تاریخ: ۲۵ خرداد ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۱:۰۶
بازدید: ۳۳۶
کد خبر: ۲۱۴۳۵۶
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

پیش‌بینی رشد اقتصادی بیش از دو درصد در سال ۱۴۰۰

پیش‌بینی رشد اقتصادی بیش از دو درصد در سال ۱۴۰۰
‌می‌متالز - رئیس اتاق بازرگانی با تاکید بر اینکه مهم‌ترین مساله دولت بعدی مسائل اقتصادی است، اظهار کرد: براساس پیش‌بینی بانک جهانی نیز، امسال رشد اقتصادی ایران بالاتر از دو درصد خواهد بود.

به گزارش می‌متالز، اعضای هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران، در بیست و چهارمین گردهمایی خود میزبان محمدعلی دهقان دهنوی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار بود که در این جلسه دیدگاه‌ها و نظرات خود را با این مقام مسئول در موضوع بازار سرمایه در میان گذاشتند.

در ابتدای این نشست، مسعود خوانساری رئیس اتاق بازرگانی تهران با اشاره به مهم‌ترین مساله روز که بحث انتخابات ریاست جمهوری است، اظهار کرد: مهم‌ترین مساله دولت بعدی مسائل اقتصادی است که در مناظره‌ها کمتر به آن پرداخته شد و نامزد‌ها به جای بحث روی چالش‌های اقتصادی مدینه فاضله‌ای تبیین کردند. دولت بعدی باید با انتخاب یک تیم هماهنگ به ویژه در بخش اقتصادی، مسائل را حل کند

وی با اشاره به بودجه ۱۴۰۰، گفت: بودجه سال ۹۹ به میزان ۵۷۱ هزار میلیارد تومان بود که بودجه امسال با رشد ۱۴۰ درصدی به ۱،۳۷۴ هزار میلیارد تومان رسیده است. اگرچه گفته شده ۳۴۰ هزار میلیارد تومان در صورت عملکرد درآمدی در بودجه خواهد آمد، اما تجربه نشان داده به دلیل پیش بینی مصارف، حتی اگر درآمدی نباشد، مصارف انجام خواهد شد. حال حتی اگر این ۳۴۰ هزار میلیارد تومان در بودجه نیاید باز هم بودجه ۱۴۰۰ نسبت به ۹۹ به میزان ۸۱ درصد رشد دارد.

رئیس اتاق بازرگانی تهران تصریح کرد: با توجه به این حجم از افزایش پیش بینی می‌شود کسری بودجه بالایی داشته باشیم. مخصوصاً که دولت بعدی هم مستقر خواهد شد کسری بودجه بیشتر می‌شود. کسری بودجه منجر به رشد پایه پولی و نقدینگی می‌شود. نقدینگی در سال ۹۱ به میزان ۴۶۰ هزار میلیارد تومان بود که در پایان سال ۹۹ به ۳،۴۷۶ هزار میلیارد تومان رسید. این حجم از نقدینگی تورم‌های بالایی به دنبال خواهد داشت. در اردیبهشت امسال تورم ۴۱ درصد بود.

خوانساری افزود: هر چقدر هم در نیمه دوم سال تلاش شود باز هم این تورم تا پایان سال یک عدد دو رقمی بالا خواهد بود. این در حالی است که تورم، نقدینگی و کاهش رشد اقتصادی منجر به افزایش فاصله طبقاتی شده و جمعیت زیر خط فقر را از ۱۵ درصد به ۳۰ درصد رسانده است.

وی با بیان اینکه بنگاه‌های اقتصادی به علت شرایط تورمی و موانع کسب و کار از سرمایه گذاری اجتناب کردند. موجودی سرمایه به منفی ۱۳ صدم درصد رسیده است، اظهار کرد: در سال‌های ۹۸ و ۹۹ رشد سرمایه گذاری نسبت به استهلاک منفی شده است. اگر علت را شناسایی نکنیم کشور آسیب‌های جدی می‌بیند.

رئیس اتاق بازرگانی تهران به بیکاری هم اشاره کرد و افزود: تعداد شاغلین در سال ۹۹ به دلیل کندی رشد اقتصادی و کرونا با کاهش یک میلیون نفری از ۲۴ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر به ۲۳ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر کاهش یافت. همچنین امتیاز شاخص تاب آوری ایران در سال گذشته ۱۶.۱ درصد از ۱۰۰ بوده که موجب شده ایران از ۱۳۰ کشور رتبه ۱۲۸ را داشته باشد. در واقع اقتصاد مقاومتی را طراحی کردیم، اما به آن عمل نکردیم.

خوانساری گفت: در سال گذشته ایران رتبه یک را در کاهش ارزش پول داشته است، زیرا سال‌ها تورم داشتیم و نرخ ارز هماهنگ با آن تغییر نکرد و یک دفعه فنرش رها شد. وی با اشاره به تجارت در سال ۱۴۰۰ گفت: طی ۲ ماه ۱۴۰۰ نسبت به مدت مشابه پارسال ارزش صادرات و واردات ۱۲.۸ میلیارد دلار بود که ۳۸ درصد رشد کرده و ۶.۳ میلیارد دلار صادرات (رشد ۴۸ درصدی) و ۶.۵ درصد واردات (رشد ۲۹.۵ درصدی) داشته ایم. براساس گزارش گمرک قبل از کرونا توقف کالا‌ها در گمرک ۲۰ روز بود که هم اکنون به ۵۰ روز رسیده است. هر یک روز توقف هم یک درصد به قیمت کالا اضافه می‌کند.

رئیس اتاق بازرگانی تهران همچنین در پایان خبر داد: براساس پیش بینی بانک جهانی، امسال رشد اقتصادی ایران بالاتر از ۲ درصد خواهد بود. اگرچه با توجه به کمبود‌های سال گذشته رقم بالایی نیست، اما چون رشد است امیدواریم درصدی از بیکاری را کاهش دهد و کسب و کار‌ها رونق بگیرد.

منبع: شبکه خبری اقتصاد و بانک ایران (ایبنا)

عناوین برگزیده