تاریخ: ۰۲ آبان ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۶:۱۱
بازدید: ۲۷۴
کد خبر: ۲۱۲۶۶
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
روز عقب‌نشینی خریداران

نقشه نیمروز بورس ‌چهارشنبه (2 آبان)

می متالز - بازار سهام امروز با واکنش قهرآمیز سهامداران به شرکت‌های پالایشی و بانکی با عقب‌گرد نزدیک به 4200 واحدی شاخص کل همراه بود. عمق کم معاملات با توجه قرار گرفتن در آخرین روز کاری بورس در هفته جاری و ضعف تقاضا منجر به کاهش معنادار ارزش معاملات روزانه شده‌است. به نظر می‌رسد گارد محافظه‌کاری سرمایه‌گذاران به دلیل بار روانی نزدیک شدن به موعد تحریم‌های ثانویه، ریسک خرید را افزایش داده است.
نقشه نیمروز بورس ‌چهارشنبه (2 آبان)

پرچمدار سرخ

پس از توقف نمادهای پالایشی به دلیل ارائه شفاف‌سازی در خصوص مجوز افزایش بیش از 10 درصدی قیمت محصولات براساس آخرین مصوبه هیئت وزیران، بازگشایی نمادهای «شپنا» ، «شتران» و «شبریز» با پیام ناظر بازار آماده بازگشایی شدند. ارائه گزارش‌های شش ماهه دور از انتظار اهالی بورسی با توجه به رشد قیمت نمادهای این گروه، در کنار باز شدن دامنه نوسان نمادهای «شتران» و «شپنا» به ریزش بیش از 5 درصدی قیمت پایانی این نمادها انجامید. این اتفاق در حالی رخ می‌دهد که در بقیه نمادهای پالایشی شاهد افزایش فشار فروش در کف مجاز روزانه قیمت هستیم و بیشترین تاثیر منفی بر شاخص کل را نمادهای پالایشی و نمادهای مرتبط با این شرکت‌ها داشته‌اند.
در این میان واکنش منفی سهامداران به سهام بانکی نیز قابل توجه است. اما نکته بسیار مهم در این منفی‌ها عدم تشکیل صف فروش‌های سنگین در نمادهای بانکی و بازگشت تدریجی آخرین قیمت‌های معامله آنهاست که نوید نوسان مثبت در روزهای آینده را می‌دهد.



بازدهی منفی هفتگی


ریزش قابل توجه شاخص کل در روز جاری نهایتا به منفی شدن بازدهی این نماگر اصلی بورسی در هفته جاری شده‌است. در حال حاضر برآیند شاخص کل در هفته جاری نزدیک به 1 درصد منفی شده‌است. به نظر می‌رسد عدم تطابق انتظارات با گزارش‌های شش ماهه شرکت‌های بورسی در کلیت صنایع، عامل اصلی این بازدهی منفی هفتگی‌ست. هرچند در این برهه زمانی، جو منفی ایجاد شده دامن بسیاری از سهام ارزنده را نیز گرفته است.

 

منطقه تحمل زیان سهامداران

 

اگر نگاهی به میانگین ارزش معاملات روزانه بازار سهام در روزهای مختلف بیندازیم متوجه این موضوع خواهیم شد که داد و ستد‌های امروز بسیار کمتر از حد انتظار است. هم زمان ارزش صف‌های فروش نیز چندان قابل توجه نیست و به کمتر از 50 میلیارد تومان می‌رسد که بار اصلی این صف فروش‌ها در کمتر از 10 نماد بورسی‌ست. بنابراین فشار فروش در قیمت‌های فعلی چندان چشمگیر نیست اما از طرفی نبود تقاضای موثر و ادامه این روند ریزشی فرسایشی می‌تواند با نزدیک شدن به موعد تحریم‌های ثانویه و اثر روانی این موضوع بر معاملات بازار سهام، ریزش‌های بیشتری را به همراه داشته باشد. در حال حاضر قرار گرفتن سهامداران در زیان یا کاهش بازدهی آنها در وضعیتی‌ست که امید به بازگشت قیمت‌ها از فروش بیشتر جلوگیری می‌کند و انتظار می‌رود با کاهش هرچه بیشتر تقاضا، به نوعی وارد مرحله رکود معاملاتی شویم. هرچند در این فضا رسیدن به قیمت‌های جذاب برای شکار برخی سهام بسیار ارزنده، کیمیایی‌ست که با گذر از این مقطع زمانی ارزش خود را بیش از پیش نمایان می‌سازد.

 

زمان تغییر رویکرد

 

یکی از نکات مثبت در معاملات این روزهای بازار سهام، اجازه خروج از سهام بسیاری از شرکت‌های زیان‌ده و بازنگری در خصوص تغییر سبد سهام است. هرچند این کار می‌تواند با زیان مقطعی سرمایه‌گذاران همراه شود اما فرصت ورود به سهام ارزنده‌تر در قیمت‌های مناسب دستاوردی‌ست که می‌تواند بخش خوبی از زیان حاصل شده را جبران نماید. از یک سو انتشار گزارش‌های ماهانه شرکت‌های بورسی کمک شایانی به بررسی مستمر روند تولید و فروش و تصمیم‌گیری در خصوص انتخاب سهام ارزنده‌تر و خواهد کرد.

از سویی با منفی شدن جو کلی معاملات، عرضه صف‌های خرید را در نمادهایی شاهد هستیم که در شرایط عادی خرید آنها برای معامله‌گران تبدیل به آرزو بود. سرمایه‌گذاران با رویکرد میان‌مدت نسبت به خرید چنین سهامی با سیاست خرید پله‌ای می‌توانند از بازدهی‌های آتی سهام اینچنینی بهره‌مند شوند. کما اینکه با آرام شدن جو کلی معاملات روزانه و متقاعد شدن سرمایه‌گذاران به خرید سهام، اولویت‌های تشکیل صف خرید هستند. در این برهه زمانی، افرادی که دارای نقشه از پیش تعیین شده برای معاملات خود هستند، از لحاظ میزان بازدهی فاصله چشمگیری با سرمایه‌گذاران عادی خواهند گرفت. آشنایی متد معاملاتی متناسب با روحیات، تعیین حد زیان و محدوده ذهنی متناسب برای فروش سهام در سود و آماده کردن لیستی از سهام ارزنده برای ورود به موقع از ضرورت‌های اولیه تشکیل نقشه راه است.

عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت