن‌های همجوار و منطقه‌ای و استمرار همکاری با سازمان‌های بین‌المللی ریلی گام‌های مثبت و قابل توجهی بردارد.

وی تاکید کرد: در سال گذشته به‌رغم مسدودی ۴ ماهه مرز‌ها با کشور‌های همسایه به دلیل پاندمی کرونا، شرایطی را ایجاد کردیم تا حمل‌ونقل ریلی و مبادله کالا در این برهه حساس با کشور‌های همجوار به شکل مطلوبی ادامه پیدا کند، به‌گونه‌ای که شرایط مبادله قطار‌های باری در حمل‌ونقل بین‌المللی طبق پروتکل‌های بهداشتی فراهم شد و افزایش قابل توجهی را در حمل‌و‌نقل ریلی شاهد بودیم.

رسولی تصریح کرد: حمل و نقل ترانزیت راه آهن ایران در سال ۱۳۹۹ نسبت به سال قبل ۲۹ درصد رشد و صادرات راه آهن ایران نیز در این مدت ۵ درصد افزایش داشته است.

مدیرعامل شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: در مرز ریلی کشورمان با ترکیه با افزایش و تجهیز ناوگان و توسعه زیرساخت‌های ریلی، حجم حمل و نقل بین المللی بیش از ۶۵۰ هزار تن بوده که رکورد ۱۰ سال اخیر را جابه‌جا کرده است.

وی گفت: در سال ۱۳۹۹ در مرز ریلی سرخس نسبت به سال قبل از آن، به رشد ۱۷۳ درصدی دست یافتیم و با همکاری کشور ترکمنستان، خط عریض ایستگاه مرزی اینچه برون ایران با ایستگاه مرزی ترکمنستان متصل شد که تسهیل و افزایش ظرفیت مبادله واگن‌ها فراهم شد.

رسولی خاطر نشان کرد: اتصال ریلی با کشور افغانستان نیز در آذرماه ۱۳۹۹ برقرار شد و مذاکراتی با راه آهن‌های قرقیزستان، ازبکستان، روسیه و دیگر راه آهن‌های منطقه انجام شد که به زودی شاهد اثربخشی مذاکرات در افزایش حمل و نقل ریلی بین المللی خواهیم بود.

معاون وزیر راه و شهرسازی عنوان کرد: در حال حاضر راه آهن ایران پیگیر اخذ مجوز سیر واگن‌های باری ایرانی در حوزه کشور‌های CIS هستیم.

وی با بیان اینکه توسعه راه آهن ایران با حمایت‌های مقام معظم رهبری و دولت، با جدیت در حال انجام است، افزود: یکی از این پروژه‌ها، مسیر چابهار - زاهدان است که یک مسیر خوب ریلی بین‌المللی در کریدور شمال-جنوب برای ایران و کشور‌های همسایه فراهم می‌کند.

رسولی با اشاره به ایجاد مرکز جهادی پیشرفت راه‌آهن در سال گذشته، اظهار کرد: در این مرکز ۱۷۶ مساله و موضوع مهم برای سرعت بخشی به پروژه‌ها شناسایی شد که ۳۰ مساله اولویت دار، در دستور کار قرار گرفت.

مدیر عامل راه آهن عنوان کرد: با تشکیل کارگروه‌های تخصصی و علمی برای حل موضوعات و مسائل ریلی، تلاش شد به طوری که تا کنون از ۳۰ موضوع اولویت دار، ۸ مورد به صورت کامل، حل و به اجرا درآمد.

رسولی از آمادگی راه آهن ایران در مشارکت جدی‌تر در کمیسیون حمل و نقل باری OSJD، در آکادمی OSJF و نیز عضویت در کارگروه دائمی کدگذاری و انفورماتیک OSJD خبر داد.

وی ابراز امیدواری کرد: همکاری‌های ثمربخش آتی راه آهن جمهوری اسلامی ایران با سازمان OSJD ادامه یابد.

گفتنی است، سی و ششمین کنفرانس مدیران عامل (نمایندگان تام الاختیار) راه آهن‌های عضو سازمان همکاری راه آهن‌ها (OSJD)، ۳۰ فروردین تا ۳ اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ به صورت ویدئوکنفرانس در حال برگزاری است.

لازم به ذکر است که سازمان همکاری راه آهن‌ها (OSJD) مهم‌ترین سازمان تخصصی بین المللی فعال در عرصه حمل و نقل ریلی است که از روسیه، قفقاز و کشور‌های آسیای میانه تا شرق اروپا و چین را در بر می‌گیرد.

این سازمان دارای ۲۹ عضو فعال، ۸ عضو ناظر و ۴۰ مؤسسه وشرکت به عنوان عضو وابسته است و راه آهن جمهوری اسلامی ایران بعنوان یکی از اعضای فعال سازمان به شمار می‌آید.

بررسی اسناد و گزارش فعالیت‌های کمیسیون‌های این سازمان و بحث و بررسی در خصوص بودجه کمیته OSJD، مسائل مالی سازمان و پرداخت حق عضویت‌ها، پیش‌نویس دستور کار مقدماتی، محل و تاریخ برگزاری اجلاس بعدی مدیران عامل، گزارش عملکرد OSJD در سال ۲۰۲۰، نتایج کار کمیسیون حمل بار و حمل مسافر طی سال ۲۰۲۰، نتایج کار کمیسیون حقوق حمل‌و‌نقل در سال ۲۰۲۰ و مسائل آموزش حرفه‌ای در زمینه حمل و نقل ریلی در دستور کار این کنفرانس قرار دارد.

منبع: پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده