به گزارش می متالز، بررسی روند جابهجاییهای مزبور نشان از آن دارد که در این روز معاملهگران تمایل زیادی به جمعآوری سهام گروه شیمیایی داشتند. در حالی سهامداران خرد به افزودن سهام دو نماد پتروشیمی شازند و گلتاش به پرتفوی خود کردند که در مقابل حقوقیها خریدهای سنگینی در دو نماد سرمایهگذاری نفت و گاز و پتروشیمی تأمین و پتروشیمی پار داشتند. اما در نهایت حقوقیها توانستند خالص خرید مثبتی را در گروه شیمیایی به نام خود ثبت کنند. به این ترتیب 19میلیارد تومان نقدینگی به پرتفوی حقوقیهای این صنعت منتقل شد.
در این میان 10میلیارد تومان از این رقم به خالص خرید «تاپیکو» و 9 میلیارد تومان نیز به خالص خرید سهام «پارس» تعقل داشت. در این میان شرکت سرمایهگذاری صباتامین به عنوان سهامدار 1.22درصدی «تاپیکو» اقدام به خرید یک میلیون سهم کرد.
در مقابل بیشترین خرید توسط سهامداران خرد در نماد پتروشیمی شازند رخ داد. بر این اساس حدود 7.5میلیارد تومان نقدینگی در مسیر پرتفوی معاملهگران حقوقی به حقیقی «شاراک» جابجا شد. شرکت سرمایهگذاری گروه توسعه ملی به عنوان سهامدار عمده و مالک 50.16درصدی سهام «شاراک» اقدام به واگذاری 5میلیون سهم مزبور کرد.
روندی مشابه در نماد گلتاش با عرضه از سوی دو سهامدار عمده دنبال شد. بهطوریکه 3.5میلیون سهم مزبور از سوی شرکت مدیریت صنعت شوینده توسعه صنایع بهشهر عرضه شد. همچنین شرکت سرمایهگذاری آتیه اندیشان مس نیز به عنوان دیگر حقوقی فعال در «شگل» ، اقدام به واگذاری حدود یک میلیون سهم کرد.
گروه پتروشیمی سرمایهگذاری ایرانیان نیز از دیگر نمادهایی بود که از حمایت حقوقیها برخوردار شد. بر این اساس شرکت مدیریت توسعه سرمایه گروه پتروشیمی ایرانی و شرکت سرمایهگذاری مدبران اقتصاد هر کدام 1.5میلیون سهم «پترول» را خریداری کردند.
این در حالی است که پتروشیمی آبادان با عرضه 2.2 میلیون سهم از سوی بیمه مرکزی ایران مواجه شد.
الف) بانکها و موسسههای اعتباری: نمادهای بانکی نیز از دیگر سهام مورد توجه حقوقیها در بازار امروز بود. در حالی خالص خرید سهامداران عمده در این گروه به بیش از 8میلیارد تومان رسید که بخش عمدهای از این تقاضا به جمعآوری سهام بانک ملت تعلق داشت. بر این اساس 5.7میلیارد تومان نقدینگی در مسیر پرتفوی سهامداران حقیقی به حقوقی «وبملت» جابجا شد. در این میان 3میلیون سهم مزبور توسط صندوق سرمایهگذاری بادرآمدثابت کوثریکم و 1.5میلیون سهم دیگر نیز از سوی صندوق سرمایهگذاری بازارگردانی ملت خریداری شد.
در همین راستا بانک خاورمیانه نیز شاهد خرید سهام از سوی دو حقوقی بود. در حالی شرکت سرمایهگذاری تامین آتیه مسکن طی روزهای گذشته به خرید سهام «وخاور» اقدام کرده بود که امروز نیز یک میلیون سهم دیگر را به پرتفوی خود افزود. شرکت سرمایهگذاری سمند نیز به عنوان دیگر حقوقی «وخاور» ، 100 هزار سهم را خریداری کرد.
در این روز گروه مالی سپهرصادرات نیز به عنوان سهامدار عمده در بانک صادرات، خرید یک میلیون سهم را به ثبت رساند. همچنین 100هزار سهم دیگر «وبصادر» نیز از سوی صندوق سرمایهگذاری بازارگردانی سپهرصادرات جمعآوری شد.
همچنین صندوق سرمایهگذاری بازارگردانی تجارت ایران نیز به روند خریدهای خود در نماد بانک تجارت ادامه داد و امروز نیز بیش از 12میلیون سهم را جمعآوری کرد . این صندوق طی 4روز کاری اخیر بیش از 130میلیون سهم «وتجارت» را به پرتفوی خود افزوده است.
ب) شرکتهای پالایشی: در میان نمادهای پالایشی نیز پالایش نفت بندرعباس خرید 700هزار سهم از سوی بانک رفاه کارگران را تجربه کرد. همچنین سرمایهگذاری تدبیرگران آتیه ایرانیان نیز به عنوان سهامدار عمده در پالایش نفت اصفهان اقدام به خرید 200هزار سهم کرد.
ج) شرکتهای معدنی: رصد تغییرمالکیتها در نمادهای معدنی نیز نشان از آن دارد که در نماد توسعه معدنی و صنعتی صبانور عرضه یک میلیون سهم از سوی شرکت سرمایهگذاری توسعه ملی صورت گرفت. این در حالی است که معادن منگنز ایران خرید 150هزار سهمی از سوی شرکت گسترش سرمایهگذاری ایرانیان را تجربه کرد.
در این میان توسعه معادن و فلزات شاهد جابجایی بلوکی سهام میان سهامداران عمده بود. در حالی341میلیون سهم «ومعادن» معادل یک درصد از سوی شرکت سرمایهگذاری صباتامین عرضه شد که در مقابل شرکت سرمایهگذاری صدرتاءمین به عنوان خریداری، به جمعآوری این سهام پرداخت.