تاریخ: ۰۵ آبان ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۳:۲۴
بازدید: ۱۳۷
کد خبر: ۲۱۳۷۳
سرویس خبر : آهن و فولاد
معامله 104 هزار تنی فولاد در یک هفته

محصولات نهایی فولاد، جذاب‌تر از محصولات میانی

می متالز - پس از صدور دستورالعمل‌های فراوان و آخرین دستورالعمل مبنی بر برداشتن سقف رقابت محصولات فولادی، معاملات فولاد در سطح نسبتا گسترده‌ای انجام شد، اما در این بازار به‌نظر می‌رسد که محصولات نهایی جذابیت بیشتری برای مصرف‌کنندگان و معامله‌گران دارند؛ هر چند که فیلتر شدن خریداران فولاد و شرط گذاشتن برای خریداران باعث کم‌رنگ شدن معامله‌گران بازار محصولات میانی فولاد شده است.
محصولات نهایی فولاد، جذاب‌تر از محصولات میانی

به گزارش می متالز، معاملات بازار هزارتوی فولاد با همه کش‌و‌قوس‌ها و درگیری‌ها که در جریان است، انجام می‌شود؛ اما در عین حال مشکلاتی در این بازار وجود دارد. این مشکلات نه به حوزه تولید، بلکه به دستورالعمل‌ها بازمی‌گردند. دولت در ادامه دستورالعمل‌های خود دستور داده که تنها آن دسته از خریدارانی می‌توانند از بورس کالا خرید کنند که حداکثر پس از گذشت 2 ماه از خرید، محصول خود را در بورس کالا عرضه کنند. این امر باعث شده است که بسیاری از معامله‌گران محصولات میانی فولاد مانند بلوم و بیلت و حتی اسلب، از بازار عقب‌نشینی کنند. بنابراین برخلاف جذابیت محصولات نهایی به‌ویژه محصولات طویل، محصولات میانی مورد استقبال چندانی قرار نمی‌گیرند.

نمودار 1 نشان می‌دهد که در هفته گذشته یعنی از 14 تا 18 مهر ماه 134 هزار تن انواع محصولات فولادی در بورس کالای ایران عرضه شد که مانند اغلب مواقع محصولات طویل بیشترین عرضه و معاملات را به‌خود اختصاص دادند. ورق گرم به میزان 56 هزار تن عرضه شد که در مقابل آن 69 هزار تن تقاضا داشت و در نهایت همه این محصولات مورد معامله قرار گرفتند. ورق سرد نیز به میزان 7 هزار و 500 تن عرضه شد که تقاضایی در حدود 10 هزار تن داشت و این محصول تماما معامله شد. ورق گالوانیزه و ورق قلع‌اندود هم به میزان 3 هزار و 300 تن و یک هزار و 100 تن مورد معامله قرار گرفتند.

میلگرد از سوی تولیدکنندگان به میزان 6 هزار و 700 تن عرضه شد که در مقابل آن 12 هزار و 800 تن تقاضا وجود داشت و این محصول نیز خریداری شد. تیرآهن از سوی ذوب آهن به میزان 4 هزار و 400 تن عرضه شد که تقاضای 6 هزار و 100 تنی در مقابل داشت و این محصول به‌طور کامل معامله شد. اما همان‌طور که بیان شد، وضعیت محصولات میانی چندان مناسب نبود، زیرا با وجود 55 هزار تن عرضه این محصول در بورس کالا، تنها 28 هزار تن تقاضا برای آن وجود داشت که در این میان 25 هزار تن شمش بلوم مورد معامله قرار گرفت.

بهتر است به‌جای ایجاد محدودیت برای صنایع مصرف‌کننده و تجار، تسهیل‌گری صورت گیرد؛ چرا که ممکن است برخی از تولیدکنندگان نتوانند از بورس کالا خریداری کنند. در این صورت تجار با دارا بودن نقدینگی مناسب و انصاف خوب برخلاف سوداگران غیرمنصف، می‌توانند با خریدهای خود از بورس کالا و عرضه دائم آن به تولیدکنندگان، کمبودهای بازار را سریعا جبران کنند. البته نقش نهادهای نظارتی برای رصد خریداران از بورس کالا بسیار ضروری است.

عناوین برگزیده